باشگاه خبرنگاران جوان - حمید ظهرابی گفت: با توجه به اینکه قاچاق حیات وحش یکی از چهار محور اصلی قاچاق در جهان و از تهدیدات مهم زیستی به شمار آمده، آسیبهای جبران ناپذیری را برای تنوع زیستی در پی دارد. معاونت محیط طبیعی برای بررسی، برنامهریزی، سیاستگذاری و مدیریت جامع جهت جلوگیری و مهار این پدیده، بر آن است تا طرحی جامع در سطح ملی با همکاری کلیه دستگاههای مرتبط تدوین کند.
وی افزود: به همین منظور این معاونت نشستی را با حضور نمایندگانی از دفاتر ذیربط سازمان از جمله یگان حفاظت، دفاتر حراست، حقوقی، بازرسی و دفتر حفاظت و مدیریت حیات وحش برگزار کرد و ابعاد مختلف قاچاق حیات وحش، وضعیت کنونی قاچاق گونههای جانوری در کشور، اقدامات انجام گرفته تاکنون و چالشهای پیش رو را مورد بحث و بررسی قرار داد.
ظهرابی در ادامه خرید و فروش غیرقانونی جانوران وحشی در فضای مجازی و مراکز فروش جانوران زینتی، قاچاق حیات وحش، تظاهر به حیوان دوستی و نمایش جانوران وحشی توسط افراد معروف در فضای مجازی را از جمله چالشهای اصلی در این زمینه برشمرد و گفت: با توجه به ابعاد گسترده قاچاق حیات وحش، ضرورت ایجاد عزم ملی و سازمانی برای مقابله با آن، «طرح ملی مبارزه با قاچاق حیات وحش» با مشارکت بخشهای مختلف در قالب کارگروه ستادی تدوین و با تصویب کمیته ملی مبارزه با قاچاق حیات وحش برای اجرا ابلاغ خواهد شد.
معاون محیط زیست طبیعی و تنوع زیستی سازمان حفاظت محیط زیست ابراز امیدواری کرد که با ایجاد چارچوبی منسجم، هماهنگ و همافزایی بین سازمانهای مختلف، ایجاد سامانههای جامع اطلاعاتی جهت ردیابی و ثبت موارد قاچاق و بهرهگیری از کلیه ظرفیتهای قانونی، اجرایی و تخصصی بتوانیم پیشگیری، مقابله و کاهش قاچاق گونههای حیات وحش اعم از گیاهی و جانوری را به بهترین شکل در سطح کشور به انجام برسانیم.
داوود چراغی، مدیرکل دفتر حراست سازمان حفاظت محیط زیست نیز با استقبال از تدوین این طرح ملی و اعلام آمادگی برای همکاری در این زمینه اظهارکرد: از آنجا که قاچاق حیات وحش از جمله جرایم سازمان یافته به شمار میآید، لازم است پروندههای مرتبط با این معضل با همکاری مراجع نظامی و انتظامی، قضایی و امنیتی به منظور ریشه یابی و انحلال باندهای مرتبط مورد پیگیری مجدانه قرار داده شوند.
منبع: روابط عمومی سازمان حفاظت محیط زیست