کد خبر: ۳۱۶۳۹۷
تاریخ انتشار: ۱۱:۵۴ - ۰۵ مرداد ۱۴۰۴
چین تحریمهای یکجانبه امریکا را به رسمیت نمیشناسد
سخنگوی اتحادیه صادرکنندگان فرآوردههای نفت، گاز و پتروشیمی گفت: در صنعت نفت فقط بحث صادرات نیست قاعدتا بحث تولید و سرمایهگذاری هم مطرح است، در صورت اجرایی شدن مکانیسم ماشه قطعا کار تامین اقلام و تجهیزات مورد نیاز صنعت نفت کمی سختتر میشود.
اقتصاد۲۴- سخنگوی اتحادیه صادرکنندگان فراوردههای نفت، گاز و پتروشیمی درباره واکنش مشتریان نسبت به اعمال احتمالی مکانیسم ماشه علیه ایران گفت: از همه مهمتر مشتریان هستند که احتمالا نگران شوند و باتوجه به اینکه تحریمها؛ تحریمهای سازمان ملل است همکاری خود را کمتر کنند، از سوی دیگر ممکن است خواستار تخفیف بیشتر شوند.
سیدحمید حسینی، درباره اجرایی شدن احتمالی مکانیسم ماشه و تاثیر آن بر صنعت نفت اظهار داشت: الزاما فعال شدن مکانیسم ماشه نباید تاثیر جدی بر صادرات نفت ایران داشته باشد، زیرا تحریمهایی که در چارچوب قطعنامه ۱۹۲۹ اعمال خواهد شد؛ در حوزه نفت نیست و تحریمهای نفت؛ تحریمهای امریکا است و باتوجه به اینکه صادرات نفت به نام ایران صورت نمیگیرد قاعدتا نباید تجارتی که با استفاده از روشهای تحریمی صورت میگیرد؛ متاثر از فعال شدن مکانیسم ماشه باشد.
وی افزود: در هر حال با توجه به اینکه بیشتر خرید نفت ایران از سوی چین صورت میگیرد، اینکه دولت چین چگونه با این قطعنامه و مصوبه برخورد کند، مهم است. اگر پکن تحت فشار قرار گیرد و دچار مشکل شود ممکن است روی صادرات نفت ایران تاثیر بگذارد.
سخنگوی اتحادیه صادرکنندگان فرآوردههای نفت، گاز و پتروشیمی گفت: در صنعت نفت فقط بحث صادرات نیست قاعدتا بحث تولید و سرمایهگذاری هم مطرح است، در صورت اجرایی شدن مکانیسم ماشه قطعا کار تامین اقلام و تجهیزات مورد نیاز صنعت نفت کمی سختتر میشود و از سوی دیگر ممکن است کشتیهایی که به مقصد ایران حرکت میکنند مورد بازرسی قرار گیرند، چون این اجازه راخواهند داشت که کشتیهایی که مشکوک باشند را بازرسی کنند.
وی ادامه داد: هرچند بیشتر روی مواد شیمیایی و اسلحه تمرکز میکنند ولی اگر بازرسی شود ممکن است مبدا و مقصد کالاهای ایرانی مشخص شود و شرکتها را در حوزه خرید نفت از ایران تحت فشار قرار دهند.
بیشتر بخوانید:مکانیسم ماشه چگونه عمل میکند؟
حسینی بیان کرد: نقل و انتقال پول از شبکه رسمی و بانکی ایران صورت نمیگیرد و پولی به حساب ایران واریز نمیشود بنابراین مانند صادرات نفت در گذشته است و به لحاظ دریافت پول نفت تحت تاثیر قرار نمیگیریم، اما در هر حال بستگی دارد به اینکه چقدر کشورهایی که با ایران مراوده مالی دارند؛ بخواهند نسبت به این موضوع حساسیت به خرج داده و سختگیری کنند.
وی درباره اینکه ممکن است مجبور شویم نفت را با تخفیف بیشتر از اکنون بفروشیم؛ توضیح داد: اینکه نفت را با تخفیف بیشتر بفروشیم یا خیر بستگی به خیلی عوامل دارد؛ تنها کشور ما نیست که نفت تحریمی میفروشد، اروپا نفت روسیه را تحریم کرد و قیمت مجاز فروش نفت روسیه را روی ۴۷ دلار تعیین کرده است، اگر روسیه نفت را تحت قوانین و مقررات بینالمللی میفروخت؛ میتوانست از کشتی، شبکه بانکی و بیمه استفاده کند و بقیه را با استفاده از ناوگان اشباح بفروش برساند، اکنون بستگی به این دارد که روسیه چقدر نرخ ۴۷ دلار را بپذیرد و محمولههای نفتی را با چه میزان تخفیف در بازار بفروشد، البته بستگی به شرایط بازار هم دارد، این موضوع به تنهایی قابل تفکیک نیست.
سخنگوی اتحادیه صادرکنندگان فراوردههای نفت، گاز و پتروشیمی درباره واکنش مشتریان نسبت به اعمال احتمالی مکانیسم ماشه علیه ایران گفت: از همه مهمتر مشتریان هستند که ممکن است نگران شوند و باتوجه به اینکه تحریمها؛ تحریمهای سازمان ملل است همکاری خود را کمتر کنند، از سوی دیگر ممکن است خواستار تخفیف بیشتر شوند همچنین ممکن است در تامین کشتی برای کالا و خدمات از ایران با مشکل مواجه شوند بنابراین باید آن زمان ببینیم چه اتفاقی میافتد از اکنون فقط میشود ابراز نگرانی کرد.
وی تاکید کرد: درست است که چین نفت ایران و روسیه را میخرد و تحریمهای یکجانبه امریکا را به رسمیت نمیشناسد ولی احتمال اینکه تحریمهای سازمان ملل را برسمیت بشناسد؛ وجود دارد و اگر ما محمولهای با نام و اسناد ایران به چین بفرستیم حتما با مشکل مواجه میشویم، اما در عین حال باتوجه به اینکه آماری برای صادرات نفت ایران و واردات نفت چین ثبت نمیشود و ما رسما طبق اسناد هیچ صادرات نفتی به چین نداریم ممکن است مشکلی برای ما ایجاد نشود.
حسینی گفت: بخش بزرگی از روند و نوع همکاری چین و تاثیر تحریمهای سازمان ملل در روابط دو کشور به سفر قریبالوقوع آقای پزشکیان به چین دارد، آن سفر میتواند برای ما راهگشا باشد و مشخص کند که همکاری اقتصادی تهران-پکن ادامه خواهد داشت، یا رو به کاهش میرود.
منبع: ایلنا