پس از یک هفته سرخ پوشی بالاخره امروز شاخصهای بازار سرمایه تا حدودی تغییر مسیر دادند و رنگ سبز به تابلوی معاملات بورس تهران بازگشت. این روند سبز ادامه خواهد یافت؟ علی رحمانی، کارشناس بازار سرمایه در گفتوگو با نبض بورس به این پرسش پاسخ میدهد.
به گزارش نبض بورس، در اولین روز کاری هفته جاری یعنی دوشنبه ۱۶ تیر ۱۴۰۴، شاخص کل بورس تهران با افزایش ۱۹ هزار و ۸۶۳ واحدی معادل ۰.۷۴ درصدی به تراز ۲ میلیون و ۷۰۹ هزار واحدی رسید.
-
برای مشاهده جدیدترین اخبار بورس فیلترشکن را روشن و اینجا کلیک کنید.
همچنین شاخص کل هم وزن نیز ۸۹۱ واحد کاهش را نسبت به معاملات روز اخیر خود ثبت کرد و به جایگاه ۸۴۶ هزار و ۱۱۵ واحدی رسید. در سوی دیگر معاملات شاخص کل فرابورس ۹۶ واحد رشد کرد و به جایگاه ۲۴ هزار و ۸۶۳ واحدی رسید.
از میان ۶۲۶ نماد بازار سرمایه در این روز ۱۳۷ نماد مثبت و ۴۱۷ نماد منفی بودند. همچنین ۵۰ نماد معادل ۷ درصد از کل نمادها در صف خرید و ۱۹۵ نماد معادل ۲۸ درصد از نمادها در صف فروش قرار داشتند.
علی رحمانی، کارشناس بازار سرمایه گفت: بازار سهام امروز را در فضایی آغاز کرد که به دلیل تعطیلات، خبر سیاسی خاصی مخابره نشده بود و عمدتاً انتظار داشتیم با توجه به پایان درگیریها، روز سبزی را در بازار شاهد باشیم. با این حال، فضای نااطمینانی همچنان بر بازار حاکم است، چرا که اتمام کامل درگیریهای احتمالی هنوز قطعی نشده و همانطور که در اخبار دیده میشود، کشورهای متجاوز همچنان به رجزخوانی ادامه میدهند.
وی افزود: بحث مذاکرات مطرح شده، اما با توجه به سابقه تقابلها و خواستههای کشورهای غربی، موضع کشور ما همچنان مخالفت با شرایط تحمیلی است. همچنین سفر مقام رژیم صهیونیستی به آمریکا در دستور کار قرار گرفته که قطعاً اخبار پیرامون آن میتواند بر بازار سهام موثر باشد.
این کارشناس بازار سرمایه توضیح داد: همانطور که در تحلیل قبلی اشاره کردم، شاخص کل بازار حمایت مهمی روی عدد ۲۷۰۰ هزار واحد دارد. امروز با برخورد شاخص به این سطح و رسیدن قیمت بسیاری از نمادهای شاخصساز به محدودههای حمایتی معتبر، و نیز اعمال برخی سازوکارهای حمایتی از سوی سازمان بورس، پس از دوره فشار فروش سنگین، شاهد تشکیل صفهای خرید در نمادهایی مثل خساپا، بانک ملت و بانک صادرات بودیم.
رحمانی تشریح کرد: علت اصلی، فضای بیاعتمادی حاکم بر بازار است. اگرچه در برخی نمادها نظیر فولاد اصفهان سفارشهای حمایتی دیده میشود، اما فروش شدید توسط حقوقیها باعث ایجاد حس ترس بین سهامداران خرد شده و در نتیجه صف خریدها به سرعت عرضه و بخش عمدهای از سهمها به ویژه کوچکترها وارد صف فروش میشوند. با وجود اینکه نهادهای نظارتی اقدام به ابطال برخی از معاملات مشکوک کردند، اما این اقدامات کافی نبوده و اثر بلندمدتی ندارد.
این کارشناس بازار سرمایه در پیش بینی معاملات پیش روی بازار گفت: تا زمانی که چشمانداز سیاسی و اقتصادی کشور شفاف نشود، نه تنها ورودی سرمایه جدید نخواهیم داشت، بلکه احتمال خروج سرمایه هم وجود دارد. بازار بین اعداد ۲۵۰۰ تا ۲۷۰۰ هزار واحد حمایت خوبی دارد و مقاومت مهم بعدی هم در محدوده ۲۸۰۰ تا ۳۰۰۰ واحد است. توصیه میکنم سهامداران به شایعات و سیگنالهای خرید و فروش بیدلیل توجهی نکنند و شرایط کلی کشور را مدنظر قرار دهند.
وی با اشاره به نرخ دلار افزود: دلار از سقف ۹۶ هزار تومان عقبنشینی کرده و الان حول رقم ۹۰ هزار تومان در حال نوسان است که نشانه کاهش تنشهاست. با این وجود هنوز شرایط اعتمادآور قبل از جنگ را تجربه نمیکنیم و همچنان باید منتظر تحول باشیم.
رحمانی در نهایت گفت: اخیراً گزارشهای ماهانه و سهماهه بسیاری از شرکتها در سامانه کدال منتشر شده که مجموعاً صنعت بانکی و سیمانی عملکرد خوبی داشتند، اما خودروییها رضایتبخش نبودند. همچنین منتظر گزارش صنعت پالایشی هستیم که میتواند تاثیر قابلتوجهی بر روند بازار داشته باشد