مازندران دومین استان سالمند کشور شد

6 hours ago 1

باشگاه خبرنگاران جوان - دکتر جهانی معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی بابل گفت: سرعت پیری جمعیت مازندران هم اکنون آنچنان بالاست که میانگین‌های کشوری را در نوردیده است به طوریکه میانگین جمعیت سالمندی کشور حدود ۱۰ درصد است و این رقم در استان حدود ۱۶ درصد است و متاسفانه مازندران در این حوزه جزو استان عنوان دار کشور به شمار می‌رود و با نگاهی به آمار‌های موجود این مساله دور از ذهن نیست که ناقوس پیرترین استان‌های برای چند سال آینده مطمنا برای مازندران نواخته خواهد شد.

او افزود: مازندران به عنوان دومین استان سالمند کشور اعلام شد که این امر در آینده استان از حیث جمعیت چالش آفرین است.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی بابل با اشاره به چالش جوانی جمعیت و کاهش میزان باروری در شهرستان بابل، گفت: با کاهش جمعیت جوان و افزایش جمعیت سالمندی مواجهیم.

او جمعیت را مقوله پیچیده‌ای برشمرد که عوامل مختلفی از جمله باورها، نگرش‌ها، معیشت، شغل، مسکن، اقتصاد و ... بر روی آن تاثیر دارد و آن را نیازمند بررسی بیشتر برای برنامه ریزی بهتر دانست.

دکتر جهانی گفت: بحث جمعیت و جوانی ایران یکی از موضوع‌های بسیار مهم کشور است که کار‌های فراوانی در این حوزه انجام که بخشی مهمی بر عهده وزارت بهداشت است.

او با تاکید بر لزوم تلاش تمام دستگاه‌ها و ارگان‌ها در این حوزه، افزایش آگاهی عموم جامعه و حمایت مسئولان و حاکمیت در این خصوص را ضروری برشمرد.

معاون بهداشتی دانشگاه، جوانی جمعیت را یک نیاز حیاتی برای تضمین توسعه پایدار و اقتدار کشور عنوان کرد.

دکتر جهانی گفت:: برای رفع این چالش باید نگاه و رویکرد جامعه محور داشته باشیم و حل مشکلات سلامت همکاری و بسیج تمام مجموعه‌ها و ارگان‌ها را می‌طلبد.

او افزود: این دانشگاه با استفاده از ظرفیت‌های سمن‌ها برای جوانی جمعیت اقداماتی انجام داده و یکی از کار‌هایی که در این حیطه در دانشگاه علوم پزشکی انجام‌شده است کارگروه طرح نفس یا نجات فرزندان سقط است.

دکتر جهانی گفت:مرکز نفس شهرستان بابل مستقر در مرکز خدمات جامع سلامت شهید کشوری از بهمن‌ماه ۱۴۰۲ شروع به کار کرد و همه تلاش‌ها بر آن است تا در اجرای این طرح موفق عمل شود.

او با اشاره به این مطلب که در همین راستا رویکرد مرکز نفس، فرهنگ‌سازی، مشاوره و حمایت از خانواده‌هایی است که به دلایلی تصمیم به سقط ارادی جنین خود می‌گیرند، افزود: فعالیت‌های این مرکز که با مشارکت معاونت بهداشتی، معاونت درمان دانشگاه، بسیج جامعه پزشکی و خیرین سلامت در محور‌های فرهنگ‌سازی، مشاوره و حمایت‌های همه‌جانبه بهداشتی، درمانی و معیشتی از مادرانی که قصد سقط جنین دارند، است.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی بابل گفت: پیشگیری از سقط عمدی جنین و تغییر نگرش خانواده‌ها نسبت به این امر یکی از راهکار‌های تحقق سیاست‌های کلی جمعیت محسوب می‌شود.

منبع:روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی بابل

Read Entire Article