ظهور یک خانواده ایرانی تبار بانفوذ در استراتژی توسعه ملی قطر/ با خاندان الانصاری آشنا شوید +عکس

3 hours ago 1

کد خبر: ۳۱۴۶۲۶

تاریخ انتشار: ۰۰:۵۰ - ۲۸ تير ۱۴۰۴

اقتصاد ۲۴ گزارش می‌دهد؛

یک نقطه عطف مهم در ادغام خاندان الانصاری در چشم‌انداز رهبری قطر، از طریق روابط زناشویی و حرفه‌ای با خانواده‌های قطری ریشه‌دار، از جمله خاندان "آل ثانی" یعنی خاندان سیاسی حاکم بر قطر حاصل شد. این روابط بستری را برای اعضای خاندان "الانصاری" فراهم کرد تا به طور معناداری در نهاد‌های ملی قطر مشارکت کنند، جایی که آنان به خاطر حرفه‌ای بودن و نوآوری خود شناخته شده‌اند.

ظهور یک خانواده ایرانی تبار در اقتصاد قطر

اقتصاد ۲۴- نوژن اعتضادالسلطنه- توسعه سریع قطر در دهه‌های اخیر با مشارکت چندین خانواده برجسته، از جمله خانواده ایرانی تبار "الانصاری" پشتیبانی شده است. اعضای این خانواده که به خاطر رهبری خود در تجارت، دانشگاه و خدمات عمومی شناخته شده‌اند، نقشی کلیدی در شکل‌دهی بخش‌های حیاتی برای تنوع اقتصادی و استراتژی توسعه ملی آن کشور ایفا کرده‌اند.

در حالی که خانواده "الانصاری" ارتباطات تاریخی فراتر از قطر دارند، موفقیت آنان در داخل قطر کاملا تثبیت شده است. آنان از طریق آموزش، خدمات عمومی و کارآفرینی استراتژیک، میراثی با محوریت پیشرفت ملی و توسعه نهادی را پرورش داده‌اند.

یک نقطه عطف مهم در ادغام آن خاندان در چشم‌انداز رهبری قطر از طریق روابط زناشویی و حرفه‌ای با خانواده‌های قطری ریشه‌دار، از جمله خاندان "آل ثانی" یعنی خاندان سیاسی حاکم بر قطر حاصل شد. این روابط بستری را برای اعضای خاندان "الانصاری" فراهم کرد تا به طور معناداری در نهاد‌های ملی قطر مشارکت کنند، جایی که آنان به خاطر حرفه‌ای بودن و نوآوری خود شناخته شده‌اند.

رهبری بخش‌های تجاری و خدمات عمومی

خانواده "الانصاری" در توسعه برخی از نهاد‌های کلیدی قطر نقش مهمی داشته‌اند. مشارکت آنان در حوزه‌های مالی، املاک و مستغلات، صنعت، دیپلماسی و تحقیقات گسترده بوده است. برخی از اعضای برجسته آن خانواده عبارتند از:

ماجد بن محمد الانصاری

ماجد بن محمد الانصاری  

دکتر "ماجد بن محمد الانصاری" مشاور نخست وزیر و سخنگوی رسمی وزارت امور خارجه. او صدای پیشرو در دیپلماسی عمومی و استراتژی ارتباطات قطر است و به جایگاه بین‌المللی آن کشور کمک می‌کند.

او مدرک لیسانس علوم سیاسی را از دانشگاه لیدز انگلستان و مدرک کارشناسی ارشد و دکترا را در رشته تغییرات اجتماعی از دانشگاه منچستر دریافت کرد. او کار خود را در وزارت امور خارجه قطر به عنوان محقق روابط بین الملل در دفتر معاون اول نخست وزیر و وزیر امور خارجه در سال ۲۰۰۵ آغاز کرد. سپس به عنوان استادیار و مدیر بخش سیاستگذاری در موسسه تحقیقات بررسی اجتماعی و اقتصادی دانشگاه قطر مشغول به کار شد. او از سال ۲۰۱۹ میلادی رئیس آکادمی بین المللی مطالعات امنیتی قطر بود.

"محمد بن عبدالرحمن بن جاسم آل ثانی" نخست وزیر قطر در فوریه ۲۰۲۲ میلادی او را به عنوان مشاور جدید خود و سخنگوی وزارت امور خارجه قطر منصوب کرد. او در سال ۲۰۲۴ میلادی اولین مصاحبه خود را با یک رسانه خبری اسرائیلی انجام و با روزنامه چپگرای اسرائیلی "هاارتص" صحبت کرد. تصمیم او برای مصاحبه با رسانه‌های خبری اسرائیلی و اجازه ورود یک روزنامه‌نگار اسرائیلی به قطر از طریق فرودگاه محلی، نشان دهنده افزایش تمایل قطر برای گفتگوی مستقیم با مردم و افکار عمومی اسرائیل تعبیر شده بود.

عمر الانصاری

عمر الانصاری

مهندس "عمر الانصاری" دبیرکل شورای تحقیق، توسعه و نوآوری قطر (QRDI). او بر ابتکارعمل‌های بزرگ با هدف تقویت اکوسیستم تحقیقاتی قطر و حمایت از رشد مبتنی بر نوآوری در راستای چشم‌انداز ملی آن کشور نظارت داشته است. تحت رهبری او، نوآوری رسما به عنوان چهارمین رکن رشد اقتصادی در سومین استراتژی توسعه ملی قطر (NDS۳) تثبیت شده است، نقطه عطفی که‌ در دستور کار ملی تحقیق، توسعه و نوآوری، قطر را در بالاترین سطوح برنامه‌ریزی ملی ادغام می‌کند.

او بر تدوین استراتژی ۲۰۳۰ شورای تحقیق، توسعه و نوآوری قطر نظارت داشت، یک نقشه راه جامع با هدف توانمندسازی تحول کل اقتصاد با بسیج دولت، صنعت و دانشگاه برای پیشبرد توسعه مبتنی بر نوآوری. این چارچوب استراتژیک نقش محوری در شکل‌دهی به اجزای نوآوری استراتژی توسعه ملی قطر ایفا کرد.

تحت رهبری او، شورای تحقیق، توسعه و نوآوری قطر مجموعه‌ای گسترده از برنامه‌ها و پلتفرم‌های ملی را راه‌اندازی کرد که تمام بخش‌های اقتصاد را درگیر می‌کند.

این موارد شامل برنامه رهبری نوآوری دولتی، برنامه رهبران نوآوری شرکتی، نوآوری باز قطر، کمک هزینه توسعه فناوری (TDG)، کمک هزینه نوآوری کسب و کار‌های کوچک (SBIG)، برنامه‌های تحقیقاتی ملی و دانشگاهی (NRP/ARP)، برنامه محققان عرب آواره (DAR) و پلتفرم قطر به منظور همکاری و تبادل دانش برای نوآوری (InnoLight) است. 

مهندس الانصاری که در رشته مهندسی صنایع و سیستم‌ها تحصیل کرده است، کار خود را در "اکسان موبیل" شرکت نفت‌وگاز چندملیتی آمریکایی و دومین شرکت بزرگ جهان آغاز کرد و در تاسیس Qatalum، کارخانه اصلی آلومینیوم قطر مشارکت داشت. او پیش از تصدی سمت فعلی خود به شکل‌دهی چندین طرح ملی استراتژیک از جمله استراتژی ملی امنیت غذایی کمک کرد. رهبری او از آن زمان به این سو به همسو کردن تلاش‌های دستور کار ملی تحقیق، توسعه و نوآوری قطر با اهداف ملی گسترده‌تر کمک کرده و از چشم‌انداز بلندمدت قطر برای تبدیل شدن به یک اقتصاد متنوع و دانش‌محور حمایت می‌کند.

عبدالله محمد الانصاری

عبدالله محمد الانصاری

"عبدالله محمد الانصاری" مدیرعامل بورس قطر (QSE). تحت رهبری او بورس قطر نقش خود را به عنوان یک قطب مالی منطقه‌ای ارتقاء داده و شفافیت و مشارکت سرمایه‌گذاران جهانی را افزایش داده است. الانصاری پیش از این از سال ۲۰۱۱ میلادی در سازمان سرمایه‌گذاری قطر (QIA) مشغول به کار بود و از سال ۲۰۲۲ تا ۲۰۲۵ میلادی به عنوان مدیر صندوق‌های قطر در سازمان سرمایه گذاری قطر خدمت می‌کرد.

او در طول دوران مدیریت خود به عنوان مدیر صندوق‌های قطر مسئول آغاز توسعه و مدیریت ابتکارعمل‌هایی بود که به توسعه اقتصاد محلی کمک می‌کرد و نقدینگی بازار سهام را هدف قرار می‌داد. او رهبری تیمی را بر عهده داشت که بر محصولات بازار، دارایی‌های عمومی و دارایی‌های خصوصی تمرکز داشت. او دارای مدرک کارشناسی ارشد اقتصاد و مدرک کارشناسی امور مالی از دانشگاه قطر است.

ناصر حسن الانصاری

ناصر حسن الانصاری  


بیشتر بخوانید:  قطر چگونه به بهشت سازمان‌های تروریستی جهان تبدیل شد؟/ آشنایی با نهاد‌های خیریه افراد و بانک‌های قطری حامی تروریسم


"ناصر حسن الانصاری" رئیس شرکت املاک و مستغلات "جاست" (Just) که نقش کلیدی در بخش املاک قطر ایفا می‌کند و در توسعه شهری و ابتکارعمل‌های مسکن همسو با اهداف زیرساختی قطر مشارکت دارد.

او چهره‌ای برجسته است که نقش مهمی در بخش‌های خصوصی و دولتی در تنوع‌بخشی به اقتصاد قطر، چه در حوزه مهندسی و چه در توسعه سرمایه‌گذاری و پروژه‌های عمرانی، که ستون‌های اساسی چشم‌انداز ملی قطر ۲۰۲۳ هستند، ایفا کرده است. الانصاری دارای مدرک مهندسی عمران از دانشگاه میامی و همچنین مدرک MBA اجرایی از مدرسه بیزینس HEC پاریس است. الانصاری در طول دوران حرفه‌ای خود تجربه گسترده‌ای در حوزه‌های مختلف کسب کرده است. او نقش محوری در مدیریت چندین پروژه برجسته در قطر از جمله فرودگاه بین‌المللی حمد و بندر حمد ایفا کرده است، جایی که او به عنوان عضو کمیته راهبری و مهندس ارشد کمیته فنی در فرودگاه بین‌المللی حمد خدمت کرده است.

علاوه بر این، او در پروژه‌هایی مانند پروژه لوسیل (یک شهر هوشمند و مدرن در قطر که با هدف ایجاد یک محیط زندگی پایدار و نوآورانه طراحی شده است)، پروژه تالاب لقطیفیه و سایر طرح‌های زیرساختی نقش مهمی داشته است. او بر طراحی و اجرای پروژه‌هایی با ارزش تا ۱۸۰ میلیارد ریال قطر نظارت داشته است. الانصاری سمت مدیرعاملی شرکت قطری "دیار" یکی از شرکت‌های پیشرو در حوزه املاک و مستغلات قطر، و ریاست هیئت مدیره QDVC یک شرکت مشترک بین قطری دیار و شرکت فرانسوی وینچی را در کارنامه خود دارد و این در کنار سایر نقش‌های مهمی است که سهم بسزایی در تخصص و موفقیت او در حرفه‌اش داشته است.

عبدالرحمن عبدالله الانصاری

عبدالرحمن عبدالله الانصاری  

"عبدالرحمن عبدالله الانصاری" مدیرعامل شرکت تولیدی صنعتی قطر (QIMC). او بر سرمایه‌گذاری‌هایی نظارت داشته که از تنوع صنعتی و تولید پایدار حمایت می‌کنند و پایه اقتصادی غیر هیدروکربنی قطر را تقویت می‌کنند.

او متولد سال ۱۹۶۰ میلادی و چهره‌ای شناخته‌شده در محافل تجاری محلی است. او دارای مدرک لیسانس زمین‌شناسی از دانشگاه قطر است و در سال ۱۹۹۱ میلادی به عنوان مدیر اداری و مالی به شرکت تولیدی صنعتی قطر پیوست. او در سال ۲۰۰۸ به سمت مدیرعامل ارتقاء یافت. "عبدالرحمن عبدالله الانصاری" در هیئت مدیره بسیاری از شرکت‌های تابعه و وابسته آن شرکت نیز عضویت داشته است. هم چنین، او عضو هیئت مدیره شرکت سرمایه‌گذاری قطر-عمان، یک شرکت سهامی عام که در بورس قطر ثبت شده است نیز می‌باشد. علاوه بر این، او به عنوان عضو کمیته مشترک قطر-عمان نیز فعالیت می‌کند. پیش از این، او به عنوان معاون دبیرکل کمیته حفاظت از محیط زیست دولت قطر فعالیت داشته است.

عمر محمد الانصاری

عمر محمد الانصاری  

دکتر "عمر محمد الانصاری" رئیس دانشگاه قطر. او جایگاه علمی و پژوهشی آن دانشگاه را ارتقاء داده و در عین حال از ادغام ارزش‌های سلفی و اسلامی در چارچوب آموزشی و فرهنگی آن موسسه مطابق با اولویت‌های هویت ملی حمایت کرده است.

او در سال ۱۹۹۰ میلادی از دانشکده مهندسی فارغ‌التحصیل شد و متعاقبا به عنوان دستیار آموزشی در گروه مهندسی عمران مشغول به کار شد. او تحصیلات خود را در دانشگاه تگزاس در ایالات متحده ادامه داد و مدرک کارشناسی ارشد خود را در سال ۱۹۹۳ میلادی و مدرک دکترای خود را در رشته مهندسی عمران در سال ۱۹۹۹ میلادی دریافت کرد. پس از آن، او به عنوان عضو هیئت علمی در دانشکده مهندسی مشغول به کار شد و سمت‌های اداری مختلفی را بر عهده داشت. او از سال ۲۰۰۱ تا ۲۰۰۳ میلادی به عنوان هماهنگ‌کننده برنامه‌های دانشگاهی در دانشکده مهندسی خدمت کرد و سپس در سال ۲۰۰۳ میلادی به عنوان رئیس امور دانشجویی و پس از آن در سال ۲۰۰۴ به عنوان دستیار معاون رئیس دانشگاه خدمت کرد. از سال ۲۰۰۷ تا ۲۰۱۵ میلادی او به عنوان معاون رئیس امور دانشجویی خدمت کرد و از سال ۲۰۱۵ میلادی معاون رئیس امور دانشگاهی بوده است. او در تاریخ ۱۸ ژوئن ۲۰۲۳ میلادی به عنوان رئیس دانشگاه قطر منصوب شد.

او در طول دوران حرفه‌ای گسترده خود که بیش از دو دهه و نیم به طول انجامیده، در پروژه‌ها، تلاش‌های تحقیقاتی و عضویت در کمیته‌های متعدد در سطح دانشگاه و سطح ملی مشارکت داشته است. او به طور خاص در پروژه توسعه دانشگاه قطر مشارکت داشته و در کمیته معادل‌سازی خدمت کرده است. هم چنین، او در چندین انجمن و اتحادیه آموزشی و مهندسی عضویت داشته است. مشارکت‌های قابل توجه دکتر "عمر محمد الانصاری" تحقیقات علمی را پیش برده و پیشرفت‌های چشمگیری را در دانشگاه و کشور ایجاد کرده است.

تحت رهبری او در امور دانشگاهی، دانشگاه قطر چندین پروژه تحقیقاتی را به اتمام رسانده که از جام جهانی فوتبال قطر ۲۰۲۲ حمایت کرده‌اند. علاوه بر این، این تلاش‌ها طیف وسیعی از زمینه‌ها، از جمله توسعه زیرساخت‌ها، بهبود کشاورزی و مشارکت دانشگاه در تحقیقات فضایی را در بر می‌گیرند. علاوه بر این، او سهم قابل توجهی در شکل‌دهی به تحقیقات علمی در دانشگاه و تضمین همسویی آن با اولویت‌های ملی و دستور کار چشم‌انداز ملی ۲۰۳۰ داشته است.

دکتر "عمر محمد الانصاری" نقش اساسی و مهمی در آماده‌سازی برای تحول دیجیتال دانشگاه قطر در جنبه‌ها و برنامه‌های درسی مختلف، که توسط دفتر یادگیری دیجیتال و آموزش آنلاین هدایت می‌شد، ایفا کرد. او به طور فعال نوآوری در آموزش، یادگیری و تحقیق را تقویت کرد و در عین حال پیوند‌های قوی‌تری بین دانشگاه و موسسات خارجی ایجاد نمود. علاوه بر این، او در توسعه چشم‌انداز و استراتژی دانشگاه، افزایش تاثیر علمی و اجتماعی آن، جذب محققان و پژوهشگران برجسته به موسسه و دستیابی به مجموعه‌ای از به‌روزرسانی‌ها، پیشرفت‌ها و دستاورد‌هایی که در تحقق آن نقش داشته‌اند، تلاش کرد.

هم چنین، او عضو موسسات و سازمان‌های دانشگاهی ملی و بین‌المللی متعددی بوده و تاثیر روشنی بر دانشگاه قطر و فراتر از آن گذاشته است. او جوایز تقدیر متعددی از موسسات دانشگاهی داخلی و بین‌المللی دریافت کرده است.


بیشتر بخوانید:  عوامل موفقیت قطر در حوزه نفت و گاز/ چگونه قطر تحت زمامداری بن حمد بن خلیفه آل‌ثانی به پیشرفت‌ دست یافت؟


کمک به آموزش و پژوهش

علاوه بر تجارت، خانواده "الانصاری" عهد قوی خود را به آموزش و رشد مبتنی بر دانش نشان داده‌اند. مشارکت آنان در تحقیقات، سیاستگذاری و آموزش عالی، نشان دهنده تاکید گسترده‌تر قطر بر گذار به اقتصاد دانش‌محور است.

حمایت آن خانواده از موسسات تحقیقاتی و برنامه‌های نوآوری به پرورش فرهنگ تحقیق علمی و نوسازی اقتصادی کمک کرده است. خاندان "الانصاری" از طریق ابتکارعمل‌هایی در شورای تحقیق، توسعه و نوآوری قطر و همکاری با نهاد‌های تحقیقاتی محلی و بین‌المللی، به ایجاد ظرفیت در علم، فناوری و کارآفرینی کمک کرده‌اند.

نقش ملی ماندگار

داستان خاندان "الانصاری" داستان مشارکت مدنی و رهبری نهادی است. تأثیر اعضای آن خانواده در حوزه‌های مختلف با اهمیت ملی از امور مالی و امور خارجه گرفته تا توسعه و تحقیقات املاک و مستغلات قابل مشاهده است.

اعضای آن خانواده ایرانی تبار به جای دنبال کردن جایگاه سیاسی، بر کمک به رشد اجتماعی-اقتصادی قطر از طریق خدمات، نوآوری و رهبری استراتژیک تمرکز کرده‌اند. کار آنان کماکان از اهداف مشخص شده در چشم‌انداز ملی قطر ۲۰۳۰ حمایت می‌کند و تاب‌آوری و پیشرفت آن کشور را در یک محیط جهانی که به طور فزاینده‌ای رقابتی است، تقویت می‌کند.

منبع: Open PR، بلدنا، گلف تایمز، دی بیزینس یِر، دانشگاه قطر

Read Entire Article