بهترین روش برای فرار از گرما و گرمازدگی چیست؟

6 hours ago 1

گرما و گرمازدگی

اقتصاد۲۴- در مورد رعایت نکات ضروری هم از نظر تغذیه و هم از نظر سبک زندگی در فصل گرما برای مقابله با گرمازدگی گفت و گویی با دکتر حسن اکبری متخصص آسیب شناسی سلولی و متخصص طب سنتی ایرانی اسلامی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی انجام داده‌ایم که به صورت نکته وار به همه موارد آن در این مطلب اشاره می‌کنیم.

اهمیت دمنوش‌ها برای پیشگیری از گرمازدگی

به دلیل اینکه چای مقداری انرژی سلول‌ها را کم می‌کند در زو خود می‌تواند عامل گرمازدگی باشد. بیشنهاد ما استفاده از منوش‌های خنک در فصل گرما است؛ مانند پنیرک، ختمی، عناب و به لیمو وچای کوهی اینها دمنوش‌هایی هستند که می‌توانند هم بدن را خنک نگهدارند و به تقویت هم سیستم ایمنی بدن کمک کند و جلوی بیماری‌های ویزروسی را بگیرد.

نکته مهم دیگر این است که تا جایی که امکان دارد در زمان اوج گرما و تابش مستقیم نور آفتاب از خانه بیرون نروید. چه در ایران حضور دارید و چه برای مراسم اربعین راهی کربلا شده‌اید، در صورت عزیمت به کربلا روز‌ها در جایی که سایه است یا اقامتکاهی که لوازم خنک کننده دارد استراحت کنید. اما مستقیم زیر باد کولر نخوابید باد غیر مستقیم کولر یا خنکی غیر مستقیم اشکالی ندارد.


بیشتر بخوانید:اینفوگرافی/ دلایل خستگی ناشی از آفتاب و نکات مراقبتی


شربت‌های خنک که تاجایی که امکان دارد از شیرینی‌های طبیعی در آنها استفاده شده باشد، شیرینی‌هایی مانند عسل، شیره انگور، شیره خرما، شیره توت، و شیره انجیر می‌توانند در برابر گرما زدگی از شما محافظت کنند و از درجه گرمای بدن‌تان کم کنند. شربت ترنجنبین، شربت شیر خشت، خاکشیر و شربت لیمو خاصیت خنک کننده دارند. شربت‌هایی که با پنیرک یا ختمی یا عناب درست شده‌اند نیز مناسب فصل گرما و خنک هستند.‌ای شربت‌های خنک را به راحتی می‌توانید در طول روز میل کنید.

حتما کنار دست خود یک اسپری گلاب داشته باشید که اگر زمانی احساس کردید دارید گرمازده می‌شوید این افشانه را به سرو صوت وبدن خود اسپری کنید. این افشانه برای مغز، قلب و کبد خاصیت تقویت کننده دارد و تا حدود زیادی جلوی گرمازدگی را می‌گیرد.

مداوای فرد گرما زده

اگر فردی گرمازده شد چه کنیم؟ سعی کنیم فرد گرمازده را با آب یخ مواجه نکنیم. برای این مواقع آب گرمی که تقریبا هم دمای بدن باشد، بهترین آب است. دمای بدن فرد گرمازده حدود ۴۰ درجه است و اگر این فرد را در آب یخ بیاندازیم یا با شلنگ آب سرد روی وی بریزیم، اختلاف دمای ۴۰ درجه بدن با ۵ یا صفر درجه آب یخ امکان دارد باعث ترکیدن سلول‌های بدن فرد گرمازده شود. در نتیجه اگر بدن بسیار گرم را در معرض آب بسیار سرد قرار دهیم می‌تواند به شدت برای سلول‌ها آسیب رسان باشد؛ بنابراین تلاش کنید از آبی با دمای بین ۳۰ تا ۳۵ درجه استفاده کنید و اول لباس فرد گرمازده را خیس کید. به تدریج و در طول تبخیر شدن آب فرد به آرامی خنک می‌شود و این اتفاق باعث آسیب سلولی نمی‌شود.

چه بخوریم؟

با توجه به گرمی هوا حتما از خوردنی‌های خنک مانند آبدوغ خیار می‌توانید استفاده کنید اگر چه این خوراکی برای مقابله با گرمای ۴۰ تا ۵۰ درجه‌ای ظهر تابستان بسیار مناسب است. بهتر است مانند شیوه درست کردن قدیمی‌ها داخل آبدوغ خیار مقداری نعناع، گل محمدی، کنجد، گردو و کشمش بریزید تا حدی متعادل شود و شما به یکباره دچار دل درد نشوید. غذا‌های حاضری مانند نان و پنیر و سبزی بهتر از غذا‌های گرم است. هر از گاهی نیز می‌توانید نان، پنیر و گردو به همراه خیار بخورید. از سالاد کاهو نیز با استفاده از مواد غذایی دیگر مانند هویج و کلم و خیار استفاده کنیم. این سالاد را به همراه نان می‌توان به تنهایی یک غذا نیز محسوب کرد. این خوراکی‌ها به ویژه در زمان گرمی هوا کمک کننده است. آن دسته از افرادی که بیمار هستند و به لوپوس یا بیماری روماتیسمی مبتلا هستند. اگر هم غذای خنک می‌خورند از قسمت‌هایی از این غذا‌ها بخورند که گرمی محسوب می‌شوند. برای ظهر‌های فصل تابستان استفاده از غذا‌های گرم و سنگین خیلی توصیه نشده است. اگر خواستید از دانه‌ها استفاده کنید بهترین دانه بادام است چرا که خنکی خاصی دارد.

منبع: همشهری آنلاین

Read Entire Article