اقتصاد۲۴- خیار گلخانهای در میادین تهران ۶۵ هزار تومان قیمت خورده و حالا اصلیترین فاکتور سالاد شیرازی از دسترس برخی خانوادهها خارج شده است
دیگر خبری از آن سالاد شیرازی ساده سر سفرهها نیست؛ سالادی که با خیار، گوجه و پیاز تازه طعمی دلچسب به غذاهای ایرانی میبخشید، حالا به علت گرانی سرسامآور مواد اولیه به جمع خوراکیهای لوکس و تجملاتی پیوسته است.
خیار، ستاره بیچون و چرای این سالاد بیشترین افزایش قیمت را میان اقلام خوراکی تجربه کرده است.
بر اساس آخرین گزارش مرکز آمار در مرداد ۱۴۰۴، خیار ظرف فقط یک ماه شاهد افزایش قیمتی معادل ۲۸.۱ درصد بوده است. این روند افزایشی طی یک سال اخیر هم ادامه داشته و تا ۴۲.۹ درصد رشد را به ثبت رسانده است. این رقم از نرخ تورم عمومی کشور (۴۱.۹ درصد) نیز فراتر رفته است.
قیمتهای مصوب میوه و ترهبار نیز از سیل گرانی حکایت دارند؛ بطوری که قیمت خیار گلخانهای در میادین بین ۵۰ تا ۶۵ هزار تومان، خیار اصفهان ۳۵ تا ۴۰ هزار تومان و خیار رسمی ۴۰ تا ۵۵ هزار تومان اعلام شده است. گوجه فرنگی و پیاز هم با قیمتهای ۱۰ تا ۲۰ هزار تومان و ۱۲ تا ۱۸ هزار تومان در بازار عرضه میشوند.
علاوه بر این، برخی مناطق تهران از عرضه خیار با کیفیت با رقمی فراتر از ۱۰۰ هزار تومان حکایت دارند.
تیر این گرانیها، اما تنها به سالاد شیرازی محدود نشده و سالاد کاهو را نیز تحتالشعاع قرار داده است. قیمت مصوب کاهو در میادین بطور متوسط ۶۵ هزار تومان است که در مناطق مرفهنشین گاه تا ۹۰ هزار تومان نیز افزایش مییابد.
منبع: فرارو