اقتصاد۲۴- «محسن کرمانی» رئیس اورژانس اجتماعی سازمان بهزیستی کشور در خصوص تعداد کودکان کار ایرانی و اتباع گفت: در استانهایی مانند ایلام، کرمانشاه و خوزستان کودکان کار اتباع وجود ندارد و یا بندرت حضور دارند و اکثریت ایرانی هستند. اما در استانیهایی مانند تهران و کرمان اکثریت این کودکان از اتباع هستند.
لازم به ذکر است این آمارها بر اساس پروندههایی که در سازمان بهزیستی داریم، اعلام میشود و ممکن است بسیاری از این کودکان کار هنوز توسط مراکز ما شناسایی نشده باشند؛ لذا با توجه به آماری که سازمان بهزیستی دارد، اکثریت کودکان کار ایرانی هستند. همچنین تعداد کودکان کار دختر نیز نسبتا ثابت مانده است.
وی افزود: بر اساس کل آمار سازمان بهزیستی در سراسر کشور، ۶۰ درصد کودکان کار ایرانی و ۴۰ درصد از آنها اتباع هستند. طبق آمار، تعداد کل پروندهها در سال ۱۴۰۳.۱۲ هزار و ۶۶۳ مورد بوده است.
از این تعداد در کل کشور ۶۰ درصد ایرانی هستند. همچنین باید اشاره کنم که این آمار پروندههایی که در اختیار بهزیستی قرار دارد، نمیتواند بیانگر وضعیت تمامی کودکان کار در جامعه باشد؛ چرا که ممکن است برخی از آنها هنوز شناسایی نشده باشند و یا خدمات را از طریق مراکز زیر نظر شهرداری دریافت کرده باشند.
۷۲ درصد کودکان کار، پسر و ۲۸ درصد آنها دختر هستند
رئیس اورژانس اجتماعی سازمان بهزیستی کشور در ادامه گفت: طبق پروندههایی که در اختیار داریم، ۷۲ درصد از این کودکان کار، پسر و ۲۸ درصد آنها دختر هستند.
براساس پروندههایی که سازمان بهزیستی در اختیار دارد، تقریباً پانزده درصد از کل کودکان کاری که ما پرونده داریم، زبالهگرد هستند. در حال حاضر، منبع اصلی حمایتها از دولت و مشارکتهای مردمی و خیرین است.
کرمانی در خصوص کودکان کاری که پس از ترخیص از مراکز بهزیستی دوباره به خیابانها باز میگردند، گفت: رویکرد فعلی ما این است که به سمت توانمندسازی خانوادهها پیش برویم.
تا جایی که ممکن است، کودکان سریعتر از مراکز نگهداری ترخیص شوند و به خانوادههایشان بازگردند و از طریق مراکز روزانه خدمات دریافت کنند. سیاست سازمان بهزیستی در این جهت است که توانمندسازی در بستر خانواده شکل گیرد تا اثربخشی این اقدامات پایدارتر باشد.
وی در پایان گفت: ممکن است خانوادههایی باشند که محل تامین معاش آنها از طریق نیروی کار کودک باشد. طبق آماری که در اختیار داریم، تقریباً ۷۶ درصد از دلایل کار کودکان، ناشی از فقر و اعتیاد والدین است. این عوامل، نقش مهمی در قرار گرفتن کودکان در وضعیت کار دارند.
منبع: ایلنا