اقتصاد۲۴- بل ۴۷ یک هلیکوپتر سبک چندمنظوره است که توسط شرکت هلیکوپترسازی بل ساخته شده است. این هلیکوپتر که از روی نمونه اولیه بل ۳۰ ساخته شده با یک روتور و یک موتور لایکومینگ بازطراحی شده است. بل ۴۷ اولین هلیکوپتری بود که مجوز استفاده برای حمل و نقل غیرنظامی را دریافت کرد.
تاریخچه بالگرد بل ۴۷
در اواخر سال ۱۹۴۶، بل ۴۷ وارد خدمت ارتش ایالات متحده شد. این هلیکوپتر به مدت سی سال نقشهای مختلفی را ایفا کرد. در ارتش ایالات متحده نام آن اچ-۱۳ سیوکس بود و در طول جنگ کره، به عنوان یک هلیکوپتر شناسایی، و همچنین هلیکوپتر امداد و نجات و امدادرسانی مورد استفاده قرار گرفت.
در ۳ ژوئیه ۱۹۵۸، تلهکوپتر، یک مدل بل ۴۷، عملیاتی شد. تلهکوپتر به یک دوربین تلویزیونی مجهز شد و به ایستگاه تلویزیونی کانال مجازی ۵ KTLA در لسآنجلس، کالیفرنیا، اجاره داده شد.
بل ۴۷ همچنین در پروژه آپولو در خدمت اداره ملی هوانوردی و فضایی (ناسا) بود. این هلیکوپترها توسط فضانوردان به عنوان بالگرد آموزشی برای ماژول قمری آپولو اداره میشدند.
در ۱۳ مه ۱۹۴۹، رکورد ثبت ارتفاع ۱۸۵۰۰ فوت توسط یک بالگرد بل ۴۷ به دست آمد. در ۲۱ سپتامبر ۱۹۵۰، این بالگرد رکورد اولین بالگردی را که بر فراز بلندترین و وسیعترین رشتهکوه اروپا، یعنی آلپ، پرواز کرد، به نام خود ثبت کرد. در ۱۷ سپتامبر ۱۹۵۲، رکورد مسافت جهانی برای این بالگرد با پرواز بدون توقف کاپیتان التون جی. اسمیت از هرست، تگزاس به بوفالو، نیویورک در مسافت ۱۰۵۷ مایل دریایی، به ثبت رسید.
بل ۴۷ دارای ۹.۶ مترطول خارجی، ۲.۸ متر ارتفاع و ۱.۵ متر عرض است. قطر روتور اصلی ۱۱.۳۳ متر و مساحت روتور اصلی ۱۰۰.۸ متر مربع است.
موتور بالگرد بل ۴۷
این بالگرد از یک موتور Lycoming TVO-۴۳۵-F۱A نیرو میگیرد. این یک موتور دارای شش سیلندر بنزینی پیستونی افقی با سوپاپ سربار، کاربراتور Marvel-Schebler، سیستم روغن پمپ فشار، سیستم خنککننده با فن و دنده کاهش سرعت مستقیم است. حداکثر رانش آن ۲۸۰ اسب بخار است.
قابلیت بل ۴۷
این هلیکوپتر دارای حداکثر سرعت ۹۱ گره و سرعت کروز ۷۳ گره است. برد سفر ۲۱۴ مایل دریایی، سقف پرواز ۱۱۰۰۰ فوت و نرخ صعود ۸۶۰ فوت در دقیقه است.
مشخصات فنی کلی بل ۴۷
نوع: هلیکوپتر سبک چندمنظوره
ساخت: آمریکا
سازنده: بل
موتور: ۱ عدد Lycoming TVO-۴۳۵-F۱A
قدرت: ۲۸۰ اسب بخار
حداکثر سرعت کروز: ۹۱ گره دریایی (۱۶۹ کیلومتر بر ساعت)
برد پرواز: ۲۱۴ مایل دریایی (۳۹۶ کیلومتر)
سقف پرواز: ۱۱۰۰۰ فوت