مقایسه قیمت هر شب اقامت در هتل خانم وزیر در کیش با هتل های دوبی و استانبول +قیمت‌ها

7 hours ago 1

کد خبر: ۳۰۳۲۱۵

تاریخ انتشار: ۱۱:۱۴ - ۳۱ ارديبهشت ۱۴۰۴

اقتصاد ۲۴ بررسی می‌کند؛

هتلداران ایرانی البته به حق بار‌ها نسبت به روند موجود درباره وضعیت صنعت توریسم ایران اعتراض داشته‌اند، اما در این بین خوب است به ارقام نجومی خود در برابر کیفیتی که ندارند و خدماتی که ارائه نمی‌دهند نیز نگاهی بیاندازند تا بیشتر متوجه تفاوت‌های قیمت خود شوند. آنها معتقد هستند که رقم هایشان برای توریست‌های خارجی اندک است، اما علاج این رفتار گران کردن هتل برای مسافران داخلی و توریست‌های بین شهری نیست، علاج آن وجود دو لیست قیمت متفاوت است وگرنه با این روند و با این قیمت هتل‌ها و پرواز‌های داخلی به زودی متاسفانه شاهد سفر‌های منطقه‌ای بیشتر ایرانیان به جای سفر داخلی خواهیم بود.

مقایسه قیمت هتل های کیش با دوبی و استانبول

اقتصاد۲۴-  گزارش سفر عجیب و پرهزینه فرزانه صادق مالواجرد، وزیر راه و شهرسازی به کیش هر چند با فاکتوری حدود ۹۹۵ میلیون تومانی توجهات بسیاری را به خود برانگیخت و البته که جدال افشاکننده یعنی امیرحسین ثابتی و مجموعه حامیان این وزیر هنوز ادامه دارد، اما در این میان هزینه هتل محل اقامت وزیر و همراهان نیز خود به محل جدالی دیگر تبدیل شده است.

به گزارش اقتصاد ۲۴، ماجرا از اینجا شروع شد که امیرحسین ثابتی، نماینده عضو جبهه پایداری از تهران مدعی شد که فرزانه صادق مالواجرد، وزیر راه و شهرسازی، به همراه خانواده‌اش در تعطیلات نوروزی به کیش سفر کرده و هزینه این سفر «نزدیک به یک میلیارد تومان» بوده است.

هم چنین به گفته ثابتی، در این سفر که صرفاً خانوادگی بوده، شش نفر از بستگان درجه‌ یک وزیر (همسر، فرزند، داماد، خواهر و خواهرزاده‌های او) حضور داشته‌اند و «امکانات دولتی وزارت راه» در اختیار آنها قرار گرفته است. ثابتی با ابراز تأسف از اینکه در زمان رأی اعتماد، به وزیر راه رأی مثبت داده بود، خواستار رسیدگی نهاد‌های نظارتی و امنیتی به این اتهامات شد.

در ادامه، اما ثابتی برای اثبات ادعای خود دو سند منتشر کرد؛ اولی نامه درخواست پرواز است.
تصویر نامه‌ای منسوب به «اداره رفاه و امور عمومی وزارت راه» مورخ ۲۷ اسفند ۱۴۰۳ که در آن درخواست صدور بلیت رفت‌وبرگشت برای شش نفر از بستگان نزدیک وزیر (از جمله همسر، فرزند و داماد او) از تهران به کیش ثبت شده است. در متن این سند آمده بود که اعضای خانواده خانم وزیر از امکانات مسافرتی وزارت راه استفاده می‌کنند، موضوعی که به گفته ثابتی برخلاف مقررات جاری است. 

سند پرواز وزیر


همچنین ثابتی فاکتور رسمی اقامت یک هتل پنج‌ ستاره در کیش به مبلغ حدود ۹۵۶ میلیون تومان را منتشر کرد که ادعا می‌شود فاکتور هزینه اقامت را سازمان هواپیمایی کشوری (وابسته به وزارت راه و شهرسازی) پرداخت کرده است. ثابتی با اشاره به «تکذیبیه منفعلانه» وزارت راه نوشت که، چون هیچ مدرکی برای رد ادعا‌های او ارائه نشده، سند دوم را نیز منتشر کرده است.

به گزارش اقتصاد ۲۴، این موضوع، اما بحث‌ها و جدل‌های بسیاری را در میان کاربران رقم زد که در این بین فارغ از جدل‌های سیاسی یک موضوع که بار‌ها مورد پرسش قرار گرفت رقم اتاق‌های هتل برای یک شب اقامت در کیش بود. ارقام ۷۰ میلیون تومان برای یک شب و ۸۰ میلیون تومان برای سوئیت دیگر چنان عجیب بود که برخی حتی آن را باور نکردند. حتی برخی دیگر همین ارقام را دلیل جعلی بودن فاکتور‌ها دانسته بودند.

سند رزرو هتل وزیر

اما تنها ساعتی بعد بود که مشخص شد که بله جزیره کیش هتل‌هایی دارد که برای اقامت یک شب در آن باید تا چند ده میلیون تومان هزینه کرد.
همین ارقام خود فارغ از جدل‌های سیاسی، منجر به بحث‌هایی شد که هتل‌ها در ایران مگر از چه خدمات و امکاناتی برخوردار هستند که چنین ارقامی طلب می‌کنند و در مقابل برخی می‌گفتند ارقام هتل‌ها در ایران برای توریست‌های خارجی ارزان است.

البته پاسخ روشن است، برای توریست خارجی (اگر باشد و پیدا شود) باید یک لیست قیمت باشد و مسافر داخلی حتما باید رقم دیگری باشد.
در این بین البته برخی به رقم نجومی هتل‌های ۵ ستاره در دبی و ترکیه اشاره کردند و باز پاسخ همان است، در امکانات تقریبا هتل‌های ایرانی مطلقا قابل مقایسه با آنان نیستند.

همین بحث‌ها منجر شد به سراغ رقم برخی هتل‌های درجه یک در دبی و ترکیه برویم تا تفاوت قیمت و امکانات آنان با هتل‌های ۵ ستاره ایرانی را دریابیم.

هتل برج العرب، یکی از گران‌ترین هتل‌ها در جهان

مطمئنا یکی از اولین هتل‌هایی که نه فقط در دبی که تمام منطقه می‌توان به عنوان مصداق گرانی از آن نام برد، هتل برج العرب دبی است که اگر گران‌ترین و بزرگ‌ترین و لوکس‌ترین هتل جهان نباشد بدون تردید یکی از ۵ هتل برتر در جهان است و آن را تنها هتل ۷ ستاره جهان می‌دانند.

به گزارش اقتصاد ۲۴، امکانات این هتل البته افسانه‌ای است و این هتل طیف گسترده‌ای از امکانات همچون رستوران‌های متنوع، ساحل خصوصی، استخر و اسپا و سالن‌های ورزشی مجهز را در خود دارد. مرکز اسپای این هتل خدمات متنوع را به میهمانان این مجموعه ارائه می‌کند که از جمله آنها می‌توان به تجربه‌های سنتی حمام عربی و همچنین سونا، جکوزی و استخر سرپوشیده اشاره کرد.

مهمانان هتل برج العرب دبی همچنین می‌توانند از طیف وسیعی از ورزش‌های آبی و فعالیت‌های ساحلی همچون جت اسکی، پاراسلینگ و پارک آبی استفاده کنند. کوچکترین و ارزان‌ترین سوئیت این هتل حدود ۱۷۰ متر مربع مساحت دارد، اتاق کار اختصاصی و جکوزی را می‌توان از جمله امکانات ویژه آن دانست. اغلب سوئیت‌های این هتل دو طبقه است و یک بالکن اختصاصی با منظره پانوراما دارد.

هتل برج العرب دبی در مجموعه خود دو استخر اختصاصی باشکوه مشرف به اقیانوس دارد. در این هتل مجموعا ۱۰ رستوران و بار برای پذیرایی از مسافران طراحی شده و رستوران‌های این هتل هر کدام توسط معروفترین سرآشپز‌های جهان اداره می‌شود. در کافه‌های این رستوران بهترین کوکتل‌های جهان به صورت کاملا لاکچری سرو می‌گردد، سرو کوکتل طلایی در برج العرب را می‌توان یکی از موارد جذاب در این هتل دانست که باعث شده مسافران ثروتمند این هتل حتما در طول مدت اقامت به دفعات به این کافه سر بزنند. دلیل نامگذاری این کوکتل، طلای ۲۴ عیار خالصی است که در میان مواد آن جا گرفته است.

نرخ‌های شبانه هتل برج العرب در فصل کم گردشگر از ۴۵۰۰ درهم (حدود ۱۲۲۵ دلار) شروع می‌شود. اما به خاطر داشته باشید که در لوسیزن که فصل تابستان است، گرمای شدید تابستان را تجربه خواهید کرد. نرخ‌های فصل پرگردشگر می‌تواند ۸۰۰۰ درهم (حدود ۲۱۷۵ دلار) باشد. اگر می‌خواهید در مجلل‌ترین سوئیت هتل یعنی سوئیت رویال اقامت کنید، قیمت آن بسیار بالاتر خواهد بود. یک شب اقامت در سوئیت رویال حدود ۸۸۰۰۰ درهم (حدود ۲۴۰۰۰ دلار) است. 

برج العرب

این بدان معناست که هزینه اقامت برای یک شب در این هتل در پایین‌ترین رقم و در فصل گرما و بدون توریست و با دلار ۸۵ هزار تومانی رقمی حدود ۱۰۵ میلیون تومان و کمترین رقم برای اقامت در فصل‌های سرد و پرتوریست به رقم ۲۰۴ میلیون تومان برای یک شب می‌رسد.
هزینه گران‌ترین اتاق‌های این هتل از ۱۴٬۰۰۰ درهم (حدود ۳٬۸۱۵ دلار) آغاز می‌شود.

سوئیت ریاست‌جمهوری با مساحت ۶۶۷ متر مربع، قیمتی در حدود ۲۵٬۰۰۰ درهم (حدود ۶٬۸۱۰ دلار) دارد. گران‌ترین گزینه، سوئیت سلطنتی با مساحت ۷۸۰ متر مربع و امکاناتی مانند سینمای خصوصی و آسانسور اختصاصی است که هزینه آن از ۳۵٬۰۰۰ درهم (حدود ۹٬۵۳۰ دلار) شروع می‌شود.
حتی همین قیمت‌ها ممکن است در فصل‌های پرتقاضا افزایش یابند.


بیشتر بخوانید: هزینه یک شب اقامت در هتل‌های مشهد در آستانه میلاد امام رضا(ع) +جدول


این یعنی گران‌ترین اتاق‌های این هتل با دلار ۸۵ هزار تومانی از شبی ۳۲۵ میلیون تومان برای یک شب تا ۸۱۰ میلیون تومان در نوسان است. البته که سقف قیمت در فصل‌های سرما می‌تواند حتی از هزینه اقامت برای یک شب یک میلیارد تومان نیز عبور کند.
اما باید توجه داشت این شاید گران‌ترین هتل جهان را نباید هرگز با مشابه‌های دیگر آن و اصلا با هیچ هتلی از نظر امکانات رفاهی مقایسه کرد.

هتل‌های ترکیه از شبی ۲۳ دلار تا ۱۳۸۰ دلار

اما گران‌ترین هتل ترکیه را باید هتل چراغان ترکیه دانست. این هتل لوکس و ۶ ستاره در استانبول واقع شده و برای یک شب اقامت در آن باید بین ۹۰۰ دلار تا ۱۳۸۰ دلار هزینه کنید.
این بدان معناست که هزینه اقامت این هتل خاص با دلار ۸۵ هزار تومان بین ۷۶ میلیون تومان تا ۱۲۰ میلیون تومان است.

توجه کنید مشابه بودن قیمت این هتل افسانه‌ای ترکیه با دستکم سه یا چهار هتل در کیش در شرایطی است که ساختمان این هتل پنج ستاره، کاخی قدیمی متعلق به قرن نوزدهم است که محل اقامت شاهزادگان امپراتوری عثمانی بوده است. چشم‌انداز بی‌نظیر تنگه بسفر از استخر این هتل را هم باید به ویژگی‌های منحصر‌به‌فردش اضافه کنیم.
حمام ترکی، استخر سرپوشیده، سالن اسپا، پارکینگ خصوصی رایگان، بالکن اختصاصی، رستوران با منو متنوع و بین‌المللی تنها گوشه‌ای از امکانات این هتل لوکس استانبول است.

هتل ترکیه

به گزارش اقتصاد ۲۴، این هتل دارای امکانات دیگری نیز هست و البته یک اتاق مهم برای بازدید و نه اقامت دارد که به موزه آتاتورک مشهور است.
یکی دیگر از بهترین هتل‌های استانبول نیز هتل ریتز کارلتون است که یکی از هتل‌های پنج ستاره و مدرن استانبول است. این هتل در منطقه‌ای از شهر قرار دارد که به خاطر وجود کاخ‌ها، مساجد و بازار ادویه‌اش معروف است. این هتل از هتل‌های لوکس استانبول و متعلق به برند ریتز کارلتون است.
از هتل تا جاذبه‌های تاریخی و معروفی، چون سلطان احمد، توپکاپی، مسجد آبی و بازار ادویه فقط ۱۵ دقیقه (با خودرو) فاصله دارد. این هتل در سال ۲۰۰۱ ساخته و در سال ۲۰۱۸ بازسازی شد.

همچنین هتل ریتز-کارلتون استانبول ۱۹ طبقه دارد و در ساخت آن به المان‌های سنتی ترکیه نیز توجه شده است. یکی از در‌های لابی دربی عتیقه با عمری طولانی است که قدمتش به حکومت سلجوقیان باز می‌گردد. سایر امکانات برجسته هتل The Ritz-Carlton عبارتند از ۲۳۹ اتاق و سوئیت نوسازی شده، غذا‌های سبک آناتولی و مدیترانه‌ای، ویوی ابدی به سمت استانبول و بسفر، مرکز تناسب اندام، اسپا و حمام ترکی، استخر سرپوشیده آب‌گرم و استخر ابدی در فضای باز، استفاده از فناوری‌های پیشرفته برای برگزاری جلسات، تالار عروسی، پارکینگ و تراس با ویوی بسفروس.
اقامت در این هتل نیز از شبی ۵۰۰ دلار آغاز می‌شود و تا ۱۲۰۰ دلار می‌تواند هزینه در برداشته باشد که باز بنا به موقعیت فصل توریست می‌تواند گران‌تر شود.

هتل ریتز کارلتون

هتل های ایرانی بدون امکانات هتل های ترکیه و ارقامی مشابه

به گزارش اقتصاد ۲۴، این ارقام نیز به معنای آنست که برای اقامت در این هتل با دلار ۸۵ هزار تومانی در کمترین حالت باید حدود ۴۲ میلیون تومان و در بیشترین رقم باید ۱۰۲ میلیون تومان پرداخت کنید و باز این بدان معناست که هتلی با چنین امکاناتی و در ردیف درجه اول‌های ترکیه با احتمالا هتلی که خانم وزیر و خانواده در آن اقامت داشتند در یک ردیف قیمت قرار دارد.

با توجه به لیست بالای امکانات گفته و ناگفته این هتل‌ها بیش از همه می‌توان به مساله ناهماهنگی میان قیمت و امکانات در هتل‌های ایران پی برد و به نظر می‌رسد اتفاقا هتلداران ایرانی از انحصار و نبود رقیب و سرمایه گذار خارجی نهایت فایده را می‌برند. البته در ترکیه هتل‌های ۵ ستاره و ۴ ستاره و حتی ارزان‌تر نیز می‌توان یافت.

چنانچه یکی از کمترین ارقام هتل شبی ۲۳ دلار یعنی حدودا برای هر شب یک میلیون و ۹۰۰ هزار تومان است و دلیل رفتن به سراغ این هتل‌های خاص مقایسه امکانات و قیمت این هتل‌های ممتاز با هتل‌های گران کیش بوده؛ وگرنه هتل‌های بسیار خوب دیگر و حتی ۵ ستاره در ترکیه هست که با ارقامی بسیار متعادل‌تر و چند برابر کمتر از هتل‌های کیش می‌توان از اقامت در آنان لذت برد.

هتل ۵ ستاره مشهور دبی ارزان‌تر از حتی هتل‌های کیش؟

اما به دبی بازگردیم و به سراغ چند هتل مشهور دیگر که برویم حتی با ارقامی بسیار کمتر و مناسب‌تر مواجه می‌شویم. برای مثال به سراغ یک هتل مشهور ۵ ستاره می‌رویم. هتل پالازو ورساچه، هتلی که سوئیت مشهور برای خانم جنیفر لوپز دارد و از ایران نیز قابل رزو است!

به گزارش اقتصاد ۲۴، هتل پالازو ورساچه دبی یکی از هتل‌های لوکس و برجسته در شهر دبی است. این هتل در منطقه جادف واقع شده و به عنوان نمادی از تجمل و زیبایی شناخته می‌شود. هتل پالازو ورساچه بخشی از برند معروف مد ورساچه است و با دکوراسیون الهام گرفته از هنر و فرهنگ ایتالیایی، بنا شده است.

ارقام این هتل از رقمی حدود ۳۰ میلیون تومان برای یک شب شروع می‌شود و بالاترین قیمت رزرو اتاق در این هتل برای یک شب رقم حیرت انگیز یک میلیارد و دویست میلیون تومان است. 
نه ابدا اشتباه نمی‌کنید اقامت در این هتل در سوئیت رویال و در فصل سرد گردشگری دبی رقمی معادل یک میلیارد و دویست میلیون تومان است.

اما حتی همین هتل دبی با چنین قیمتی باز امکان اقامت در یک شب با ارقام ۴۰ تا ۷۰ میلیون را نیز برای شما فراهم می‌کند یعنی رقمی معادل همان پولی که برای خانم وزیر جهت اقامت در هتلی در کیش پرداخت شده است.
بسیاری این تنوع قیمت را از امتیازات این هتل برای اقامت می‌دانند، مساله‌ای که در هتل داری ایران به کل فراموش شده است و ابدا چنین تنوع قیمتی دیده نمی‌شود البته که امکانات نیز چنین تنوعی ندارد.

هتل ورساچه

به گزارش اقتصاد ۲۴، در مورد هتل‌های لوکس و ۵ ستاره دبی اساسا می‌توان به این موضوع اشاره کرد که هتل‌هایی با امکانات چند ده برابر هتل‌های کیش و قشم و شیراز و مشهد، با تنوع قیمت بسیار بیشتر وجود دارد؛ چنان که در بررسی قیمت به این مساله حیرت انگیز برمی‌خوریم که به راحتی می‌توان هتل ۴ یا ۵ ستاره‌ای معادل قیمت هتل‌های شیراز و کیش و مشهد یافت، اما این برابری تنها در قیمت است و ابدا این موضوع درباره امکانات مشابه صدق نمی‌کند چرا که حتی بهترین هتل‌های ایران در نهایت بتوانند با هتل‌های ۴ ستاره در دبی و ترکیه رقابت کنند.

هتلداران ایرانی البته به حق بار‌ها نسبت به روند موجود درباره وضعیت صنعت توریسم ایران اعتراض داشته‌اند، اما در این بین خوب است به ارقام نجومی خود در برابر کیفیتی که ندارند و خدماتی که ارائه نمی‌دهند نیز نگاهی بیاندازند تا بیشتر متوجه تفاوت‌های قیمت خود شوند. آنها معتقد هستند که رقم هایشان برای توریست‌های خارجی اندک است، اما علاج این رفتار گران کردن هتل برای مسافران داخلی و توریست‌های بین شهری نیست، علاج آن وجود دو لیست قیمت متفاوت است وگرنه با این روند و با این قیمت هتل‌ها و پرواز‌های داخلی به زودی متاسفانه شاهد سفر‌های منطقه‌ای بیشتر ایرانیان به جای سفر داخلی خواهیم بود؛ چرا که گردشگر خارجی همان پول هتل و بلیت هواپیما را صرف سفر به ارمنستان، ترکیه، دبی و به زودی تاجیکستان و حتی مالزی و تایلند خواهد کرد.

Read Entire Article