زمان پرداخت معوقات فروردین‌ماه بازنشستگان مشخص نیست

5 hours ago 1

باشگاه خبرنگاران جوان؛ حسین قربانی- علی دهقان‌کیا رئیس کانون بازنشستگان تأمین اجتماعی تهران امروز در یک نشست خبری که در محل کانون بازنشستگان تهران برگزار شد، ضمن تاکید بر لزوم توجه دولت به سبد معیشت خانوار بازنشستگان و  با اشاره به وجود قوانینی در کشور در راستای حمایت از حقوق‌بگیران و بازنشستگان تامین اجتماعی اظهار کرد: از دولتمردان درخواست اجرای درست قوانین از جمله تامین سبد معیشت خانوار براساس تورم واقعی، افزایش دستمزدها به نسبت هزینه‌های زندگی، عدم اجرای سلیقه‌ای قوانین، اعمال افزایش حقوق‌ها براساس تورم کف جامعه را داریم تا باعث ایجاد رفاه عمومی در کشور شود.

وی افزود: اگر قانون درست اجرا می‌شد ما شاهد ناترازی منابع تامین اجتماعی نبودیم؛ در پایان سال ۱۴۰۳ حداقل دستمزد هفت میلیون و ۱۶۷ هزار تومان بود اما سبد معیشت خانوار ۲۴ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان تعیین شد یعنی حداقل دستمزد کمتر از یک سوم معیشت خانوار بود. این در حالی است که ۶۰ درصد بازنشستگان حداقل بگیر و ۲۰ تا ۲۵ درصد نیز خانه ندارند.

وی با اشاره به انباشت بدهی‌های دولت‌ها به تامین اجتماعی طی دهه‌های اخیر ضمن بیان اینکه دولت دارای بدهی ۹۰۰ همتی به تامین‌اجتماعی است، گفت: البته این رقم براساس تورم واقعی جامعه به دست نیامده بلکه براساس تورم افزایش حقوق بازنشستگان محاسبه و اعلام شده است و رقم واقعی بدهی در صورت محاسبه بیشتر از این رقم است.

دهقان‌کیا با گلایه از سوق یافتن مدیریت سازمان تامین اجتماعی به سوی دولتی شدن، اشاره‌ای به بحث واگذاری سهام بانک رفاه داشت و در این خصوص اظهار کرد: باید پرسید چطور یک سازمان با دارا بودن پوشش نیمی از جمعیت کشور نمی‌تواند یک صندوق داشته باشد؟ در حال حاضر عنوان می‌کنند که بانک رفاه سودی ندارد اما باید گفت شرکت‌های زیرمجموعه آن سال گذشته ۳۵ همت سود داشتند. یکی دیگر از مشکلات مالی تامین اجتماعی مربوط به بلوکه شدن سرمایه آن در بانک مذکور است که حدود ۵۰ همت از سرمایه این بانک بلوکه شده و تامین اجتماعی نمی‌تواند از آن استفاده کند.

دهقان‌کیا در ادامه این نشست با اشاره به افزایش قیمت داروها و هزینه‌های دارویی آنها نیز اشاره کرد و گفت: این افزایش هزینه‌ها از جیب بازنشستگان و بیمه پردازان باید پرداخت شود.

وی با اشاره به برخی اخبار و ادعاها درباره احتمال ادغام صندوق‌های بیمه‌ای، نسبت به آن انتقاد کرد و گفت: چرا حق بیمه پرداختی بیمه شدگان تامین اجتماعی به صندوق دیگری وارد و هزینه شود.

رئیس کانون کارگران بازنشسته تامین اجتماعی در پایان گفت: در حالی که قرار بود ۵۰۰ هزار وام ۵۰ میلیون تومانی به بازنشستگان پرداخت شود این عدد کاهش یافت به طوری که وام مرحله دوم امسال به ۳۵ هزار نفر با سود ۴ درصد تعلق گرفته و مقرر شده وام‌ها هر دو ماه یکبار واریز شود. در حال حاضر ۷۵ هزار بازنشسته در تهران در نوبت دریافت وام قرار دارند.

Read Entire Article