کد خبر: ۳۰۷۴۶۲
تاریخ انتشار: ۲۱:۴۶ - ۲۲ خرداد ۱۴۰۴
بعید به نظر میرسد که این روزها کسی پاستا دوست نداشته باشد آن هم با آن رنگ و رخ و بوی خوب و سس مخصوصش که دل همه را آب میکند.
اقتصاد۲۴- بعید به نظر میرسد که این روزها کسی پاستا دوست نداشته باشد آن هم با آن رنگ و رخ و بوی خوب و سس مخصوصش که دل همه را آب میکند. پاستا از زمانی که اختراع شده است تا به امروز تغییرات زیادی کرده است و میتوان گفت هر آشپزی با دستور خاص خودش پاستا را میپزد و در این میان پاستاهای ایتالیایی از همه انواع پاستا معروفتر هستند. پاستا آنقدر در دنیا محبوب و پرطرفدار است که روز ۲۵ اکتبر به عنوان روز جهانی پاستا در تقویم دنیا ثبت شده است.
پاستا یکی از غذاهای ملی کشور ایتالیاست که در فرهنگ غذایی این کشور جایگاه ویژهای دارد و در انواع و طعمهای گوناگون طبخ میشود. میتوان گفت بیش از حدود ۳۰۰ نوع پاستا خشک در ایتالیا تولید میشود که پاستای پروانهای، پنه، اسپاگتی، ماکارانی، فتوچینی، روتینی، بوکاتینی، ریگاتونی و... از نمونههای آن است. کلمه پاستا از ریشه سیسیلی به معنای «خمیر ورز داده شده با انرژی بسیار» گرفته شده است. پاستا گوجهای نوعی روش پخت پاستا است که طی آن پاستا با سسی از گوجه فرنگی و قارچ طبخ میشود و در دستور آن گوشت و یا فیله مرغ وجود ندارد. این پاستا برای گیاهخوارن و یا افرادی که منع مصرف گوشت دارند بسیار مناسب است. اگر دوست دارید این پاستای خوشمزه را با روشی آسان در منزل درست کنید، در ادامه این مطلب با طرز تهیه پاستا گوجهای همراه ما باشید.
مواد لازم درست کردن پاستا گوجهای بدون گوشت و مرغ
گوجه فرنگی: ۶ عدد
پاستا پنه: نصف بسته
سیر: ۵ حبه
رب گوجه فرنگی: ۲ قاشق غذاخوری
قارچ: ۱۰ عدد
خامه صبحانه: نصف پاکت
آب جوش: ۱ لیوان
جعفری ساطوری شده: ۱ مشت
پنیر پارمسان: ۲ قاشق غذاخوری سرپر
نمک، فلفل سیاه و آویشن: به میزان لازم
روغن: به میزان لازم
طرز تهیه پاستا گوجهای بدون گوشت و مرغ
برای درست کردن این پاستا خوشمزه ابتدا گوجهها را از وسط برش بزنید و حبههای سیر را پوست کنید. مقداری روغن داخل یک ماهی تابه گود بریزید و روی حرارت اجاق گاز قرار بدهید. گوجهها را از قسمت گوشت روی ورغن بچینید طوری که قسمت پوست گوجه بالا باشد.
حبههای سیر را هم داخل ماهی تابه بیندازید و درب ماهی تابه را ببندید. اجازه بدهید گوجه آب بیندازد و با حرارت کم بپزد. حالا درب ماهی تابه را بردارید و با نوک انگشت پوست گوجه فرنگی را جدا بکشید تا جدا شود، سپس با گوشتکوب گوجه و سیر پخته را بکوبید تا کاملا له شود.
در این مرحله رب گوجه فرنگی را همراه با نمک، فلفل سیاه و آویشن اضافه کنید و هم بزنید. حالا قارچ خرد شده را اضافه کنید و درب ماهی تابه را ببندید و ۱۰ دقیقه زمان بدهید تا قارچ آب بیندازد.
در مرحله بعد خامه صبحانه را که به دمای محیط رسیده است با نصف لیوان آب جوش رقیق کنید و به ماهی تابه اضافه کنید و هم بزنید.
در این مرحله پاستا پنه را به صورت خشک اضافه کنید و هم بزنید و ۱ لیوان آب جوش روی مواد بریزید. درب ماهی تابه را ببندید و حرارت را کم کنید تا پاستا با آب داخل سس بپزد و نرم شود.
وقتی پاستا نرم شد، داخل ظرف سرو بکشید و روی پاستا، پنیر پارمسان و جعفری ساطوری شده بپاشید، نوش جان.
نکات مهم پخت پاستا گوجهای بدون گوشت و مرغ
ـ امروزه پاستا در اشکال و انواع گوناگون در فروشگاههای مواد غذایی وجود دارد. برای تهیه پاستا در منزل بهتر است از پاستا پنه استفاده کنید؛ زیرا به طور معمول پاستا را با نوع پنه تهیه میکنند. در صورتی که پاستا پنه در دسترس نداشتید، میتوانید از انواع دیگر پاستا نیز استفاده کنید. هنگام جوشاندن پاستا پنه توجه داشتید که نباید آن را بیش از حد بجوشانید. بافت پاستا باید زیر دندان حس شود و بیش از حد له نباشد. بعد از آبکش کردن پاستا هرگز پاستا را به سبک ماکارانی با آب نشویید.
ـ قارچ طبع گرمی دارد و سرشار از پروتئین، ویتامین، مواد معدنی، آمینو اسید، فیبر، مس، آهن، آنتی اکسیدان، آمینو اسید و... است، همچنین در پیشگیری از سرطان سینه و پروستات موثر است و سیستم ایمنی بدن را تقویت میکند. هنگام خرید قارچ به این نکته توجه داشته باشید که قارچ تازه حتماً نباید سفید و شفاف باشد. یکی از راههای تشخیص قارچ سالم این است که قارچ باید تا حدودی سنگین باشد. اگر قارچ سبک و توخالی باشد، سالم نیست. کلاهک قارچ سالم نباید شکاف داشته باشد؛ همچنین بهتر است قارچهایی را که روی پوست آنها لکه قهوهای دارند، خریداری نکنید و اگر خریداری کردید، حتماً به صورت پخته آن را مصرف کنید.
ـ پنیر پارمسان یکی از محبوبترین انواع پنیرهای ایتالیایی است که به صورت رنده شده، پودر شده، تکهای و ورقهای در بازار موجود است. پارمسان نوعی پنیر زرد کم رنگ است که بافت سستی دارد و فرآوری آن زمان بسیار زیادی میبرد. این پنیر سرشار از پروتئین است و هضم آسانی دارد. پنیر پارمسان برای تهیه انواع پاستا، سس، سالاد و سوپها کاربرد دارد. تفاوتی که پارمسان با پنیر پیتزاهای معمول دارد، در نوع به عمل آوردن آنهاست. پنیر پیتزا باید حتما روی غذا پخته و آب شود؛ اما پنیر پارمسان نیازی به پخت و آب شدن ندارد و شما میتوانید پودر یا رنده شده آن را برای روی غذا استفاده کنید. پنیر پارمسان را مانند سایر پنیرهای پیتزا داخل فریزر نگهداری کنید.
منبع: فرارو