اقتصاد۲۴- علیرضا حاجیزاده، پسر فرمانده پیشین نیروی هوافضای سپاه پاسداران که در حملات اسرائیل شهید شد، در بخشی از ویدیویی که ۲۴ تیر از دیدار زهرا پزشکیان، فرزند رئیسجمهور با خانواده امیرعلی حاجیزاده منتشر شد، درباره ملاحظات امنیتی پدرش گفت: «وقتی پدرم میخواستند صحبت کنند، میگفتند تلفنهای ثابت، کنترل، ریموت و ... را جمع کنید و به یکی از اتاقها ببرید. حتی وسایل الکتریکی را هم جمع میکردیم.»
گروهی از مقامهای دولتی و امنیتی پس از ترور بیش از ۳۰ چهره ارشد نظامی و هستهای انگشت اتهام را به سوی پیامرسانهای خارجی به ویژه واتساپ گرفتند. غلامرضا جلالی، رئیس پدافند غیرعامل گفته بود که پیامرسان واتساپ در مکانیابی و ترور بعضی از فرماندهان حماس نقش داشته است و نباید از آن استفاده کرد. واتساپ این اتهام را رد کرده بود.
صحبتهای او مخالفان زیادی داشت. دختر علی شادمانی، فرمانده پیشین قرارگاه مرکزی خاتمالانبیا که اسرائیل او را هم ترور کرد، گفت که پدرش اصلا موبایل و وسایل هوشمند نداشت. خانم شادمانی گفته بود اسرائیل فراتر از روشهای سنتی یا ردیابی واتساپ پدرش را شناسایی کرده بود.
بیشتر بخوانید: حمله رژیم صهیونیستی به تهران/ شهادت جمعی از فرماندهان سپاه +عکس
فاطمه مهاجرانی، سخنگوی دولت ایران، در نشست خبری ۲۴ تیر و یکروز پیش از تصویب آییننامه اجرایی موسوم به «اینترنت طبقاتی کسب وکارها» گفت: «برای حفظ امنیت، نیاز بود به اینترنت ملی مهاجرت کنیم. دولت به دنبال محدودسازی اینترنت نیست، اما اقدامات اسرائیل دست مخالفان را در راستای این اقدام دولت خوب پر کرده است و تعدادی از پهپادهایی که توسط آن مردم ما را مورد اصابت قرار میداد، از طریق اینترنت کنترل میشدند.»
در پی جنگ ۱۲ روزه بین اسرائیل و ایران، دسترسی به اینترنت در ایران با مشکلات بسیاری روبهرو بوده و به مرز قطع کامل هم رسید. کند شدن اطلاعرسانی، دسترسی به واتساپ و تلگرام و از کار افتادن یا اختلال در فروشگاههای آنلاین و قطع خدمات بانکی و اداری از جمله مشکلاتی بود که اختلال در اینترنت در ایران ایجاد کرده است.