باشگاه خبرنگاران جوان؛ فاطمه آریان پور - مظهری مدیرکل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان خراسان جنوبی گفت: خوسف، سربیشه، سرایان و فردوس هیچ کتابخانه سیاری ندارند؛ این در حالی است که پراکندگی بالای روستاهای استان، همچنان نیاز به خدمات فرهنگی سیار را میطلبد.
به گفته او، ۱۵ منطقه در استان شناسایی شدهاند که فاقد کتابخانه سیارند و بر اساس بررسیها، تأسیس واحدهای جدید در این مناطق یک ضرورت فرهنگی است.
مظهری با اشاره به اینکه اولویت خدمات رسانی در مناطق مختلف براساس جمعیت دانش آموزی، محرومیت و نبود کتابخانه است، اظهار کرد: برای راهاندازی هر کتابخانه سیار، حداقل ۵۰۰ دانشآموز در آن منطقه لازم است.
هم اکنون ۱۲ کتابخانه سیار با ۱۲ مربی، ۱۲ خودرو و حدود ۷۰ هزار جلد کتاب در حال خدماترسانی به ۵ هزار کودک و نوجوان در ۱۵۰ روستای استان هستند.
این کتابها عمدتاً آثار شاخص کودک و نوجوان بوده که توسط کانون چاپ و بهروزرسانی میشوند. تنها در یک ماه، بیش از ۶ هزار جلد کتاب از طریق این مراکز به امانت داده میشود.
مدیرکل کانون با اشاره به برخی چالشهای پیش رو گفت: بسیاری از خودروها فرسودهاند و باید از رده خارج و ماشینهای جدید جایگزین شود که به دلیل کمبود منابع مالی مربیان با ماشینهای فرسوده این کار را انجام میدهند؛ همچنین نبود امکانات دیجیتال مانند تبلت و مودم سیار، دست مربیان را برای ارائه برنامههای روزآمد فرهنگی بسته که نیازمند توجه مسئولان است.
بیشتر بخوانید
او با بیان اینکه استقبال کودکان از کتابهای علمی، قصه و شعر در مناطق محروم چشمگیر است، تصریح کرد: در کنار کتاب، برنامههایی مثل بازیهای بومی و محلی، کاردستی، نمایش فیلم و عروسکگردانی نیز در این روستاها اجرا میشود.
نکته قابل توجه این است که استانهایی با جمعیت بسیار بیشتر، حتی به اندازه خراسان جنوبی کتابخانه سیار ندارند. این در حالی است که خراسان جنوبی نه تنها در رتبه اول کشور قرار دارد، بلکه تمام ۱۲ کتابخانهاش فعال هستند.
مظهری گفت: رایزنی با تهران برای تأمین تجهیزات و گسترش خدمات انجام شده است، اما تحقق عملی این امر نیاز به حمایت ویژه خیرین و گروههای مردمی دارد چرا که تامین آن به تنهایی از توان دولت خارج است.