باشگاه خبرنگاران جوان؛ مریم حسینی - دهها وزیر روز دوشنبه برای کنفرانسی به تعویق افتاده در سازمان ملل متحد برای تلاش در جهت راه حل دو دولتی بین اسرائیل و فلسطینیان گرد هم میآیند، اما ایالات متحده و اسرائیل این رویداد را تحریم کرده اند.
مجمع عمومی سازمان ملل متحد با ۱۹۳ عضو در سپتامبر سال گذشته تصمیم گرفت که چنین کنفرانسی در سال ۲۰۲۵ برگزار شود. این کنفرانس که قرار بود به میزبانی فرانسه و عربستان سعودی برگزار می شد، در ماه ژوئن پس از تجاوز نظامی اسرائیل به ایران به تعویق افتاد.
هدف این کنفرانس تعیین پارامترهای نقشه راه برای تشکیل کشور فلسطین، ضمن تضمین امنیت اسرائیل است.
ژان نوئل بارو، وزیر امور خارجه فرانسه در مصاحبهای که روز یکشنبه منتشر شد، به روزنامه لا تریبون دیمانش گفت که او همچنین از این کنفرانس این هفته برای ترغیب سایر کشورها به پیوستن به فرانسه در به رسمیت شناختن کشور فلسطین استفاده خواهد کرد.
امانوئل مکرون، رئیس جمهور فرانسه هفته گذشته گفت که فرانسه قصد دارد در گردهمایی سالانه رهبران جهان در مجمع عمومی سازمان ملل متحد در ماه سپتامبر، کشور فلسطین را به رسمیت بشناسد. بارو گفت: «ما در نیویورک درخواستی را مطرح خواهیم کرد تا سایر کشورها به ما بپیوندند تا پویایی حتی بلندپروازانهتر و سختتری را آغاز کنیم که در ۲۱ سپتامبر (۱۰ شهریور) به اوج خود خواهد رسید.»
وی مدعی شد که انتظار دارد کشورهای عربی تا آن زمان حماس را محکوم کرده و خواستار خلع سلاح آنها شوند.
این کنفرانس در حالی برگزار میشود که جنگ ۲۲ ماهه اسرائیل در غزه هنوز ادامه دارد. این جنگ در ۷ اکتبر ۲۰۲۳ (۱۵ مهر ۱۴۰۲) آغاز شد. از آن زمان، به گفته مقامات بهداشتی غزه، عملیات نظامی اسرائیل نزدیک به ۶۰۰۰۰ فلسطینی را به شهادت رسانده است.
سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا گفت که ایالات متحده در این کنفرانس در سازمان ملل شرکت نخواهد کرد و آن را «هدیهای به حماس» توصیف کرد! سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا افزود که واشنگتن سال گذشته به درخواست مجمع عمومی برای برگزاری این کنفرانس رأی منفی داد و «از اقداماتی که چشمانداز راهحل بلندمدت و مسالمتآمیز برای این درگیری را به خطر میاندازد، حمایت نخواهد کرد.»
جاناتان هارونوف، سخنگوی بینالمللی نمایندگی اسرائیل در سازمان ملل، گفت که اسرائیل نیز در این کنفرانس شرکت نمیکند، «که در ابتدا به فوریت به موضوع محکوم کردن حماس و بازگرداندن همه گروگانهای باقیمانده نمیپردازد.»
سازمان ملل مدتهاست که از دیدگاه دو کشور که در کنار هم در مرزهای امن و شناختهشده زندگی میکنند، حمایت میکند. فلسطینیها خواهان یک کشور در کرانه باختری، شرق قدس اشغالی و نوار غزه هستند، تمام سرزمینهایی که اسرائیل در جنگ ۱۹۶۷ تصرف کرد.
مجمع عمومی سازمان ملل در ماه مه سال گذشته با به رسمیت شناختن فلسطین به عنوان کشوری واجد شرایط برای عضویت و توصیه به شورای امنیت سازمان ملل برای «بررسی مجدد مطلوب این موضوع»، با اکثریت قاطع از درخواست فلسطین برای عضویت کامل در سازمان ملل حمایت کرد. این قطعنامه ۱۴۳ رأی موافق و ۹ رأی مخالف به دست آورد. رأی مجمع عمومی، یک نظرسنجی جهانی از حمایت از درخواست فلسطین برای عضویت کامل در سازمان ملل بود - اقدامی که عملاً به معنای به رسمیت شناختن یک کشور فلسطینی خواهد بود - پس از آنکه ایالات متحده چند هفته قبل آن را در شورای امنیت سازمان ملل وتو کرده بود.
منبع: رویترز