اخبار به کمک بورس آمد و در اولین روز کاری هفته شاهد سبزپوشی تابلوی معاملات بازار سرمایه بودیم. این روند ادامه دار است؟ حسنا هادی، کارشناس بازار سرمایه در گفتوگو با نبض بورس به این پرسش پاسخ میدهد.
به گزارش نبض بورس، شاخص کل بورس تهران در پایان معاملات امروز شنبه ۳ خرداد ۱۴۰۴ با افزایش ۲۶ هزار و ۲۶۴ واحدی معادل ۰.۸۵ درصد نسبت به روز معاملاتی اخیر به عدد ۳ میلیون و ۱۳۴ هزار واحدی رسید.
-
برای مشاهده جدیدترین اخبار بورس فیلترشکن را روشن و اینجا کلیک کنید.
همچنین شاخص کل هم وزن نیز ۴ هزار و ۳۴ واحد معادل ۰.۴۲ درصد رشد داشت و در جایگاه ۹۵۸ هزار و ۹۰۴ واحدی ایستاد.
در سوی دیگر معاملات نیز شاخص کل فرابورس ۵۱ واحد رشد کرد و به عدد ۲۷ هزار و ۶۷۳ واحدی رسید.
حسنا هادی، کارشناس بازار سرمایه گفت: در آستانه دومین روز معاملاتی هفته، بازار سرمایه در وضعیتی نسبتاً پیچیده قرار گرفته است؛ جایی میان خوشبینیهای سیاسی و احتیاط سرمایهگذاران. فضای سیاسی کشور، بهویژه پس از تحرکات آخر هفته، تا حدودی بذر امید را در ذهن فعالان بازار کاشته، اما جریان نقدینگی و رفتار صندوقهای بزرگ هنوز حاکی از تردید و محافظهکاری است.
وی در ادامه توضیح داد: از منظر صنایع، دو خبر مهم در پایان هفته گذشته میتواند مسیر حرکت فردای بازار را تا حدی روشن کند. نخست، آزادسازی صادرات تفاله چغندر، نیشکر و آخل آن که میتواند بر شرکتهای فعال در صنعت قند و شکر اثرگذار باشد. این شرکتها که پیشتر تنها به مصرف داخلی این مواد جانبی وابسته بودند، اکنون میتوانند با صادرات این اقلام به درآمدی جدید و ارزی دست یابند.
این کارشناس بازار سرمایه اظهار کرد: از این منظر، احتمالاً نمادهایی، چون قپیرا، قنیشا، قشکر و قثابت فردا با تقاضای نسبی روبهرو شوند، چرا که فعالان بازار، این تحول را سیگنالی برای بهبود سودآوری عملیاتی این گروه میدانند.
هادی افزود: خبر دوم مربوط به افزایش مجدد قیمت مواد شوینده در خردادماه ۱۴۰۴ است. هرچند این افزایش بهصورت چراغخاموش و بدون اعلام رسمی رخ داده، اما از منظر تحلیلی نشاندهنده آن است که شرکتهای این صنعت، بار دیگر در حال بازتعریف حاشیه سود خود هستند. با توجه به پایداری تقاضای مصرفی در این بخش و ویژگیهای دفاعی صنعت شوینده، پیشبینی میشود نمادهایی مانند شپاکسا، پاکشو، گلتاش و ساینا، در کانون توجه بازار قرار گیرند.
صندوقها پناهگاه سهامداران
این کارشناس بازار سرمایه تشریح کرد: در سمت دیگر بازار، دادههای مربوط به جریان نقدینگی در صندوقهای درآمد ثابت و صندوقهای اهرمی تصویر متفاوتی را نشان میدهند. ورود ۱۵۰۰ میلیارد تومان به صندوقهای درآمد ثابت در نیمه دوم معاملات روز گذشته، پس از خروج ۴۰۰ میلیارد تومانی در نیمه اول، به وضوح نشان میدهد که بخش عمدهای از سرمایهگذاران، با وجود رشد اولیه بازار، به داراییهای با ریسک کمتر پناه بردهاند. این چرخش سریع سرمایه از سهام به صندوقهای درآمد ثابت، نشانهای از نگرانی نسبت به پایداری روند صعودی بازار است.
وی افزود: در همین حال، رفتار صندوقهای اهرمی نیز جای تأمل دارد. با وجود رشد شاخص کل به میزان ۲۵ هزار واحد در نیمه ابتدایی روز گذشته، اکثر صندوقهای اهرمی در محدوده صفر تابلو یا حتی منفی معامله شدند. این مسئله را میتوان به عنوان زنگ هشداری برای ادامهدار نبودن روند صعودی در نظر گرفت، چرا که این صندوقها معمولاً نماینده دیدگاه و رفتار بازیگران حرفهای بازار هستند.
هادی در پیش بینی معاملات فردا گفت: پیشبینی میشود بازار فردا با شروعی نسبتاً مثبت، خصوصاً در صنایع هدف مانند شوینده و قند، آغاز شود؛ اما در نیمه دوم معاملات، در صورت عدم پشتیبانی از سوی جریان نقدینگی یا انتشار گزارشهای اثرگذار، فشار فروش مجدد بر بازار تحمیل شود. از این رو، به نظر میرسد معاملهگران حرفهای بیشتر به دنبال شکار فرصتهای کمریسک و مدیریت سرمایه خواهند بود تا مشارکت در روندهای هیجانی.
این کارشناس بازار سرمایه در نهایت اظهار کرد:به طور کلی، بازار هنوز در وضعیت «انتظار برای بهبود شرایط» به سر میبرد؛ نه در فاز «اعتماد به شروع یک روند پایدار». نشانهها هرچند امیدوارکنندهاند، اما هنوز برای تغییر ذهنیت محافظهکارانه سرمایهگذاران کافی نیست. بازار فردا، میتواند روزی برای سنجش دوباره صبر، تحلیل و جسارت باشد؛ نه روزی برای تعقیب هیجان.