قربانی کردن متحدان در معامله‌های ترامپ!

2 hours ago 1

قربانی کردن متحدان در معامله‌های ترامپ!

به گزارش تابناک به نقل از جماران، دیوید ایگناتیوس، نویسنده آمریکایی، در روزنامه واشنگتن پسن نوشت: متحدان ایالات متحده دریافته‌اند که خوش‌خدمتی به دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا، و ارائه امتیازات سیاسی و اقتصادی به او، آن‌ها را بیشتر در معرض حملات اقتصادی و سیاسی او قرار می‌دهد.

وی افزود که چین -برخلاف اروپا و ژاپن- توانست با پاسخ قاطع خود به تعرفه‌های گمرکی ترامپ، احترام او را جلب کند، و این امر آمادگی او برای برگزاری اجلاس قریب‌الوقوع با شی جین پینگ، رئیس‌جمهور چین، در پکن در اکتبر آینده را توضیح می‌دهد.

ایگناتیوس در مقاله‌اش در روزنامه واشنگتن پست آمریکا می‌نویسد که پاسخ قاطع پکن به تعرفه‌های گمرکی ترامپ باعث عقب‌نشینی کاخ سفید شد، زیرا چین تعرفه‌های 125 درصدی بر کالاهای آمریکایی وضع کرد، که واشنگتن را مجبور کرد تعرفه‌های پیشنهادی خود را از 145 درصد به 30 درصد کاهش دهد.

مالیات وفاداری

در حالی که چین از تشدید تنش‌ها سود برد، ژاپن با تعرفه‌های 25 درصدی بر صادرات خود به ایالات متحده مواجه شد، که باعث شوک سیاسی داخلی بزرگی شد، به‌ویژه اینکه ژاپن یکی از نزدیک‌ترین متحدان ایالات متحده محسوب می‌شود.

نویسنده هشدار داد که عدم موفقیت حزب لیبرال دموکرات حاکم در مقابله با تعرفه‌های آمریکا ممکن است باعث از دست دادن اکثریت آن در انتخابات مجلس مشاوران که پس‌فردا یکشنبه برگزار می‌شود، شود.

نویسنده اشاره کرد که بر اساس نظرسنجی انجام شده توسط روزنامه یومیوری شیمبون ژاپن،اعتماد افکار عمومی ژاپن به ایالات متحده از 34 درصد پس از پیروزی ترامپ ً به تنها 22 درصد در ماه گذشته کاهش یافته است، 

وی اشاره کرد که احزاب ملی‌گرای مخالف در حال کسب شتاب فزاینده‌ای هستند، که حکومت حزب حاکم را در معرض خطر قرار می‌دهد.

آشفتگی اروپایی

نویسنده در ادامه می‌نویسد که وضعیت در اروپا کمتر آشفته نیست، زیرا با وجود نرمش قاره به ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا تهدید کرده است که تعرفه‌های گمرکی 30 درصدی بر کشورهای اتحادیه اروپا وضع خواهد کرد، که باعث نارضایتی زیادی در فرانسه و سایر کشورها شده است.

بر اساس این مقاله، روش مذاکره اروپا با ترامپ تا همین اواخر مبتنی بر تعارفات و امتیازات به امید عقب‌نشینی واشنگتن از تعرفه‌های گمرکی بود، اما تداوم بن‌بست ممکن است اتحادیه اروپا را به توسل به ابزار بازدارندگی اقتصادی قدرتمندی به نام "ابزار مبارزه با اجبار" سوق دهد.

سندی که از سوی اتحادیه اروپا صادر شده است، توضیح می‌دهد که این ابزار ممکن است شامل "محدودیت‌هایی در دسترسی به بازار اتحادیه اروپا" در زمینه‌های کالاها، خدمات، سرمایه‌گذاری، تامین مالی و خریدهای دولتی باشد.

بر اساس این مقاله، این ابزار نسخه اروپایی "گزینه هسته‌ای" در زمینه تجارت محسوب می‌شود، و قابل توجه است که مقامات اروپایی پس از ماه‌ها احتیاط، شروع به صحبت صریح درباره آن کرده‌اند.

ایگناتیوس نتیجه می‌گیرد که آنچه در ژاپن و اروپا در حال وقوع است، "زلزله سیاسی" جهانی ناشی از سیاست "اول آمریکا" را تجسم می‌کند، که ممکن است متحدان را به اتخاذ رویکرد مذاکره‌ای قاطع‌تر در راستای چین سوق دهد.

Read Entire Article