باشگاه خبرنگاران جوان؛ مریم حسینی - قرار بود رهبران تایلند و کامبوج روز دوشنبه در مالزی برای دستیابی به آتشبس در اختلاف مرزی مرگبار خود مذاکره کنند، و ایالات متحده اعلام کرد که مقامات این کشور در روند صلح کمک خواهند کرد.
دولت تایلند اعلام کرد که در مذاکراتی که توسط مالزی به عنوان رئیس بلوک منطقهای آسهآن ترتیب داده شده است، شرکت میکند، در حالی که هون مانه، نخستوزیر کامبوج گفت که این مذاکرات توسط ایالات متحده با مشارکت چین سازماندهی شده است.
مارکو روبیو، وزیر امور خارجه ایالات متحده پس از آنکه دونالد ترامپ، رئیسجمهور آمریکا پیش از این گفته بود که فکر میکند هر دو رهبر میخواهند درگیری را حل کنند، گفت که مقامات وزارت امور خارجه برای کمک به تلاشهای صلح در مالزی هستند. روبیو در بیانیهای که اواخر روز یکشنبه در ایالات متحده و اوایل روز دوشنبه در آسیا منتشر شد، گفت: «ما میخواهیم این درگیری هر چه سریعتر پایان یابد. مقامات وزارت امور خارجه در مالزی حضور دارند تا به این تلاشهای صلح کمک کنند.»
تنشها بین تایلند و کامبوج از زمان کشته شدن یک سرباز کامبوجی در اواخر ماه مه در جریان یک درگیری مرزی کوتاه تشدید شده است. نیروهای مرزی هر دو طرف در بحبوحه یک بحران دیپلماتیک تمام عیار که دولت ائتلافی شکننده تایلند را در آستانه فروپاشی قرار داد، تقویت شدند.
خصومتها پنجشنبه گذشته آغاز شد و به بدترین درگیری بین همسایگان جنوب شرقی آسیا در بیش از یک دهه گذشته تبدیل شده است. تعداد کشتهشدگان به بیش از ۳۰ نفر رسیده است، از جمله بیش از ۲۰ غیرنظامی، در حالی که مقامات گزارش میدهند بیش از ۲۰۰۰۰۰ نفر از مناطق مرزی تخلیه شدهاند.
انور ابراهیم، نخست وزیر مالزی اندکی پس از آنکه اختلاف مرزی روز پنجشنبه به درگیری تبدیل شد، پیشنهاد مذاکرات آتشبس را مطرح کرد و چین و ایالات متحده نیز پیشنهاد کمک به مذاکرات را دادند.
تایلند گفته بود که از درخواستهای آتشبس در اصل حمایت میکند، اما میخواهد به صورت دو جانبه مذاکره کند، در حالی که کامبوج خواستار مشارکت بینالمللی شده بود.
خبرگزاری دولتی برناما گزارش داد که انور پس از درخواست نمایندگان دو دولت برای تلاش برای یافتن یک توافق صلح، گفت که انتظار دارد ریاست مذاکرات را بر عهده بگیرد. او اواخر روز یکشنبه گفت: "بنابراین، من در حال بحث در مورد پارامترها و شرایط هستم، اما آنچه مهم است (یک) آتشبس فوری است. "
منبع: رویترز