رونمایی از رکورد جدید قیمت طلا و سکه/ زمزمه های جدید از بازار به گوش می رسد؟

6 hours ago 1

امروز قیمت طلا به زیر  ۷ میلیون تومان رسید، اما روند رو به افزایش اونس جهانی و افزایش نرخ ارز این پیام را مخابره می کند که بازار طلا و سکه احتمال اینکه مجددا در شیب صعودی قیمت ها حرکت کند زیاد است. 

به گزارش سرویس اقتصادی تابناک، رصد قیمتی از بازار طلا و سکه تا لحظه نگارش این گزارش  نشان می دهد که قیمت طلای ۱۸ عیار به هر گرم ۶ میلیون و ۹۴۴ هزار تومان رسیده است و قیمت سکه تمام‌ بهار آزادی طرح قدیم ۷۰ میلیون و ۹۰۰ هزار تومان و سکه تمام‌ بهار آزادی طرح جدید با قیمت ۷۷ میلیون و ۶۰۰ هزار تومان خرید و فروش می شود. 

همچنین قیمت نیم‌سکه بهار آزادی ۴۲ میلیون و ۳۰۰ هزار تومان، ربع سکه بهار آزادی، ۲۴ میلیون و ۹۰۰ هزار تومان و سکه یک‌گرمی ۱۴ میلیون و ۴۰۰ هزار تومان تعیین شده است و به فروش می‌رسد و قیمت هر مثقال طلا  ۳۰ میلیون و ۸۰ هزار تومان شده است این درحالی است که قیمت هر اونس طلا در بازار‌های جهانی ۳۳۵۵ دلار است.

از آنجایی که بازار داخلی طلا در ایران، تا حد زیادی متاثر از روند اونس جهانی طلاست و هرگونه نوسان در قیمت جهانی طلا به سرعت در بازار داخلی منعکس می شود به همین جهت افزایش نرخ اونس جهانی بازار طلا در ایران را دچار تغییرات می کند؛ به طوری که بررسی ها حاکی از آن است که ۱۷ تیر سال جاری اونس جهانی طلا  ۳۳۲۵ دلار بود که در ۱۹ تیر به ۳۳۲۰ رسید و کاهشی شد، اما امروز مجددا به کانال ۳۳۵۶ بازگشت و روند صعودی را آغاز کرد و به تبع آن قیمت هر گرم طلا در بازار داخل افزایشی شد. 

رابطه طلا و دلار چگونه است؟

دومین عامل تعیین کننده نرخ ارز است که قیمت دلار نسبت به روز گذشته که ۸۷ هزار و ۱۰۰ تومان بود و امروز 88 هزار و 100 تومان شده است افزایش اندکی را به ثبت رساند که به نظر می رسد در صورت ادامه روند صعودی نرخ ارز  حتی اگر اونس جهانی طلا نوسان زیادی نداشته باشد، قیمت طلا و سکه افزایش خواهد یافت. 

البته انتظارات تورمی و تنش های سیاسی نیز بر تقاضای طلا و سکه تاثیرگذار است و از سویی دیگر، همچنان تمایل کلی مصرف کنندگان میل به سمت حفظ ارزش پول در برابر تورم و نوسانات ارزی هستند که این امر تقاضا برای طلا و سکه را در سطح بالا نگه می دارد. 

به گزارش تابناک، با توجه به اینکه قیمت جهانی طلا تحت تاثیر عوامل کلان اقتصادی مانند نرخ بهره فدرال رزرو و تنش‌های ژئوپلیتیکی میان ایران و اسرائیل قرار دارد و در سطوح نسبتاً بالایی ایستاده است به همین جهت به نظر می رسد این عامل به خودی خود فشار صعودی بر قیمت‌ها در بازار داخلی ایران را بیشتر کند.  

Read Entire Article