باشگاه خبرنگاران جوان _ علیرضا دهمرده، با اشاره به رشد ۸۵.۷ درصدی اعتبارات استانی قنوات؛ از افزایش چشمگیر اعتبارات اختصاص یافته به طرحهای قنوات در سال جاری خبر داد و تصریح کرد: در سال ۱۴۰۳ مبلغ ۴۵۷,۹۰۰ میلیون ریال برای این منظور در نظر گرفته شده بود که این رقم در سال ۱۴۰۴ به ۸۵۰,۰۰۰ میلیون ریال افزایش یافته است.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی افزود: این افزایش اعتبارات نشاندهنده عزم جدی دولت برای حفظ و احیای قنوات دانست و از تمامی دستگاههای اجرایی مرتبط خواست تا با همکاری و هماهنگی بیشتر، گامهای مؤثری در این زمینه بردارند.
وی با بیان اینکه استان سیستان و بلوچستان با دارا بودن ۱۹۲۵ رشته قنات فعال، رتبه ششم کشور را در این حوزه به خود اختصاص داده است، اظهار داشت: قنوات به عنوان میراثی ارزشمند از گذشتگان، نقش بیبدیلی در تأمین آب کشاورزی و پایداری نظام اجتماعی روستاهای استان ایفا میکنند. با توجه به شرایط خاص اقلیمی و خشکسالیهای مستمر در استان و وابستگی ۷۰ درصدی معیشت مردم به بخش کشاورزی، احیای این سازههای آبی از اهمیت استراتژیک برخوردار علیرضا دهمرده، با اشاره به رشد ۸۵.۷ درصدی اعتبارات استانی قنوات؛ از افزایش چشمگیر اعتبارات اختصاص یافته به طرحهای قنوات در سال جاری خبر داد و تصریح کرد: در سال ۱۴۰۳ مبلغ ۴۵۷،۹۰۰ میلیون ریال برای این منظور در نظر گرفته شده بود که این رقم در سال ۱۴۰۴ به ۸۵۰،۰۰۰ میلیون ریال افزایش یافته است.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی افزود: این افزایش اعتبارات نشاندهنده عزم جدی دولت برای حفظ و احیای قنوات دانست و از تمامی دستگاههای اجرایی مرتبط خواست تا با همکاری و هماهنگی بیشتر، گامهای مؤثری در این زمینه بردارند.
وی با بیان اینکه استان سیستان و بلوچستان با دارا بودن ۱۹۲۵ رشته قنات فعال، رتبه ششم کشور را در این حوزه به خود اختصاص داده است، اظهار داشت: قنوات به عنوان میراثی ارزشمند از گذشتگان، نقش بیبدیلی در تأمین آب کشاورزی و پایداری نظام اجتماعی روستاهای استان ایفا میکنند. با توجه به شرایط خاص اقلیمی و خشکسالیهای مستمر در استان و وابستگی ۷۰ درصدی معیشت مردم به بخش کشاورزی، احیای این سازههای آبی از اهمیت استراتژیک برخوردار است.
دهمرده با اشاره به مزایای متعدد احیای قنوات، خاطرنشان کرد: هر رشته قنات احیا شده ضمن ایجاد اشتغال پایدار برای ۲۷ خانوار، موجب تثبیت جمعیت روستایی، تقویت پدافند غیرعامل در مناطق مرزی و حفظ تعادل زیستبومهای آبی میشود. در شرایطی که استان با چالشهای جدی کمآبی مواجه است، قنوات میتوانند تضمینکننده پایداری تولیدات کشاورزی باشند.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی در پایان با تأکید بر لزوم مشارکت همهجانبه در حفظ این سازههای آبی، ابراز امیدواری کرد: با تخصیص بهینه اعتبارات و اجرای طرحهای مرمتی، شاهد احیای کامل قنوات و بهرهبرداری پایدار از این منابع آبی در استان باشیم.
منبع سازمان جهاد کشاورزی استان سیستان و بلوچستان