سناریو‌های حمله نظامی علیه ایران چیست؟/ ایران امروز از هر زمان دیگری قوی‌تر است

5 hours ago 1

کد خبر: ۳۰۴۰۹۶

تاریخ انتشار: ۰۰:۴۸ - ۰۵ خرداد ۱۴۰۴

اقتصاد ۲۴ به نقل از یک روزنامه مصری گزارش می‌دهد؛

تهدیدات در چارچوب سیاست "هویج و چماق" و اعمال فشار حداکثری بر ایران به منظور به دست آوردن بیش‌ترین دستاورد‌ها در توافق یا بیش‌ترین امتیاز‌ها از آن کشور در توافق هسته‌ای پیشنهادی در ازای سرمایه‌گذاری‌های آمریکایی‌ها در بازار ایران مطرح می‌شوند.

سناریو‌های حمله نظامی علیه ایران

اقتصاد ۲۴- پنجمین دور مذاکرات ایران و آمریکا در مورد پرونده هسته‌ای ایران، پس از حدود سه ساعت، در رم تحت نظارت سلطان نشین عمان به پایان رسید. "عباس عراقچی" وزیر امور خارجه ایران مذاکرات را "جدی، سازنده و پیچیده" توصیف نمود و اعلام کرد که این مذاکرات در سطح تیم فنی ادامه دارد. هنوز تاریخ دور بعدی مذاکرات اعلام نشده است.

همزمان با مذاکرات ایران و آمریکا، ارتش اسرائیل اعلام کرد که بر اساس نتایج مذاکرات هسته‌ای آمریکا با ایران، خود را برای یک جنگ گسترده و چند جبهه‌ای آماده می‌کند. ستاد کل ارتش اسرائیل رزمایش گسترده‌ای را برای شبیه‌سازی جنگ در چند جبهه در صورت شکست مذاکرات هسته‌ای ایران و آمریکا به پایان رساند. اخیرا شبکه خبری "سی‌ان‌ان" به نقل از منابع اطلاعاتی آمریکا گزارشی درباره آمادگی اسرائیل برای حمله به تاسیسات هسته‌ای ایران منتشر کرد.

در همین حال، ستاد کل نیرو‌های مسلح ایران وعده داد که به هرگونه اشتباه ایالات متحده پاسخی قاطع خواهد داد. رئیس ستاد کل نیرو‌های مسلح ایران اعلام کرد هرگونه آسیبی که از سوی ایالات متحده در منطقه ایجاد شود، سرنوشتی مشابه ویتنام و افغانستان را برای آن کشور به دنبال خواهد داشت.

جنگنده

سناریو‌های جنگ علیه ایران و پیامد‌های آن

در بحبوحه تشدید تنش‌ها بین آمریکا، اسرائیل و ایران، پرسش‌هایی در مورد سناریو‌های احتمالی حمله نظامی به ایران به دلیل برنامه هسته‌ای آن کشور و این که آیا یک جنگ فراگیر می‌تواند در منطقه رخ دهد مطرح شده است.

با توجه به توانایی‌های نظامی اسرائیل، این کشور نمی‌تواند به تنهایی علیه ایران حمله نظامی انجام دهد، زیرا تاسیسات هسته‌ای ایران بسیار مستحکم هستند و در اعماق کوه‌ها و اعماق زمین قرار دارند. اسرائیل بمب‌افکن‌های استراتژیک یا هواپیما‌های باری هوایی در اختیار ندارد که بتواند به تاسیسات هسته‌ای ایران حمله کند. بنابراین، درخواست کمک از ایالات متحده که این قابلیت‌ها را در اختیار دارد برای اسرائیل امری ضروری است. به همین دلیل است که تهدید‌های مداوم اسرائیل علیه ایران با هدف تحت فشار قرار دادن تهران به منظور دادن بیشترین امتیازات ممکن در مذاکرات جاری با واشنگتن صورت می‌گیرد.

تفاوت ایران امروز با ایران دهه ۱۹۸۰ میلادی

ایران امروز، ایران دهه ۱۹۸۰ نیست. هم چنین، موقعیت و وضعیت ایران امروز شبیه سوریه و عراق دهه‌ها پیش نیست، کشور‌هایی که اکنون از معادله قدرت منطقه‌ای حذف شده‌اند. ایران از همیشه قوی‌تر است و موشک‌های بالستیک دوربرد و بسیار توانمندی دارد که قادر به هدف قرار دادن پایگاه‌های آمریکا در منطقه، به ویژه در کشور‌های حاشیه خلیج فارس و ترکیه هستند، جایی که تقریبا ۵۲ پایگاه نظامی آمریکا با ۵۰ هزار سرباز آمریکایی در آن مستقر هستند. این پایگاه‌ها به اهداف آسانی برای ایران تبدیل خواهند شد و بنابراین ایالات متحده روی امنیت ۵۰ هزار نیروی خود در منطقه شرط نخواهد بست.


بیشتر بخوانید: ۳ مانع بزرگ بر سر راه مذاکرات ایران و آمریکا/ ۳ توصیه مرکز آمریکایی به سیاستگذاران ترامپ در قبال تهران


قابلیت‌هایی که نیرو‌های مقاومت در منطقه دارند

نیرو‌های شبه نظامی نزدیک به ایران در منطقه به ویژه نیرو‌های حشد الشعبی در عراق که حدود ۱۸۰ هزار جنگجو در اختیار دارند. هم چنین، حزب‌الله لبنان دارای موشک‌های دوربرد است که می‌توانند عمق اسرائیل را هدف قرار دهند و انصارالله در یمن که می‌توانند با کنترل دریای سرخ تنگه باب‌المندب و دریای عرب خطوط تامین نفت جهانی را مختل کنند. هم چنین، ایران تنگه هرمز یک تنگه استراتژیک در تجارت جهانی نفت را کنترل می‌کند که منجر به افزایش چند برابری قیمت جهانی انرژی و احتمالا اختلال در بسیاری از کارخانه‌ها در سراسر جهان خواهد شد و بحران اقتصادی جهانی را تشدید می‌کند و ایالات متحده عامل آن است.

حمله نظامی، برنامه هسته‌ای ایران را از بین نخواهد برد

از سوی دیگر، به گفته کارشناسان حمله نظامی علیه ایران برنامه هسته‌ای آن کشور را به طور کامل از بین نخواهد برد و این حمله به اهداف کامل خود نخواهد رسید. در آن صورت، ایران ساخت تاسیسات هسته‌ای را از سر خواهد گرفت و حتی اعلام خواهد کرد که بمب هسته‌ای در اختیار دارد. ایران در صورت مواجهه با حمله نظامی توجیهی برای این کار خواهد داشت، زیرا می‌تواند استدلال کند مورد حمله نظامی و نقض حاکمیت ملی قرار گرفته است.

در آن صورت و پس از دستیابی احتمالی ایران به بمب اتمی، دیگر امکان حمله نظامی دوم علیه تهران وجود نخواهد داشت. علاوه بر این، این شکستی برای ترامپ رئیس جمهور آمریکاست که ایران در دوران ریاست جمهوری اش به بمب اتمی دست یابد. او نمی‌خواهد در تاریخ این موضوع به نامش ثبت شود. بالعکس، او می‌خواهد خود را به عنوان یک صلح‌طلب در جهان نشان دهد.

ایران 8

نقشی که چین و روسیه ایفا خواهند کرد 

به همین ترتیب، وقتی مواضع روسیه و چین در نظر گرفته شود، آنان از خروج ایران از معادله قدرت منطقه‌ای حمایت نخواهند کرد. علاوه بر این، آنان سیستم‌های دفاع هوایی، هواپیما‌های مدرن و سیستم‌های جنگ الکترونیک را برای دفع هرگونه حمله احتمالی آمریکا و اسرائیل در اختیار ایران قرار داده‌اند. آنان قطعا از حق ایران برای غنی‌سازی صلح‌آمیز اورانیوم حمایت می‌کنند. از منظر ژئوپولیتیکی، ایران به عنوان حائلی در برابر گسترش ایالات متحده در آسیا و بنابراین محافظ مرز‌های روسیه در برابر تهدیدات ایالات متحده و ناتو که از خلیج فارس سرچشمه می‌گیرد، در نظر گرفته می‌شود.

غنی سازی ایران به سطحی غیر قابل بازگشت رسیده است

در مورد وضعیت غنی‌سازی اورانیوم در ایران، آن کشور توانسته به سطوحی از غنی‌سازی اورانیوم برسد که آن را قادر به ساخت بمب هسته‌ای می‌کند. برخی رسانه‌ها اعلام کرده‌اند که ایران با غنی‌سازی اورانیوم ۶۰ درصدی از آستانه هسته‌ای عبور کرده و به سطح ۹۰ درصدی مورد نیاز برای ساخت بمب هسته‌ای نزدیک می‌شود. گزارش‌هایی وجود دارد مبنی بر آن که ایران در حال حاضر اورانیوم غنی‌شده کافی برای ساخت شش بمب اتمی را در اختیار دارد. آمریکا و اسرائیل چه می‌دانند که ایران پیش‌تر یک بمب هسته‌ای را در یک رآکتور هسته‌ای ساخته است که جهان هیچ اطلاعی از آن ندارد یا خیر؟

طرح تهدیدات در چارچوب رویکرد "چماق و هویج"

بنابراین، تهدیدات در چارچوب سیاست "هویج و چماق" و اعمال فشار حداکثری بر ایران به منظور به دست آوردن بیش‌ترین دستاورد‌ها در توافق یا بیش‌ترین امتیاز‌ها از آن کشور در توافق هسته‌ای پیشنهادی در ازای سرمایه‌گذاری‌های آمریکایی‌ها در بازار ایران مطرح می‌شوند.

در نهایت، ایالات متحده پیش از هرگونه اقدام نظامی علیه ایران، امنیت متحدان خود در خلیج فارس و ترکیه را در نظر می‌گیرد. بنابراین، بمباران ایران مطمئنا به معنای سوق دادن منطقه به سوی یک جنگ فراگیر خواهد بود، جنگی که پیامد‌ها و چگونگی پایان آن نامعلوم است.

منبع: روزنامه مصری "اخبار الیوم"

Read Entire Article