باشگاه خبرنگاران جوان - محسن اردکانی اظهار داشت: اکنون ۳۱ درصد از مشترکان بر اساس الگوی تعریفشده مصرف میکنند؛ ۶۲ درصد مصرفی معادل ۱.۵ برابر الگو دارند و حدود هفت درصد از مشترکان در وضعیت قرمز قرار دارند و مصرف آنها دو برابر میزان استاندارد است.
اردکانی با یادآوری اینکه در وضعیت تنش آبی، مصرف از منابع پیشی گرفته و سبب ناپایداری منابع آبی شده است، گفت: نمیتوان اجازه داد در این شرایط بحرانی، بخشی از منابع آبی در استخرها و مصارف غیرضروری مصرف شود.
وی وضعیت آب تهران و کشور را بحرانی دانست و تنها راه مقابله با آن را مدیریت دقیق مصرف و صرفهجویی حداقل ۲۰ درصدی توسط شهروندان برشمرد.
مدیرعامل آبفای استان تهران خاطر نشان کرد: میزان بارندگی در پنج سال اخیر نشان می دهد که همیشه کمتر از ۲۸۰ میلیمتر بارش داشتهایم؛ در حالی که در طول ۶۰ سال گذشته، در استان تهران فقط دو سال خشکسالی داشتیم و به جز یک سال، باقی سالها بارندگی مناسبی ثبت شده است.
اردکانی با یادآوری اینکه در سال ۱۳۷۲ میزان بارندگی تنها ۴۰ میلیمتر بود در حالی که سال قبل از آن ۳۵۷ میلیمتر و سال بعد ۳۲۰ میلیمتر بارش داشتیم، یعنی کمبود بارش ها در سال های بعد جبران شده است، افزود: این در حالی است که بارندگی ها در پنج سال اخیر همواره کاهشی بوده است.
وی، میانگین بارندگی سالانه در قاره اروپا را حدود ۷۵۰ میلیمتر اعلام کرد و افزود: در استان تهران، میزان بارش امسال تنها ۱۵۰ میلیمتر بوده و پیشبینی ما این است که این رقم نهایت به ۲۸۰ میلیمتر برسد.
مدیرعامل آبفای تهران درباره میزان مصرف آب در این استان نیز گفت: حدود ۳۱ درصد از شهروندان تهرانی ۱۳۱ لیتر آب در شبانهروز مصرف میکنند. ۶۲ درصد بین ۱۳۰ تا ۲۶۰ لیتر و ۷ درصد از شهروندان بیش از ۲۶۰ لیتر آب در روز مصرف دارند.
ارکانی با تاکید بر اینکه ما نیاز جدی به مدیریت مصرف و افزایش آگاهی عمومی درباره استفاده بهینه از منابع آبی داریم، افزود: فقط ۹ درصد از مصرف آب مربوط به بخش خانگی است؛ اما همین میزان نیز باید به صورت بهینه مدیریت شود تا از بحران کمآبی پیشگیری کنیم.
منبع: ایرنا