باشگاه خبرنگاران جوان؛ زهره شعبانی -در اقلیمی خشک و کمآب، شنیدن خبر غرقشدگی شاید غیرمنتظره باشد ؛قم امسال، پیش از آنکه نفس گرما به اوج تابستان داغ برسد، چهار قربانی در آبهای آرام داشت؛ آبهایی که آرام نبودند.
تابستان با گرمایش بسیاری را به سمت آبها میکشاند؛ اما همانقدر که فصل شنای دلنشین است، میتواند فصل غرقشدنهای ناگهانی باشد. لذت آب اگر بدون احتیاط باشد، گاهی به سوگواری ختم میشود.
آمار غرقشدگیها در استان طی سال گذشته نیز به ۸ مورد رسید؛ رقمی که به باور معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی قم، با شرایط اقلیمی منطقه همخوانی ندارد.
دکتر محبی، به مناسبت هفته پیشگیری از غرقشدگی، ضمن اشاره به عمق جهانی بحران غرق شدگی، از استخرهای کشاورزی، ویلاهای خصوصی و سدهای سنجگان و کبار بهعنوان نقاط پرخطر نام برد.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی قم با اشاره به آمار ۸ مورد مرگ ناشی از غرقشدگی در سال گذشته و ۴ مورد غرق شدگی از ابتدای سال جاری در استان قم گفت: با توجه به شرایط اقلیمی خشک و کمآبی استان قم، هیچگاه انتظار چنین ارقامی را نداشتیم.
او با بیان اینکه شنا در استخرهای بیمجوز، مثل عبور از خیابانی بدون چراغ راهنمایی است، از مردم و نهادها خواست تا با اجرای سیاستهای میانبخشی و اقدامات مشترک، از نصب تابلوهای هشدار تا تجهیز تیمهای نجات، گامهایی واقعی بردارند.
دکتر محبی با هشدار اینکه غرقشدگی تصادفی نیست بلکه نتیجه غفلت جمعی است، تاکید کرد:پیشگیری، تنها با مشارکت عمومی و اقدامهای جدی ممکن است. نصب تابلوهای هشدار در حاشیه رودخانهها و استخرهای بدون مجوز، تجهیز امکانات نجات، آموزش CPR و مهارتهای پایه در مدارس و دانشگاهها، برگزاری کمپینهای مجازی آگاهیبخش، و الزام مالکان استخرهای کشاورزی به رعایت استانداردهای ایمنی، بخش کوچکی از مسیر مقابله با این بحران است.