التهاب مقطعی یا نشانه‌ای از آغاز بیماری مزمن در وال‌استریت

15 hours ago 1

کد خبر: ۳۱۴۳۱۷

تاریخ انتشار: ۱۶:۲۷ - ۲۵ تير ۱۴۰۴

در شرایطی که سیاست‌های تعرفه‌ای کاخ سفید وارد مرحله تازه‌ای از تقابل با بازیگران بین‌المللی شده است، نگاه تحلیلگران بازار سهام آمریکا به سمت آینده معاملات آتی، به‌ویژه در شاخص داوجونز و S&P۵۰۰ معطوف شده، اما پرسش این است که آیا بازارها، در چنین شرایطی توان انطباق با تحولات پیش‌رو را دارند؟

التهاب مقطعی یا نشانه‌ای از آغاز بیماری مزمن در وال‌استریت

اقتصاد ۲۴- سیاست‌های تعرفه‌ای دولت ترامپ وارد فاز تازه‌ای از فشار بر شرکای تجاری‌اش شده است. در این فضای تنش‌آلود، تحلیلگران بازار سرمایه ایالات متحده، معاملات آتی شاخص داوجونز و S&P ۵۰۰ را به‌عنوان مهم‌ترین ابزار ارزیابی تاب‌آوری بازار در برابر اثرات جنگ تعرفه‌ای مورد بررسی قرار داده‌اند.

دونالد ترامپ اخیرا اعلام کرده است که تعرفه‌هایی تا ۳۰ درصد بر واردات کالا از اتحادیه اروپا و مکزیک اعمال خواهد شد؛ اقدامی که مجموع تعرفه‌های اعلام‌شده را از سطح تعرفه‌های متقابل ۲ آوریل نیز فراتر می‌برد. این تحولات در شرایطی رخ می‌دهد که گزارش‌های تورمی منتشر شده از سوی فدرال رزرو و نهاد‌های اعتباری آمریکا می‌تواند تصویر واضح‌تری از تأثیرات تعرفه‌ای ارائه دهد.

شرکت‌های بزرگی نظیر جی‌پی‌مورگان چیس (JPM)، نتفلیکس (NFLX)، تایوان سمی‌کانداکتور (TSM) و انویدیا (NVDA) از جمله موسسات و منابع معتبری هستند که رویکرد اقتصادی آ ن‌ها در قبال سیاست‌های تعرفه‌ای ترامپ و پیشنهاداتی که در این خصوص برای فعالان بازارسرمایه و سهامداران وال استریت تجویز می‌کنند، نقش به سزایی در تلقی عمومی نسبت به این تحولات و چشم‌انداز بازار خواهد داشت.

در این میان سوالات و دغدغه‌های مهمی به ذهن مخاطبان بازار سرمایه در آمریکا خطور می‌کند. این سوالات را می‌توان در قالب یک گزاره کلی تجمیع کرد؛ آیا جنگ تعرفه‌ای همچنان بر روایت اصلی بازار‌های مالی آمریکا تسلط خواهد داشت؟

در هفته گذشته، هم‌زمان با افزایش شدید تعرفه‌ها، روند صعودی بازار سهام عقب‌نشینی کرد، اما همچنان در سطوح نسبتاً بالایی باقی ماندند. با این حال، برخی از سهم‌هایی با رشد بالا، به‌ویژه در حوزه‌های امنیت سایبری و نرم‌افزار، متحمل زیان‌های چشمگیری شدند.

از سوی دیگر، معاملات آتی داوجونز پس از اعلام تعرفه‌های جدید علیه اروپا و مکزیک با اندکی رشد همراه شد؛ اما این رشد در بازار آتی لزوماً به رشد در جلسه عادی معاملات سهام منجر نمی‌شود و امکان بروز مغایرت‌هایی، تحت‌تأثیر شرایط لحظه‌ای بازار، همچنان وجود دارد که می‌تواند شوک‌هایی را به همراه داشته باشد.

تعرفه‌های اخیر دولت ترامپ عمدتاً مشابه تعرفه‌های متقابل ۲ آوریل هستند که برای ۹۰ روز تعلیق شده بودند؛ اما سه کشور برزیل، کانادا و مکزیک با تعرفه‌های سنگین‌تری مواجه شده‌اند. بر اساس اعلام کاخ سفید، ترامپ به دلایل سیاسی، تعرفه‌ای ۵۰ درصدی برای کالا‌های وارداتی از برزیل در نظر گرفته است. کانادا نیز مشمول تعرفه‌ای ۳۵ درصدی شده، هرچند برخی کالا‌های مشمول توافق آمریکا-مکزیک-کانادا از این قاعده مستثنا شده‌اند. علاوه بر این، ترامپ تهدید کرده است که تعرفه پایه ۱۰ درصدی را نیز تا ۱۵ یا حتی ۲۰ درصد افزایش خواهد داد.

این تعرفه‌ها قرار است از اول ماه آگوست اجرایی شوند و همین موضوع، باعث شده بسیاری از شرکت‌ها و فعالان بازار در انتظار ابتلای وال‌استریت به "تب آگوست"باشند. در سطح کلی، وقوع یک شوک اقتصادی ناشی از این تصمیم‌گیری‌ها تقریباً قطعی به نظر می‌رسد.

برخی تحلیل‌گران بر این باورند که انعطاف‌پذیری بازار سرمایه آمریکا پس از اجرایی‌شدن تعرفه‌ها کاهش خواهد یافت و این مسئله می‌تواند به سقوط قابل‌توجه ارزش برخی از سهم‌ها منجر شود. در مقابل، برخی دیگر معتقدند که دامنه تأثیرگذاری این اقدامات به آن اندازه نیست که منتقدان سیاست‌های تعرفه‌ای ترامپ ادعا می‌کنند.

در نهایت، بازار سرمایه آمریکا باید منتظر نوسانات احتمالی در ماه آگوست باشد؛ نوساناتی که تحلیل آنها مستلزم تجمیع داده‌های اقتصادی، عملکرد شاخص‌ها و روند واکنش سهام‌داران خواهد بود. آیا تب ماه آگوست تنها یک التهاب مقطعی است یا نشانه‌ای از آغاز بیماری مزمن‌تری در وال‌استریت دارد؟

Read Entire Article