کد خبر: ۳۱۲۹۱۱
تاریخ انتشار: ۲۲:۴۲ - ۱۸ تير ۱۴۰۴
در پی انتشار گفتگوی مسعود پزشکیان، با شبکه «انبیسی» آمریکا، موجی از انتقادات از سوی برخی چهرههای سیاسی و کاربران منتقد دولت چهاردهم در فضای مجازی شکل گرفته است
اقتصاد۲۴- «آقای رئیس جمهور، نماد ملی و نماد ملت ایران و عالیترین مقام اجرایی کشور و نماینده جمهوریت این خاک است. عجیب است، در شرایطی که همه درباره «وحدت ملی» و «وطن» صحبت میکنند، افرادی، سخنان رئیس شورای عالی امنیت ملی، رئیس جمهور و نماد جمهوریت نظام را که بر اساس وظایف ذاتی خود و در دفاع از صلح طلبی مردم ایران، پرهیز از جنگ، پرهیز از خشونت و دفاع از مسیر صلح مطرح میشود را نمیپسندد و علیه آقای پزشکیان سخن پراکنی میکنند. این نوع رفتارها به هیچ وجه توجیه پذیر نیست و روشن است که تنها راه خروج از شرایط فعلی در وضعیت آتش بس، گفتوگو و دیپلماسی است.»
در پی انتشار گفتگوی مسعود پزشکیان، با شبکه «انبیسی» آمریکا، موجی از انتقادات از سوی برخی چهرههای سیاسی و کاربران منتقد دولت چهاردهم در فضای مجازی شکل گرفته است.
منتقدان، لحن محتاطانه و بهزعم آنها انفعالی پزشکیان در پاسخ به سوالات مربوط به روابط با آمریکا، اسرائیل و مسأله هستهای را نشانهای از عدم اقتدار در مواجهه با رسانههای غربی دانستهاند. قاسم روانبخش، عضو جبهه پایداری، در یادداشتی تند در این باره نوشت: «اگر یک آدم عادی مصاحبه میکرد، از این مصاحبه به مراتب بهتر بود». او از پزشکیان به خاطر رویکرد «ظریفمآبانه» انتقاد کرد.
در بخشی از مصاحبه، رئیس جمهور، در پاسخ به این سؤال که «آیا ایران تاکنون از تلاش برای ترور ترامپ حمایت کرده؟»، پاسخ داد: «به هیچ وجه»، و تأکید کرد این روایتها، ساخته و پرداخته نتانیاهو است تا جنگهای جدیدی در منطقه به راه بیندازد.
من جزو افرادی نیستم که بگویم حملات سنگین اسرائیل دوباره و به زودی رخ میدهد یا درصد بالایی دارد
امیرحسین ثابتی، نماینده تهران در مجلس و از چهرههای رسانهای اصولگرا، در شبکه اجتماعی ایکس در خصوص مصاحبه مسعود پزشکیان و ان بی سی، نوشت: «پاسخهای ضعیفتان به خبرنگار آمریکایی شرمآور بود.
بیشتر بخوانید:تداوم فشار حداکثری دولت ترامپ علیه ایران
اگر دستفرمان دولت در سیاست خارجی تغییر نکند، برخورد مجلس هم عوض خواهد شد». ثابتی همچنین در یادداشتی مفصلتر، صراحتاً نوشت که در مواجهه با پاسخهای پزشکیان احساس «شرم» کرده و او را متهم به «سادهباوری» در قبال وعدههای غربیها کرد.
این واکنشها در شرایطی مطرح میشود که در روزهای اخیر موضوع تهدیدهای جانی علیه ترامپ و تعیین جایزه برای سر او، مورد توجه رسانههای بینالمللی قرار گرفته است.
سعید شریعتی، فعال و تحلیلگر سیاسی اصلاحطلب و رئیس کمیته امور شعب حزب اتحاد ملت ایران اسلامی در گفتوگو با فرارو به بررسی شرایط موجود پرداخته است:
تکمیل پازل دشمن
سعید شریعتی به فرارو در خصوص تعیین جایزه برای سر ترامپ یا دفاع از ترور او توسط برخی اشخاص گفت: «اگر در شرایط عادی قرار داشتیم و افرادی ادعاهای تندروانه مطرح میکردند یا افراد دیگر را دعوت به اقداماتی میکردند که در عرف بین الملل مخاصمه حساب میشود و میتواند کشور را درگیر مسائل پیچیده امنیتی کند، شاید میتوانستیم بگوییم یا این افراد نسبت به موقعیت کشور جاهلند یا متوجه تبعات سخنانی که مطرح میکنند نیستند.
یا حتی گفته میشد اینها که اصلا وزنی در مناسبات سیاسی ندارند و حرفی هم اگر میزنند از روی نادانی است و باید نادیده گرفت. اما در چنین شرایطی که کشور در لبه بحران است و موقعیتی شکننده وجود دارد، شنیده شدن چنین آواهایی تنها با یک دلیل میتواند توجیه شود و آن هم تکمیل پازل دشمن است.
من معتقدم هر نوع گفتار و ادبیاتی که دامنه مخاصمه را گسترده کند یا به مخاصمه دامن بزند، در حکم ایجاد دستاویز برای دشمن و ایجاد اقدامات خصمانه بعدی دشمن است. به عبارت دیگر هیچ نفع و سودی از این حرفها حاصل نمیشود به جز همین موضوعی که اشاره کردم.»
بیشتربخوانید:عکس/ استوری عجیب عضو شورای شهر رشت و درخواست برای ترور پزشکیان!
وی افزود: «این که گفته میشود باید ترامپ را ترور کرد یا برای سر ترامپ جایزه تعیین میشود، به این معنا تعبیر میشود که ما کشوری هستیم که حق ترور مقامهای سیاسی و رئیس جمهور کشوری دیگر را برای خود مشروع میدانیم. این یعنی ایالات متحده مستند مشروعی برای حمله به ایران در دست دارد. درواقع آقایان و گروههایی که صحبتهای تندروانهای مثل ماجرای جایزه برای سر ترامپ را مطرح میکنند درواقع درحالت ایجاد توجیه برای حمله علیه ایران هستند.»
صحبت از ترور ترامپ به تضعیف ایران در میز مذاکره منتهی میشود
این فعال سیاسی اصلاح طلب درخصوص حملاتی که این روزها علیه رئیس جمهور و مواضع اخیروی در گفتوگو با خبرنگار آمریکایی مطرح میشود گفت: «آقای رئیس جمهور، نماد ملی و نماد ملت ایران و عالیترین مقام اجرایی کشور و نماینده جمهوریت این خاک است.
عجیب است، در شرایطی که همه درباره «وحدت ملی» و «وطن» صحبت میکنند، افرادی، سخنان رئیس شورای عالی امنیت ملی، رئیس جمهور و نماد جمهوریت نظام را که بر اساس وظایف ذاتی خود و در دفاع از صلح طلبی مردم ایران، پرهیز از جنگ، پرهیز از خشونت و دفاع از مسیر صلح مطرح میشود را نمیپسندد و علیه آقای پزشکیان سخن پراکنی میکنند.
این نوع رفتارها به هیچ وجه توجیه پذیر نیست و روشن است که تنها راه خروج از شرایط فعلی در وضعیت آتش بس، گفتوگو و دیپلماسی است.»
وی افزود: «هیچ جنگی، بدون مذاکره پایان پیدا نمیکند و اگر میخواهیم این جنگ تجاوزکارانه، نابرابر و تحمیلی پایان یابد، باید درک کنیم دولت و مسئولان مختلف در حاکمیت مسیری به جز دیپلماسی ندارند.
چند و، چون این مسیر دیپلماسی را سیاستمداران و صاحبان عقل دنبال میکنند، اما این که برخی میگویند ما باید جنگ را ادامه دهیم و مذاکره نکنیم، حرف بسیار خام دستانهای است. به اعتقاد من برخی افراد به فکر منافع ملی نیستند و هزینه مذاکرات را نیز بالا میبرند.»
منبع: فرارو