شاخصهای بازار سبزپوش ماندند و به نظر میرسد که امید سهامداران نیز به بورس افزایش یافته است. علی رحمانی، کارشناس بازار سرمایه در گفتوگو با نبض بورس روند معاملات روز آینده را پیش بینی میکند.
به گزارش نبض بورس، در سومین روز کاری هفته یعنی دوشنبه ۳۰ تیر ماه شاخص کل بورس تهران با افزایش ۱۴ هزار و ۶۲۵ واحدی معادل ۰.۵۲ درصدی نسبت به معاملات روز گذشته به تراز ۲ میلون و ۸۳۸ واحدی رسید.
- برای مشاهده جدیدترین اخبار بورس ایران فیلترشکن را روشن کنید و اینجا کلیک کنید.
همچنین شاخص کل هم وزن نیز ۵ هزار و ۵۷۱ واحد معادل ۰.۶۶ درصد افزایش یافت و در جایگاه ۸۵۰ هزار و ۲۲۴ واحدی ایستاد. در سوی دیگر معاملات نیز شاخص کل فرابورس ۱۲۳ واحد افزایش یافت و به عدد ۲۵ هزار و ۲۹۶ واحدی رسید.
از میان ۵۲۶ نماد بازار سرمایه در این روز ۲۸۳ نماد مثبت و ۱۵۵ نماد نیز منفی بودند. همچنین ۱۵۵ نماد معادل ۲۹ درصد از نمادها در صف خرید و ۵۹ نماد معادل ۱۱ درصد از نمادها در صف فروش قرار داشتند. ترکیب ارزش معاملات نشان میدهد که ارزش کل معاملات برابر با ۶۸۲ هزار و ۳۴۵ میلیارد تومان که حدود ۱ درصد از آن یعنی ۴ هزار و ۹۴۲ میلیارد آن مربوط به ارزش معاملات خرد است.
علی رحمانی، کارشناس بازار سرمایه گفت: واقعیت این است که با قطعی شدن خبر مذاکرات ایران و اروپا انتظار واکنش مثبت بازار را داشتیم. بازار امروز هم با این فضا کار خود را مثبت آغاز کرد.
وی ادامه داد: در بخشهای مختلف بازار، برخی نمادها به مجمع رفتند و تعداد زیادی از نمادها هم به مجمع خواهند رفت. دیروز بیشتر شاهد گزارشهای خوب از صنعت سیمان بودیم و اکثر نمادهای سیمانی عملکرد مناسبی داشتند. در مقابل، صنعت فلزات یکی از ضعیفترین گزارشها را ارائه کرد.
این کارشناس بازار سرمایه تاکید کرد: گزارش شرکتهای غذایی مطلوب بود و بسیاری از نمادهای این گروه رشد سوددهی داشتند. گروه زراعت نیز گزارشهای خوبی را به کدال ارسال کرد. اما در گروه پالایشی، شپنا شروع ضعیفی داشت و نتوانست انتظارات را برآورده کند.
رحمانی گفت: بازار امروز در غیاب دو خودروساز بزرگ و بانکهای مهم، چهره سبزتری به نسبت روز کاری قبل داشت. نمادهای کوچک بیشتر مورد توجه بازار قرار گرفتند و کلیت بازار نسبت به روز گذشته وضعیت بهتری نشان داد.
وی افزود: همانطور که قبلاً هم گفته بودم، با رشد شاخص و سفارشگذاری سنگین روی نمادهای بزرگ، نمیتوان انتظار رشد کلی بازار را داشت. امروز شاهد بودیم که در مجموع تقاضا از عرضه پیشی گرفت، اما در نیم ساعت پایانی بازار، بعضی نمادهای بزرگ مثل شستا با افزایش فشار فروش روبهرو شدند تا حتی به کف قیمتی تابلو برسند.
این کارشناس بازار سرمایه توضیح داد: با توجه به نمودار شاخص کل و تشکیل کندلهایی بعد از آتشبس اخیر، نشانههایی از مداخله بازارساز دیده میشود؛ اما همچنان فضای بیاعتمادی در بازار وجود دارد. صندوقهای اهرمی با صف خرید خود کمک بزرگی به بازار مثبت امروز داشتند. از نظر بنیادی هم بازار تا این محدوده از ارزشمندی قابل توجهی برخوردار است.
رحمانی تاکید کرد: از لحاظ فنی، شاخص کل تا سطح ۳ میلیون واحد مقاومت دارد و از پایین، تا زمانی که بالای ۲ میلیون و ۷۰۰ هزار واحد قرار دارد، حضور در سمت خرید منطقی به نظر میرسد.
وی با اشاره به تعطیلی روز چهارشنبه گفت: طبیعتاً با نزدیک شدن بازار به مقاومت و وجود تعطیلات ممکن است فشار فروش بیشتر شود، اما پیشبینی میشود بازار آخر هفته، رفتاری مشابه امروز داشته باشد. البته این بستگی دارد که اخبار سیاسی و مذاکرات پیش رو چه تاثیری بگذارند.
رحمانی در نهایت درخصوص بازار ارز و مذاکرات گفت: در بازار ارز، دلار حدود ۸۷ تا ۸۸ هزار تومان در نوسان است و اونس جهانی طلا هم به ۳۳۷۰ دلار رسیده و روند صعودی دارد. اخباری که از مذاکرات ایران و اروپا، خصوصاً پیرامون مکانیزم ماشه، در روز جمعه منتشر خواهد شد، میتواند برای بازار سرمایه بسیار تعیینکننده باشد و باید منتظر اثرگذاری آن بر معاملات روزهای آتی باشیم.