ورود بخش تولید به کسب و کار مالی، اقتصاد ایران را تهدید می‌کند

3 hours ago 1

باشگاه خبرنگاران جوان -حسین عبده تبریزی روز شنبه در همایش «بازارنگر» که در حاشیه نخستین نمایشگاه اینوکس- فاینکس مشهد برگزار شد، با انتقاد از ورود شرکت‌های تولیدی به کسب و کار مالی افزود: تشویق واحدهای تولیدی به سمت تاسیس نهادهای مالی اشتباه بزرگ است و باعث خروج کشور از خط تولید و گم شدن در مالی‌گرایی می‌شود، این موضوع تمرکز را از بین می‌برد، منابع را هدر می‌دهد و فساد نهادی ایجاد می‌کند.

وی با اشاره به هشدارهای ناترازی انرژی و سرمایه‌گذاری پایین در نفت و گاز در دهه‌های گذشته بیان کرد: اقتصاد امروز ایران روی رینگ است و نمی‌تواند حرکت کند، اصلاحات اقتصادی دیگر یک انتخاب نیست بلکه یک اجبار است. بحران ما را وادار به اصلاح کرده است و تنها راه، پذیرش واقعیات است.

رییس اسبق سازمان بورس مسوولیت بازار سرمایه را در شرایط دشوار کنونی مهم دانست و گفت: بورس باید به این نکته توجه کند که مدیریت شرکت‌ها از نظر مالی چقدر قوی هستند، امروزه مدیریت مالی در داخل شرکت‌ها اهمیت زیادی پیدا کرده است.

وی با هشدار درباره مالی‌گرایی و مالی شدن اقتصاد تاکید کرد: این موضوع انگیزه را به سمت معامله کردن سوق می‌دهد و تولید واقعی را فراموش می‌کنیم. بازار سرمایه باید ابزار تامین مالی نه مقصد انحراف فعالیت بخش‌های واقعی اقتصاد باشد.

به گفته وی، وظیفه نهاد تنظیم‌گر، تشویق سرمایه‌گذاری غیرمستقیم در اقتصاد و تقویت مسیرهای مولد است و نه اینکه ایجاد موج مالی کند.

عبده تبریزی ابراز امیدواری کرد که تعداد سرمایه‌گذاری مستقیم در بورس کاهش یابد، زیرا افراد حقیقی توان رقابت با تیم‌های حرفه‌ای را ندارند.

وی با بیان اینکه تک سهامداری پرریسک است و نوسان شدید دارد، افزود: نیازی به دانش تخصصی یا پیگیری روزانه نیست، صندوق‌ها با تنوع‌بخشی، ریسک را کاهش می‌دهند و بازدهی بلندمدت سرمایه‌گذاری‌های غیرمستقیم معمولا بهتر است.

منبع: ایرنا

Read Entire Article