رویه صدور مجوز محصولات آرایشی و بهداشتی تغییر کرد

3 hours ago 1

محمود آل بویه مدیر کل فرآورده‌های آرایشی و بهداشتی سازمان غذا و دارو ، با تأکید بر نظارت مستمر و دقیق سازمان غذا و دارو بر محصولات آرایشی و بهداشتی، افزود: فرایند نظارت بر این فرآورده‌ها در ایران، یک سازوکار پویا و چند لایه است که از مرحله ورود مواد اولیه به کارخانه تا لحظه عرضه نهایی به بازار را در بر می‌گیرد. مسئولیت اصلی نظارت بر کیفیت و ایمنی این محصولات با سازمان غذا و دارو است و اداره کل فرآورده‌های آرایشی و بهداشتی با همکاری معاونت‌های غذا و داروی دانشگاه‌های علوم پزشکی سراسر کشور، این فرآیند را اجرا می‌کند.

وی ادامه داد: این نظارت‌ها از لحظه ورود مواد اولیه، در تمامی مراحل تولید، بسته‌بندی، انبارش و توزیع ادامه دارد تا اطمینان حاصل شود محصولی که به دست مصرف‌کننده می‌رسد ایمن و با کیفیت است. در همین راستا، آزمایشگاه مرجع کنترل غذا و دارو و شبکه آزمایشگاهی دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور نیز نقش مهمی در پایش کیفی ایفا می‌کنند.

آل بویه با اشاره به وجود همکاری بین‌بخشی در زمینه تولید و تجارت فرآورده‌های آرایشی و بهداشتی، خاطرنشان کرد: تنظیم بازار و بازرگانی این محصولات در وزارت صمت و تخصیص ارز توسط بانک مرکزی انجام می‌شود، اما تمامی نظارت‌های کیفی و ایمنی صرفاً توسط وزارت بهداشت و سازمان غذا و دارو صورت می‌گیرد.

وی درباره تسهیل فرایند‌های صدور مجوز و رسیدگی به درخواست‌ها، گفت: سازمان غذا و دارو، امور اجرایی حوزه آرایشی و بهداشتی را به معاونت‌های غذا و داروی دانشگاه‌های علوم پزشکی تفویض کرده است. این موضوع موجب شده تا دیگر نیازی به مراجعه حضوری به تهران نباشد و متقاضیان بتوانند در نزدیک‌ترین معاونت غذا و دارو، درخواست‌های خود را پیگیری کنند. در صورت نیاز، پرونده‌ها به اداره کل مرکزی ارجاع می‌شود و کل این فرایند به‌گونه‌ای طراحی شده که پاسخگویی در سریع‌ترین زمان ممکن انجام شود.

مدیرکل فرآورده‌های آرایشی و بهداشتی سازمان غذا و دارو افزود: کارخانه‌هایی که قصد تولید این محصولات را دارند، باید الزامات سه‌گانه تولید بهینه (GMP)، توزیع بهینه (GDP) و نگهداری بهینه (GSP) را رعایت کنند. این اصول بخشی از نظام جامع تضمین کیفیت هستند که نه تنها در حوزه آرایشی و بهداشتی، بلکه در تمام فرآورده‌های سلامت‌محور از جمله غذا و دارو اجرا می‌شوند.

منبع: ایفدانا

Read Entire Article