آغاز فصل برداشت و چشم امید سیب زمینی کاران به بازار امسال

2 hours ago 1

باشگاه خبرنگاران جوان - غفور آقایی با اشاره به کشت محصول سیب زمینی در ۱۸ هزار و ۳۰۰ هکتار از اراضی زراعی دشت اردبیل گفت: امسال حدود یک هزار و ۲۰۰ هکتار کمتر از سال گذشته سیب زمینی در این استان کشت شده ولی با توجه به شرایط مدیریت مزرعه، نبود آفات و امراض، میزان تولید به اندازه سال گذشته خواهد بود.

او افزود: بر اساس پیش‌بینی اولیه، به علت مساعد بودن شرایط آب و هوایی و رعایت شرایط تولید و نیز نبود آفات و بیماری‌های جدی، میزان تولید سیب زمینی در سال جاری در استان اردبیل به ۸۵۰ هزار تن خواهد رسید.

معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل با اشاره به آغاز مرحله برداشت اولیه محصول در روز‌های اخیر و شروع روند برداشت انبوه سیب زمینی در اردبیل تا دو هفته آینده بیان کرد: امیدواریم بازار این محصول طوری متعادل شود که هم رضایت مردم و هم رضایت تولیدکننده را به دنبال داشته باشد.

آقایی علت اصلی کاهش قیمت سیب‌زمینی در روز‌های اخیر را مداخله نابجای دلالان و کارخانه‌داران به عنوان مصرف کنندگان عمده محصول برداشت شده ذکر و افزود: با توجه به کشش بازار، قیمت این محصول در روز‌های آینده افزایش خواهد یافت.

او همچنین گفت: صادرات سیب زمینی از ایران در شرایط کنونی محدودیتی ندارد و در روز‌های اخیر چندین محموله به مقصد بازار‌های خارجی صادر شده و همین روز موجب تعدیل قیمت داخلی این محصول طی روز‌های آینده خواهد شد.

آقایی، مصرف سرانه سیب زمینی در کشور را حدود ۴۶ کیلوگرم در سال اعلام کرد و افزود: میزان تولید استان اردبیل فراتر از نیاز است و این استان سهم مهم و حدود ۲۰ درصدی در تولید قریب پنج میلیون تنی سیب زمینی ایران دارد.

او با بیان این که بیش از ۹۰ درصد مزارع سیب زمینی استان اردبیل به شیوه نوین و با استفاده از سامانه آبیاری نوار تیپ کشت می‌شود، اظهار کرد: به علت استفاده از آبیاری به روش نوار تیپ و روش کاشت متفاوت با عرف منطقه به شیوه سه ردیف با دو نوار تیپ و نیز جلوگیری از اتلاف زمین، بالاترین میزان برداشت محصول سیب زمینی با ۷۰ تن در روستای خلیفه‌لو اردبیل به ثبت رسیده است.

معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل بیان کرد: همه ساله ۹۰ درصد محصول سیب زمینی کشت شده در این استان را رقم آگریا، پنج درصد رقم جِلی و مابقی را ارقام متفرقه فونتانه، بامبا، اسپیریت، نیلوا، کایزر، امرفونا و ساتینا تشکیل می‌دهد.

او میانگین تولید سیب زمینی در مزارع استان اردبیل را بسته به شرایط آب و هوایی و کیفیت خاک مزارع بین ۴۰ تا ۴۵ تن اعلام کرد و گفت: در سال‌های گذشته میانگین تولید ۲۵ تا ۳۰ تن بود ولی اکنون به علت تغییر روش کاشت و آبیاری، به بیش از ۴۰ تن رسیده است.

منبع: ایرنا

Read Entire Article