باشگاه خبرنگاران جوان؛ سیده معصومه مرتضوی - مریم برزنونی با اشاره به نقش کلیدی عملیات مزرعهای در مدیریت تلفات گفت: تسطیح دقیق مزرعه، استفاده از کارندههای پیشرفته و کالیبره، تراکم بهینه بوته، اجرای بهموقع عملیات داشت و تنظیم صحیح ماشینآلات برداشت، از مهمترین عوامل مؤثر بر کاهش ضایعات در مرحله برداشت است.
وی افزود: در محصولات ردیفی مانند چغندرقند، پنبه و ذرت، دقت در کاشت و استفاده از کارندههای پنوماتیک با قابلیت یکنواختی در عمق و فاصله کاشت، نقش بسزایی در کاهش تلفات و افزایش بازدهی دارد.
برزنونی همچنین از آمادگی سازمان جهاد کشاورزی گلستان برای ارائه تسهیلات حمایتی به کشاورزان جهت خرید کارندهها و ادوات برداشت به روز خبر داد و از کشاورزان خواست برای بهرهمندی از این تسهیلات به مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان خود مراجعه کنند.
وی افزود»: ورود کمباینهای ویژه چغندرقند، میتواند با کاهش تردد ماشین آلات در مزرعه و انجام همزمان عملیات برداشت، هزینههای کارگری، کاهش تلفات و انجام به موقع عملیات برداشت، بهره وری در کاشت چعندرپاییزه را افزایش دهد.
رئیس اداره فناوریهای مکانیزه گلستان در پایان با تأکید بر اهمیت همافزایی میان کشاورزان، کارشناسان و بخش خصوصی در راستای بهکارگیری فناوریهای نوین، خواستار توسعه مکانیزاسیون به منظور افزایش بهرهوری و حفظ سرمایههای ملی شد.