لیلا ابوالعلا برنده جایزه «پن پینتر» شد

3 hours ago 1

باشگاه خبرنگاران جوان - اعضای هیات داوران در ستایش از این نویسنده، آثار او را به خاطر «نگاه‌های دقیق و غنی به موضوعاتی که در جهان امروز بسیار حیاتی‌اند—ایمان، مهاجرت و آوارگی» مورد تمجید قرار دادند و نوشتند: «نوشته‌های او مرهم، پناه‌بخش و الهام‌بخش هستند.»

ابوالعلا که در خارطوم سودان رشد یافته و از سال ۱۹۹۰ در آبردین اسکاتلند زندگی می‌کند، نویسنده شش رمان است که از جمله آنها می‌توان به «مناره»، «مترجم» (که در فهرست ۱۰۰ کتاب برتر سال نیویورک تایمز قرار گرفت) و «کوی ترانه‌ها» اشاره کرد. او همچنین دو مجموعه داستان کوتاه منتشر کرده است.

مجموعه داستان اخیر او با عنوان «در جایی دیگر، خانه» موفق به کسب جایزه سال ادبیات داستانی سالتایر (Saltire Fiction Book of the Year Award) شد.

جدیدترین رمان او نیز با عنوان «روح رودخانه» که در سال ۲۰۲۳ منتشر شد، به دوره پیش از اشغال سودان توسط بریتانیا در سال ۱۸۹۸ می‌پردازد و ابعاد انسانی پیچیده‌ای از تقابل میان بریتانیا و سودان، مسیحیت و اسلام، و استعمارگر و استعمارشده را به تصویر می‌کشد.

به گزارش عرب نیوز، ابوالعلا پس از دریافت جایزه ادبی پن پینتر گفت: «برای فردی مانند من، یک مهاجر مسلمان سودانی که از چشم‌اندازی دینی می‌نویسد و مرز‌های تحمل سکولار را می‌سنجد، این جایزه واقعا معنا دارد. این جایزه به مفهوم آزادی بیان و اینکه چه داستان‌هایی شنیده می‌شوند، عمق و گسترش می‌بخشد.»

این نویسنده در تاریخ ۱۰ اکتبر در مراسمی در کتابخانه بریتانیا، به‌صورت رسمی جایزه خود را دریافت خواهد کرد.

روث بورتویک رئیس انجمن قلم (PEN) انگلیس در بیانیه‌ای گفت: «نوشته‌های لیلا ابوالعلا در گستره و ظرافت کم‌نظیرند. از داستان‌های کوتاه، چون جواهر گرفته تا رمان‌های پرمهر، او داستان‌هایی نادیده را بازگو می‌کند که باعث می‌شوند نگاه تازه‌ای به همسایگان و جامعه خود بیندازیم.»

جایزه «پن پینتر» (Pen Pinter Prize) در سال ۲۰۰۹ به نام نمایشنامه‌نویس برنده نوبل «هارولد پینتر» راه‌اندازی شده است. این جایزه پیش‌تر به چهره‌های سرشناسی، چون «حنیف قریشی»، «تونی هریسون»، «کارول آن دافی»، «تام استوپارد»، «ماگارت اتوود» و «چیماماندا نگوزی آدیچی» اعطا شده است. این جایزه توسط انجمن قلم بریتانیا به نویسنده‌ای با «شایستگی ادبی برجسته» که مقیم بریتانیا، ایرلند یا کشور‌های مشترک‌المنافع است اعطا می‌شود.

سال گذشته، «مایکل روزن» نویسنده ۷۷ ساله بریتانیایی موفق به کسب این جایزه ادبی شده بود.

Read Entire Article