تحقق پیش‌بینی رهبر انقلاب در نامه به جوانان آمریکا و اروپا؛ نفرت جهانی از اسرائیل و آمریکا

5 hours ago 1

پیش‌بینی رهبر انقلاب در نامه به جوانان آمریکا و اروپا؛ نفرت جهانی از اسرائیل و آمریکا

به گزارش سرویس فرهنگی تابناک، رژیم صهیونیستی که حمایت اتحادیه اروپا و دولت آمریکا را در کارنامه خود دارد و درحمله و تهدید کشورهای منطقه هیچ ابایی نیز ندارد؛ درمنطقه وجهان ازنظر افکارعمومی مردم و قدرت نرم جهانی منزوی‌تر و منفورتر از پیش شده‌است.

اسرائیل و صهیونیسم در حال حاضر در پایین‌ترین و بدترین نقطه خود از نظر افکار عمومی در آمریکا، بریتانیا، سراسر غرب و کل جهان هستند. مردم از آن‌ها متنفرند و دلیل نفرت مردم، کشتن کودکان، بمباران بیمارستان‌ها و دزدیدن زمین و تجاوز غیر قانونی به حریم قانونی کشورهاست. در ادامه این‌مطلب، مشخص می‌شود پیش‌بینی‌ رهبر انقلاب در نامه‌ای که ۵ خرداد سال ۱۴۰۳ پیش به جوانان آمریکا و اروپا نوشتند، در حال تحقق است. ایشان در فرازی از این‌نامه نوشتند:

«من می‌خواهم به شما اطمینان دهم که امروز وضعیّت در حال تغییر است. سرنوشت دیگری در انتظار منطقه‌ی حسّاس غرب آسیا است. بسیاری از وجدانها در مقیاس جهانی بیدار شده و حقیقت در حال آشکار شدن است. جبهه‌ی مقاومت هم نیرومند شده و نیرومندتر خواهد شد. تاریخ هم در حال ورق خوردن است.» 

کشتار غیرنظامیان در ماه‌های گذشته به‌طور قابل‌توجهی تصویر بین‌المللی رژیم صهیونیسنی را دچار فرسایش و تنفر کرده، طوری که جایگاه آن در متریک شهرت به رتبه ۱۲۱ کاهش یافته است؛ کاهش چشمگیری که نشان‌دهنده گرایش فزاینده احساسات جهانی علیه تل‌آویو است.

اسرائیلی‌ها آن‌قدر به ایده «ملت برگزیده» معتاد شده‌اند که فکر می‌کنند همه‌چیز برای آن‌ها مجاز است. برای آن‌ها قوانین و استثناهای خاصی وجود دارد، حتی برای قتل، تجاوز، نسل‌کشی و غارت. فکر می‌کنند می‌توانند این کارها را بکنند و دنیا هم باید نظاره گر باشد. (1)

نشریه آمریکایی نیویورک تایمز با اشاره به تجاوزات رژیم صهیونیستی علیه چندین کشور منطقه از جمله ایران نوشت: «اسرائیل در منطقه منزوی‌تر و منفورتر از قبل شده است.»

بر اساس آخرین گزارش سالانه Brand Finance اسرائیل شدیدترین افت خود را در رتبه‌بندی جهانی قدرت نرم تجربه کرده و به پایین‌ترین سطح تاریخ خود یعنی رتبه ۳۳ شاخص جهانی قدرت نرم در سال ۲۰۲۵ سقوط کرده است.

در پی درگیری‌های اخیر میان  جمهوری اسلامی ایران و اسرائیل که با یک آتش‌بس موقت به واسطه میانجیگری آمریکا وچند کشورعربی خلیج فارس متوقف شد، کشورهای عربی به این جمع‌بندی رسیده‌اند که تضعیف یا حذف ایران نه تنها برای آنان سودمند نیست، بلکه تهدیدی مستقیم علیه موجودیت و امنیت‌شان محسوب می‌شود.(2)

به نقل از روزنامه معاریو در سرزمین های اشغالی، نظرسنجی هاروارد و هریس نشان داده است که حمایت کلی از اسرائیل طی ۲ سال گذشته از ۸۰ درصد به ۵۵ درصد در میان آمریکایی‌های مورد بررسی کاهش یافته است، در حالیکه درصد کسانی که با اسرائیل مخالف هستند از ۲۱ به ۴۵ افزایش یافته است.

این‌روزنامه صهیونیستی خاطرنشان کرد که حمایت از حماس در حال افزایش است و ۳۵ درصد از پاسخ‌دهندگان گفته‌اند که از حماس به جای اسرائیل حمایت می‌کنند، در حالیکه این رقم در ماه نوامبر ۱۶ درصد بود.

حمایت از حماس و مردم غزه بین جوانان آمریکایی بیشتر است

نتایج این نظرسنجی نشان داد که حمایت از حماس بین آمریکایی بیشتر است، به طوری که ۴۷ درصد از افراد ۱۸ تا ۲۴ ساله مورد بررسی گفتند که از این گروه بیشتر از اسرائیل حمایت می‌کنند و ۳۸ درصد از افراد ۲۵ تا ۳۴ ساله این حمایت را داشتند.(3)

همچنین ماه گذشته روزنامه صهیونیستی «یدیعوت آحارنوت» با انتقاد جدی از سیاستهای «بنیامین نتانیاهو»، نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی در جنگ غزه اذعان کرد که این رژیم در حال حاضر همدردی جهانی و مشروعیت بین المللی خود را از دست داده و به شدت منزوی شده است.

از ابتدای حمله نظامی رژیم صهیونیستی به نوار غزه در اکتبر ۲۰۲۳ (مهرماه ۱۴۰۲)، شکاف‌های عمیق درون ساختار سیاسی، نظامی و اجتماعی این رژیم به‌طور فزاینده‌ای آشکار شده است. بسیاری از شخصیت‌های سیاسی، فرماندهان پیشین ارتش و مقامات امنیتی سابق، به‌ویژه پس از گذشت چند ماه از آغاز جنگ، سیاست‌های بنیامین نتانیاهو را فاقد چشم‌انداز راهبردی دانسته و آن را تلاشی برای حفظ قدرت شخصی در برابر تهدیدات قضایی توصیف کرده‌اند.

اعتراضات گسترده مردمی علیه کابینه نتانیاهو، که از مدت‌ها پیش و در پی تلاش او برای تضعیف نظام قضایی رژیم صهیونیستی آغاز شده بود، با ادامه جنگ غزه ابعاد تازه‌ای یافت. خانواده‌های اسرا بارها در رسانه‌ها و تجمعات اعتراضی، توقف فوری جنگ و بازگرداندن اسرا را خواستار شده‌اند، در حالی که نتانیاهو و حلقه نزدیک به او بر تداوم عملیات نظامی پافشاری می‌کنند.

یک ایران مقاوم بهتر از اسرائیل با پروژه‌های توسعه‌طلبانه است

درادامه سیاست تنفر و بیزاری از رژیم صهیونیستی و افزایش محبوبیت جمهوری اسلامی ایران درمنطقه و جهان ،کشورهای عربی حوزه خلیج فارس که همواره ایران را به عنوان رقیب راهبردی می‌دیدند، اکنون در حال بازنگری در معادلات امنیتی خود هستند. از نگاه آن‌ها، یک ایران مقاوم و دارای قدرت بازدارندگی، بهتر از اسرائیلی است که بدون مانع به دنبال تحقق پروژه‌های توسعه‌طلبانه خود در منطقه باشد.

کشورهای عربی دریافته‌اند که تضعیف کامل ایران مساوی است با حذف آخرین مانع بازدارنده در برابر توسعه‌طلبی اسرائیل. این تغییر نگاه، ناشی از تجربه عینی حملات اخیر تل‌آویو به ایران و محور مقاومت است که نشان داد اسرائیل در صورت نبود مانع، سیاست تجاوزگرانه خود را به کل منطقه تعمیم خواهد داد.(4)

نقش ایران در حفظ موازنه منطقه‌ای کاملاً عینی و ملموس است. توانمندی ایران در حفظ برنامه هسته‌ای علی‌رغم حملات و همچنین توانایی در پاسخ موشکی به مراکز حساس مثل پایگاه العدید قطر، نشان می‌دهد که ایران نه‌تنها شعار بازدارندگی می‌دهد بلکه در عمل توان تحقق آن را دارد.

اگر ایران تضعیف یا حذف شود، کشورهای عربی عملاً تمام قدرت چانه‌زنی خود در برابر آمریکا و اسرائیل را از دست خواهند داد. در این شرایط، نه تضمین‌های امنیتی باقی می‌ماند و نه امتیازات اقتصادی و سیاسی قابل مطالبه خواهد بود.

 به نقل از تحلیل The Cradle، در صورت مهار ایران، ایالات متحده دیگر نیازی به تداوم شراکت راهبردی با کشورهای عربی حاشیه خلیج فارس نخواهد داشت. این کشورها از شرکای امنیتی به مشتریان و تابعان بی‌اختیار در نظم جدید منطقه‌ای تبدیل می‌شوند که محور آن واشنگتن و تل‌آویو است.
لبنان با تهدید اشغال جنوب و دست‌اندازی به منابع آبی (مثل رودخانه لیتانی) مواجه خواهد شد. سوریه نیز بخش‌هایی از جنوب خود را عملاً در معرض اشغال اسرائیل می‌بیند. مصر تحت فشار برای پذیرش آوارگان غزه قرار می‌گیرد و اردن با تهدید الحاق کرانه باختری و موج‌های جدید آوارگان روبه‌رو خواهد شد.

فاصله گرفتن از انحصار آمریکایی و حرکت به سمت قدرت‌هایی چین و روسیه

شکست یا تضعیف ایران به معنای سقوط کامل محور مقاومت خواهد بود. بدون ایران، توانمندی‌های حزب‌الله، انصارالله، حشد شعبی و گروه‌های فلسطینی به شدت کاهش می‌یابد و دست اسرائیل برای اقدام علیه هر یک از این جبهه‌ها باز خواهد شد.

توافق اخیر ایران و عربستان با میانجیگری چین، کشورهای عربی به این نتیجه رسیده‌اند که تنها راه حفظ امنیت و استقلال نسبی، فاصله گرفتن از انحصار آمریکایی و حرکت به سمت ترتیبات امنیتی چندقطبی با مشارکت قدرت‌هایی مثل چین و روسیه است.

 ریچارد مدهرست، تحلیلگر انگلیسی: می‌گوید؛ اسرائیل و صهیونیسم الان در پایین‌ترین و بدترین نقطه خود از نظر افکار عمومی در آمریکا، بریتانیا، سراسر غرب و کل جهان هستند. مردم از آن‌ها متنفرند.

ادامه سیاست تنفر و بیزاری از رژیم صهیونیستی باشعار «مرگ بر ارتش اسرائیل»

همچنین در ادامه سیاست تنفر و بیزاری از رژیم صهیونیستی باب ویلان خواننده مطرح و مشهور و رپر انگلیسی پس از شعار «مرگ بر ارتش اسرائیل» در گلاستنبری، ویزای خود را از دست داد و از آژانس استعدادهای آمریکا هم اخراج شد.

گروه دونفره پانک رپ انگلیسی باب ویلان در چهارمین روز جشنواره گلاستنبری شعار «مرگ بر ارتش اسرائیل» سر داده بود، با واکنش آمریکا مواجه شده و وزارت امور خارجه این کشور تأیید کرد که ویزای ورود به آمریکای این گروه را لغو کرده است. در همین حال، یک منبع تأیید کرد که آژانس استعدادهای آمریکا هم باب ویلان را پس از جنجالی که به پا کرد، کنار گذاشته است.

معاون وزیر امور خارجه آمریکا با اعلام این خبر از برنامه پرشور این گروه به عنوان سخنرانی نفرت‌انگیز یاد کرد و آنها را برای رهبری جمعیت در سر دادن شعارهای مرگ بر ارتش اسرائیل سزاوار این تنبیه دانست.

پس از آن امیلی اویس، برگزارکننده جشنواره گفت: شعارهای آنها از حد و مرز عبور کرده و در گلاستنبری جایی برای یهودستیزی، نفرت‌پراکنی یا تحریک به خشونت وجود ندارد.

درادامه سیاست نفرت پراکنی هنرمندان و خوانندگان  علیه رژیم صهیونیستی در ماه آوریل هم گروه رپ ایرلندی «نی کپ» که در گلاستنبری اجرا داشت، پیام «لعنت به اسرائیل، فلسطین را آزاد کنید» را روی صحنه کوآچلا سر داد که تاراحتی و عصبانیت مدیران و گروه‌های موسیقی یهودی را برانگیخت. با این حال این گروه ادعای یهودستیزی را رد کرد و در پاسخ گفت: آنچه برای ما مهم است این است که دولت‌ها برخی از وحشتناک‌ترین جنایات دوران زندگی ما را ممکن می‌سازند و ما ساکت نخواهیم ماند.

افت قدرت نرم رژیم صهیونیستی در تاریخ آمار و ارقام موسسه گالوپ

بیزاری و انزجار از رژیم صهیونیستی نشان دهنده یک شکست قابل توجه برای این کشور است که ناشی از سقوط ۴۲ رتبه‌ای در امتیاز شهرت آن است که اکنون در رتبه ۱۲۱ جهان قرار دارد - یکی از قابل توجه‌ترین افت‌های ثبت شده در تاریخ این شاخص است.

شاخص جهانی قدرت نرم، که از طریق نظرسنجی از ۱۷۰۰۰۰ پاسخ دهنده در بیش از ۱۰۰ کشور گردآوری شده است، ۱۹۳ کشور عضو سازمان ملل را بر اساس نفوذ بین المللی، شهرت و توانایی آنها برای جلب توجه جهانی ارزیابی می‌کند.(5)

قدرت نرم به توانایی دولت‌ها برای تأثیرگذاری بر دیگران از طریق جذب و ترغیب به جای اجبار یا زور اشاره دارد و قالبا بر اساس جذابیت‌های فرهنگی، ارزش‌های سیاسی و روابط دیپلماتیک سنجیده می‌شود.

یافته‌های این شاخص نشان می‌دهد که شهرت کشور‌های که وارد منازعات نظامی شده‌اند رو به وخامت گذاشته است و در میان اسرائیل با بیشترین تأثیر منفی مواجه بوده است.

همزمان با کاهش حمایت از رژیم صهیونیستی، همدردی مردم آمریکا با فلسطینیان به رکورد تاریخی ۳۳ درصد رسیده است. تحلیلگران صهیونیست تلاش می‌کنند این افزایش را به تغییر در شیوه پرسش یا عوامل غیرمرتبط نسبت دهند، اما شواهد نشان می‌دهد که افشای جنایات رژیم صهیونیستی، به‌ویژه در جریان تجاوزات مکرر به غزه و وضعیت فاجعه‌بار انسانی ناشی از محاصره و اشغالگری، تأثیر مستقیمی بر تغییر دیدگاه افکار عمومی آمریکا داشته است.

یکی از مهم‌ترین تحولات، فروپاشی اجماع دوحزبی در حمایت از رژیم صهیونیستی در ایالات متحده است. آمارها نشان می‌دهد تنها 21 درصد دموکرات‌ها با رژیم صهیونیستی همدردی می‌کنند، در حالی که ۵۹ درصد آنان با فلسطینیان ابراز همدردی می‌کنند. این در حالی است که 75 درصد جمهوری‌خواهان همچنان از رژیم صهیونیستی حمایت می‌کنند.

این شکاف ۵۴ درصدی میان دو حزب، نشان‌دهنده انزوای ایدئولوژیک حامیان بی‌قید و شرط رژیم صهیونیستی در جامعه آمریکاست. محبوبیت بسیار پایین نتانیاهو در میان دموکرات‌ها (۱۲ درصد) و رأی‌دهندگان مستقل (۳۰ درصد) نیز گواهی بر همین روند است.

تغییر نگرش نسل جوان آمریکا

چالش بزرگ دیگر برای لابی صهیونیستی، تغییر چشمگیر در نگرش جوانان آمریکایی (۱۸ تا ۳۴ ساله) است. حمایت این گروه سنی از رژیم صهیونیستی از ۶۵ درصد در سال ۲۰۱۸ به تنها ۲۹ درصد کاهش یافته، در حالی که ۴۸ درصد آنان با فلسطینیان ابراز همدردی می‌کنند.

این تغییر نگرش نشان می‌دهد نسل‌های جدید، که کمتر تحت تأثیر روایت‌های جنگ سرد و بیشتر آگاه به مسائل حقوق بشر و عدالت اجتماعی هستند، نسبت به حقایق اشغالگری و سیاست‌های آپارتایدی رژیم صهیونیستی آگاهی بیشتری دارند.

به هرحال اهداف فوری رژیم صهیونیستی با فرسایشی شدن جنگ غزه و سپری شدن تاخت و تاز پر سر و صدای اولیه آن رژیم، بتدریج رنگ باخته و اثرات منفی آن در عرصه های نظامی و سیاسی و میزان محبوبیت اسراییل در جهان  درمنظر مردم و دولت ها آشکار شده است.

نتانیاهو در نظر خود و از دیدگاه غرب یکی از اصلی‌ترین رژیم‌های حافظ منافع آمریکا شناخته می‎شد اما در این جنگ ۱۲ روزه همین فرد که می‌گفت حافظ منافع آمریکا است، خودش ناگزیر شد از آمریکایی‌ها کمک بخواهد و این به معنای پایان قدرت رژیم صهیونیستی برای حفاظت از منافع آمریکا است.

در پایان، این‌موضوع گفتنی است که تداوم حمایت آمریکا از رژیم صهیونیستی در عرصه جهانی آمریکا را با مشکلاتی مواجه خواهد کرد، به‌خصوص در جهان عرب. در بازه زمانی مشابه از سپتامبر تا دسامبر، محبوبیت آمریکا در مصر از مثبت ۴۱.۱ درصد به منفی ۱۴.۹ درصد کاهش یافت. در عربستان نیز محبوبیت آمریکا از ۱۲.۲ درصد به منفی ۱۰.۵ درصد کاهش پیدا کرد.

تلاش آمریکا برای عادی‌سازی روابط کشورهای عربی با رژیم صهیونیستی نشان می دهد که بسیاری رهبران کشورهای حاشیه خلیج‌فارس در روند عادی‌سازی روابط خود با اسرائیل، احتیاط زیادی برای پیشبرد این هدف در چشمان مردم خود به خرج داده‌اند و حالا با کاهش محبوبیت این رژیم در جامعه جهانی، روند عادی‌سازی حتی دشوارتر از قبل خواهد شد.

اَلا لَعنَةُ اللهِ عَلَی الْقَومِ الظّالِمین

علی معروفی آرانی؛ پژوهشگرصهیونیسم و یهود

***

منابع:

۱- طارق محمد السویدان (زاده ۱۵ نوامبر ۱۹۵۳) گردآورنده دایره المعارف مصور تاریخ یهودیت و صهیونیسم،کارآفرین، مورخ، نویسنده، پژوهشگرصهیونیسم شناس و اسلام‌شناس اهل کویت است. او مدیرکل فعلی شبکه الرساله و از مجریان سابق مرکز پخش خاورمیانه است. السویدان مقالات و کتاب‌هایی در مورد اسلام منتشر کرده‌است و بیشتر به عنوان یک مبلغ اسلام شناخته می‌شود.

۲- طارق محمد السویدان – گردآورنده دایره المعارف مصور تاریخ یهودیت و صهیونیسم - همان قبلی

۳- مهدی سیف تبریزی، باشگاه خبرنگاران جوان ۱۴۰۴

۴- طارق محمد السویدان - گردآورنده دایره المعارف مصور تاریخ یهودیت و صهیونیسم

۵- مهدی سیف تبریزی، باشگاه خبرنگاران جوان ۱۴۰۴

Read Entire Article