علل صرع در کودکان و نوجوانان

6 hours ago 1

باشگاه خبرنگاران جوان؛ جواد فراهانی - نشریه The Lancet در ارتباط با عوامل ابتلای کودکان به بیماری صرع اشاره کرد که عواملی همچون جهش‌های ژنتیکی، ناهنجاری‌های مادرزادی سیستم عصبی، ناتوانی‌های ذهنی و همچنین عواقب عفونت‌ها در دوران بارداری و عوارض زایمان به عنوان عوامل محرک اصلی صرع در دوران کودکی هستند و میزان مرگ و میر ناشی از صرع، به ویژه در میان بیماران جوان‌تر و افرادی که بیماری‌های عروقی و عصبی همزمان دارند، همچنان رو به افزایش است.

طبق مطالعه‌ای روی ۶۱،۳۷۵ نفر، خطر مرگ ناشی از صرع در بیماران زیر ۲۰ سال ۳۰ تا ۵۰ برابر بیشتر از همسالان آنها بود که به صرع مبتلا نشده بودند. علت اصلی مرگ در این گروه، مرگ ناگهانی است که اغلب با تشنج‌های کانونی یا عمومی همراه است که جدی‌ترین تشنج‌ها هستند و نیاز به تشخیص زودهنگام و نظارت دقیق دارند.

این مطالعه همچنین نشان داد که علت صرع با افزایش سن تغییر می‌کند. در بیماران جوان، این بیماری اغلب در نتیجه عوامل مادرزادی و ژنتیکی رخ می‌دهد، در حالی که ابتلا به آن در بیماران مسن‌تر معمولاً با سکته مغزی، زوال عقل و اختلالات عروقی همراه است. این تفاوت در علل مرگ نیز منعکس می‌شود: بیماران مسن‌تر بیشتر مستعد عوارض عروقی هستند، در حالی که عواقب خود تشنج‌ها در بیماران جوان‌تر بیشتر است.

به گفته محققان، علیرغم تغییرات قابل توجه در روش‌های درمانی، از جمله گذار از دارو‌های قدیمی‌تر با اثر تحریک‌کننده به دارو‌های ضد تشنج مدرن، هیچ روند کلی به سمت کاهش مرگ و میر وجود نداشته است. با این حال، جایگزینی دارو‌ها می‌تواند به کاهش خطر بیماری‌های قلبی عروقی در بیماران مسن‌تر کمک کند. برای بیماران جوان‌تر، هدف اصلی همچنان درمان کامل صرع است.

منبع: روزنامه ایزوستیا

Read Entire Article