باشگاه خبرنگاران جوان؛ حمید جنیدیمقدم - قباد مرادی رئیس مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در نشست خبری روز جهانی هپاتیت گفت: شعار امسال، پیش به سوی حذف هپاتیت سی است. اکنون ۳۴۰ میلیون نفر مبتلا به انواع آن بوده و سالیانه در حدود یک میلیون نفر به دلیل عارضه هپاتیت فوت می کنند.
به گفته وی واکسیناسیون هپاتیت از سال ۷۳ شروع شده است و اکنون شیوع بیماری هپاتیت بی کمتر از یک درصد است.
مرادی تاکید کرد: میزان شیوع بیماری هپاتیت سی در کشور ما، ۱۷۰ هزار مورد است؛ واکسیناسیون فقط برای بیماری هپاتیت بی انجام می شود.
رئیس مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: اکنون واکسن برای تمام افراد به خصوص افراد پر خطر وجود دارد و هیچ کمبودی در این خصوص وجود ندارد.
در ادامه نشست خبری موید علویان رئیس مرکز انجمن هپاتیت گفت: بیش از ۱۰ سال پیش، ایران روزی را به نام بیماری هپاتیت نامگذاری کرد. علم و آگاهی یکی از موازنه های قدرت در دنیای امروز در حوزه نظام سلامت است.
وی افزود: بیماری هپاتیت بی حذف نداشته بلکه با انجام واکسیناسیون و دارو کنترل خواهد شد و ما به دنبال شناسایی احتمالی ببماران مبتلا به عارضه هپاتیت هستیم. در خصوص بیماری هپاتیت بی ما از برنامه سازمان جهانی بهداشت جلوتر هستیم.بیماران هپاتیت سی در کشور کمتر از حدود ۳ درصد است و ایران خدمات خوبی به بیماران هپاتیت ارائه می دهد.
موید علویان تاکید کرد: برای حذف بیماری هپاتیت سی باید بخش های مختلف از جمله سازمان زندان، بهزیستی با وزارت بهداشت همکاری کنند.
وی افزود: شیوع بیماری هپاتیت سی در ایران بعد از امارات در منطقه رتبه دوم را دارد. تزریق غیر ایمن یکی از موارد شیوع بیماری هپاتیت سی است.
علویان تاکید کرد: هپاتیت سی بیشتر از طریق راه های خونی و رفتارهای پر خطر منتقل خواهد شد. میزان شیوع بیماری هپاتیت در بین مردان بیشتر از زنان است.
رئیس مرکز انجمن هپاتیت تاکید کرد: هپاتیت بی و سی در صورت تشخیص دقیق و به موقع هیچ مشکلی را برای کبد ایجاد نخواهد کرد. برای جراحی یا امور دندان پزشکی باید از افراد با سابقه آزمایش گرفته شود.