تابلوی معاملات بورس تهران همچنان سرخ پوش است و شرایط قابل قبولی را پشت نمیگذارد. بورس دوباره سبزپوش میشود؟ حسنا هادی، کارشناس بازار سرمایه در گفتوگو با نبض بورس به این پرسش پاسخ می دهد.
به گزارش نبض بورس، طی دومین روز معاملاتی هفته یعنی یکشنبه شاخص کل بورس کاهش ۱۳ هزار و ۸۱۵ واحدی را تجربه کرد و به جایگاه ۲ میلیون و ۸۱۱ هزار واحدی رسید.
-
برای مشاهده آخرین و جدیدترین اخبار بورس فیلترشکن را روشن کنید و اینجا کلیک کنید.
همچنین شاخص کل هم وزن نیز ۵ هزار و ۸۹۲ واحد کاهش داشت و در جایگاه ۸۳۷ هزار و ۲۴۶ واحدی ایستاد.
در سوی دیگر معاملات شاخص کل فرابورس ۱۰۵ واحد افت کرده و به عدد ۲۵ هزار و ۷۱ واحدی رسید.
حسنا هادی، کارشناس بازار سرمایه گفت: با توجه به شرایطی که امروز در جریان معاملات مشاهده شد از جمله فشار گسترده فروش در صندوقهای اهرمی، بازگشایی منفی خساپا و افت معنادار در نماد پالایش انتظار میرود بازار فردا نیز با نوعی احتیاط جمعی و ضعف تقاضا آغاز شود.
وی افزود: در روزهایی که نشانهای از ورود پول تازه، تحرک خریداران قوی یا انتشار اخبار مثبت در فضای کلان اقتصادی دیده نمیشود، بازیگران بازار معمولاً با فاز تدافعی وارد روزهای معاملاتی میشوند و سمت فروش فعالتر میگردد. بعید نیست در دقایق ابتدایی بازار فردا، برخی از صفهای فروش امروز ادامه یابد یا حتی به نمادهای جدید گسترش پیدا کند، بهویژه اگر واکنش حمایتی خاصی از سوی حقوقیها یا بازارگردانها دیده نشود.
این کارشناس بازار سرمایه اظهار کرد: در بخش صندوقهای سرمایهگذاری، پیشبینی میشود روند خروج نقدینگی از صندوقهای سهامی و اهرمی و ورود به صندوقهای درآمد ثابت ادامه پیدا کند. امروز شاهد انتقال حدود ۱۲۰۰ میلیارد تومان نقدینگی حقیقی از بازار سهام به بیرون بودیم که حدود ۱۷۰۰ میلیارد آن تنها به صندوقهای درآمد ثابت وارد شد.
به گفته وی، این تغییر مسیر پول نشانه روشنی است از کاهش میل به ریسک در بین سرمایهگذاران حقیقی. اگرچه در برخی روزهای منفی پیشین شاهد بازگشت پول در نیمه دوم بازار بودیم، اما در شرایط فعلی که فضای ناامیدی میان فعالان شدت گرفته، احتمال تداوم روند خروج پول حتی در نیمه دوم فردا نیز بالاست.
هادی در پیش بینی معاملات فردا گفت: در نهایت، بازار فردا احتمالاً با روندی نوسانی و متمایل به منفی همراه خواهد بود، مگر آنکه متغیری جدید اعم از انتشار یک خبر مثبت اقتصادی، یا ورود قابلتوجه پول هوشمند معادلات کوتاهمدت را برهم بزند. صنایع ریالی و شاخصساز بهویژه گروه خودرو و پالایشیها همچنان در معرض فشار فروش خواهند بود، و نمادهایی که پس از بازگشایی با افت سنگین همراه شدند (همچون خساپا و پالایش) ممکن است به عنوان بار روانی منفی بر کلیت بازار اثرگذار باشند.
وی در نهایت تاکید کرد:در مقابل، صندوقهای درآمد ثابت و برخی نمادهای دلاری با نقدشوندگی بالا، ممکن است به عنوان پناهگاه موقت سرمایهگذاران محافظهکار باقی بمانند. بنابراین، فردا نیز بهعنوان یک روز با غلبه احتیاط و انتظار در حافظه بازار ثبت خواهد شد، مگر آنکه تغییری معنادار در ورودی اطلاعات یا سمت تقاضا شکل بگیرد.