سالانه استان قم حدود ۷ تن گاز‌های گلخانه‌ای منتشر می‌کند

18 hours ago 1

باشگاه خبرنگاران جوان -سیده مریم محمدی در نشست تخصصی دورنمای قم ۱۴۲۰؛ چالش‌ها و فرصت‌های پایدار زیست‌محیطی پیش روی شهر قم با بیان اهمیت و ضرورت توجه ویژه به موضوعات زیست‌محیطی، به تشریح چالش‌ها، فرصت‌ها و راهکار‌های مقابله با بحران‌های اقلیمی و محیط زیستی استان پرداخت.

وی به موضوع گرمایش جهانی اشاره کرد و افزود: پدیده گرمایش جهانی مسئله‌ای است که همه کشور‌های جهان با آن دست به گریبانند و با توجه به تاکیدات دین مبین اسلام و رهنمود‌های مقام معظم رهبری می‌توانیم در کنترل این پدید موثر باشیم.

مدیرکل محیط زیست استان قم ادامه داد: سالانه استان قم حدود ۷ تن گازهای گلخانه‌ای منتشر می‌کند از این رو برای کاهش این میزان باید راهکارهای کارآمدی چون کنترل تولید گازهای گلخانه‌ای در بخش صنعت، کشاورزی و دامداری را اتخاذ کنیم.
 
وی بر نقش حیاتی ساختمان‌های سبز و معماری نوین تاکید کرد و گفت: ساختمان‌های قدیمی نیاز زیادی به انرژی برای سرمایش و گرمایش نداشتند، اما متاسفانه در هزاره سوم با وجود تکنولوژی و هوش مصنوعی، معماری ما به سمت مصرف بالای انرژی رفته است با توسعه ساختمان سبز بدون اینکه تولید ناخالص داخلی استان را کاهش دهیم میتوانیم در کنترل گاز‌های گلخانه‌ای حرکت نمیکنیم.

محمدی خواستار اتخاذ سیاست‌های کلان در حوزه شهرسازی شود و بیان کرد: لازم است در شورای شهر مشوق‌هایی مانند معافیت مالیاتی، کاهش عوارض و وام‌های حمایتی برای معماران و سازندگان ساختمان‌های سبز تعریف شود.

مدیرکل محیط زیست استان قم اضافه کرد: مردم استان قم از روحیه مذهبی و رعایت الگوی مصرف برخوردارند، اما در کل کشور مصرف تجملی انرژی افزایش یافته است.

وی به هدررفت مواد غذایی و ضایعات نان در استان نیز اشاره کرد و گفت: سالانه ۳۵ میلیون تن مواد غذایی در کشور دور ریخته می‌شود که معادل غذای ۱۸ میلیون انسان گرسنه است؛ این مسئله فرهنگی نیازمند تغییر اساسی است و در استان قم نیز ضایعات نان بالا است.

محمدی تاکید کرد که حفظ محیط زیست وظیفه عمومی همه مردم است و افزود: خاموش کردن یک لامپ ۱۰۰ واتی در هر خانه می‌تواند صرفه‌جویی بزرگی در مصرف انرژی ایجاد کند و از دو نیروگاه هزار مگاواتی جلوگیری کند.

وی همچنین به اهمیت مدیریت پساب‌ها و چاه‌های غیرمجاز اشاره و خواستار نظارت و کنترل دقیق‌تر بر منابع آب شد و تصریح کرد: برداشت غیرمجاز آب و چاه‌های بدون کنتور تهدیدی جدی است، کشاورزی سنتی ما باید با فناوری‌های نوین و بهره‌وری آب هماهنگ شود.

مدیرکل محیط زیست استان قم در بخش دیگری از سخنان خود به گرد و غبار و بیابان‌زدایی پرداخت و بیان کرد: سالانه ۲ میلیارد تن گرد و غبار در کره زمین منتشر می‌شود که نیم میلیارد تن آن در آسیا است. استان قم ۳۰۰ هزار هکتار کانون گرد و غبار دارد.
 
وی به تبعات آلودگی هوا در استان اشاره کرد و گفت: به گزارش دانشگاه علوم پزشکی قم مرگ ۸۰۰ نفر سالانه در قم منتسب به الودگی هوا می‌باشد ایجاد کمربند سبز و پوشش گیاهی می‌تواند به کاهش گرد و غبار و آلودگی کمک کند.

محمدی در پایان از اعضای شورای شهر خواست نظارت جدی‌تری بر عملکرد شهرداری در حوزه محیط زیست داشته باشند و خاطرنشان کرد: برای حفظ محیط زیست و مقابله با تغییرات اقلیمی، نیازمند مشارکت همه اقشار جامعه، همراهی دولت و بخش خصوصی و اجرای سیاست‌های کارآمد هستیم تا آینده استان قم را از خطرات گرمایش جهانی و بحران‌های زیست‌محیطی حفظ کنیم.

منبع:روابط عمومی اداره کل حفاظت محیط زیست استان قم

Read Entire Article