باشگاه خبرنگاران جوان - به گزارش پایگاه اطلاع رسانی حج، در نشست شورای برنامهریزی و هماهنگی بعثه مقام معظم رهبری و سازمان حج و زیارت که امروز به ریاست حجت الاسلام والمسلمین سید عبدالفتاح نواب نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت تشکیل شد رئیس سازمان حج و زیارت اعلام کرد که با توجه به پیش بینی تمهیدات لازم، ثبت نام از زائران اربعین در سامانه سماح از پایان این هفته آغازخواهد شد.
آقای علیرضا بیات با اشاره به استفاده از تجارب سالهای قبل برای بهتر شدن روند امور و تقویت نقاط قابل بهبود در اربعین حسینی، تاکید کرد: سامانه سماح برای نام نویسی از زائران آماده شده و نرم افزارهمیار اربعین نیز توسعه یافته و آماده استفاده بهینه است.
نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت نیز بر لزوم اطلاع رسانی بیشتر و فراهم کردن امکانات لازم برای خدمات دهی بهتر به زائران اربعین در حوزه وظایف سازمان حج که ثبت نام، بیمه و امداد (امور گمشدگان) است، تاکید کرد.
درادامه این جلسه، آقای هادی جلالی مدیرکل دفتر مدیریت عملکرد و امور حقوقی سازمان حج در خصوص وظایف و مسئولیتهای سازمان حج و زیارت از دهه ۹۰ تاکنون در پیاده روی اربعین گزارش داد و گفت: برابرمصوبه سال ۱۳۸۴ شورای عالی اداری، سیاستگذاری در حوزه سفرهای حج و زیارت خارج کشور برعهده مجموعه حج و زیارت قرار گرفته و آحاد جامعه، این سازمان را متولی امور زیارتی میدانند و مطالبات خود را همواره با سازمان حج و زیارت مطرح میکنند.
حجت الاسلام والمسلمین نواب هم با تاکید براینکه مجموعه حج و زیارت ارائه خدمات به همه زائران اربعین را وظیفه خود میداند، تصریح کرد: اولویت این مجموعه، امنیت و سلامت زائران در حضور میلیونی در پیاده روی اربعین است.
این جلسه با گزارش آقایان حسین اسماعیلی مدیر نظارت و بازرسی بعثه مقام معظم رهبری در خصوص نقاط قوت و قابل بهبود اربعین گذشته و مرتضی آقایی معاون عتبات سازمان حج در باره تبادل نظرهای صورت گرفته در جلسه ستاد اربعین در خصوص فعالیتهای این سازمان در اربعین ۱۴۰۴ ادامه یافت.
آقای اسماعیلی از حضور گسترده مردمی و مشارکت داوطلبانه، تقویت زیرساختهای حمل و نقل، توسعه خدمات درمانی و بهداشتی، تقویت هماهنگی بین سازمان ها، توسعه فناوری و سامانههای ثبت نام و افزایش سطح آگاهی زائران بعنوان نقاط قوت اربعین گذشته نام برد و خواستار توجه به گسترش ناوگان حمل و نقل، استانداردسازی خدمات موکب ها، افزایش تعداد نیروهای راهنما، آموزش زائران پیش از اعزام و نظارت دقیق برکیفیت تغذیه و بهداشت با هدف افزایش رضایتمندی زائران شد.
معاون عتبات سازمان حج نیزگفت: هماهنگی درخصوص بیمه زائران به هنگام ثبت نام در سامانه سماح انجام شده است و طبق تکلیف ستاد مرکزی اربعین خدمات تغذیه در دهه اول در صورت تامین مواد غذایی مورد نیاز توسط ستاد بازسازی عتبات ارائه خواهد شد.
در پایان این جلسه، دکتر سید علی مرعشی رئیس مرکز پزشکی حج و زیارت جمعیت هلال احمر نیز به آماده سازی ۶۰ موکب مجوزدار رسمی بهداشتی و درمانی برای خدمت رسانی در ایام اربعین در کربلا، نجف، مسیرهای راهپیمایی، مرزها و دیگر شهرهای زیارتی عراق اشاره و رئیس سازمان حج و زیارت هم تاکید کرد که همدلی میان بعثه و سازمان حج و آمادگی برای هماهنگی و هم افزایی با کمیته فرهنگی وآموزشی اربعین در راستای ارائه خدمات بهتر وجود دارد.