کد خبر: ۳۱۴۹۹۹
تاریخ انتشار: ۱۴:۳۶ - ۲۹ تير ۱۴۰۴
شاخص سبز، نقدینگی قرمز
در بازار امروز، در صنایع هم بانکیها، فلزات و خودروییها شاهد خروج نقدینگی بودند؛ همچنین گروه شیمیاییها و لاستیک ورود سرمایه داشتند.
اقتصاد۲۴- بازار سرمایه در روز یکشنبه، ۲۹ تیرماه با رشد ۲۲ هزار واحدی همراه بود و در نهایت شاخصهای کل و هم وزن بورس و فرابورس سبزپوش ماندند.
در این بین؛ ۵۵ درصد نمادهای بورسی منفی بودند و ۴۵ درصد دیگر مثبت معامله شدند. به عبارتی، ۴۲۷ نماد قرمزپوش و ۳۴۸ نماد دیگر سبزپوش ماندند.
در داد و ستدهای امروز؛ نمادهای وپاسار، وبملت و فولاد بیشترین خروج نقدینگی را دارا بودند و در مقابل نوری، سدبیر و زاگرس بیشترین ورود نقدینگی را داشتند. همچنین در صنایع هم بانکیها، فلزات و خودروییها شاهد خروج نقدینگی بودند؛ همچنین گروه شیمیاییها و لاستیک ورود سرمایه شدند.
در بازار امروز؛ ارزش صفوف خرید نسبت به معاملات روز گذشته افزایش یافتند و در مقابل ارزش صفهای فروش رشد ناچیزی را تجربه کردند.
در پایان باید گفت، همچنان شاهد خروج پول حقیقی از تالار شیشهای هستیم و نقدینگی به سمت صندوقهای بادرآمد ثابت و کالایی کوچ کرده است. ارزش معاملات خرد و کل هم نسبت به روز گذشته با افزایش روبهرو بودند.
تمایل سرمایهگذاری در بورس کاهش یافتهاست
علی اسکینی – فعال بازار سهام در گفتوگو با اکوایران گفت: بازار سرمایه امروز هم در امتداد روند متعادل و مثبت روزهای اخیر حرکت کرد، اما فضای کلی معاملات همچنان نشانهای از بازگشت اعتماد به سهامداران ندارد. هرچند تقریبا نیمی از نمادها در محدوده مثبت بسته شدند و ارزش معاملات به حدود ۷ هزار میلیارد تومان رسید، اما وضعیت کلی بازار همچنان شکننده است. همچنین خروج قابل توجه نقدینگی، در حدود یک همت، نشان میدهد که بخش عمدهای از فعالان بازار همچنان تمایلی به ماندن در این فضا ندارند.
بیشتر بخوانید: فرماندهی بورس پس از جنگ ۱۲ روزه
وی افزود: اتفاق مهم این روزها، مثبت شدن شاخصها به پشتوانه گزارشهای فصلی و بنیادی بوده است. همچنین صنایعی نظیر سیمان، نیروگاهی و دارویی با انتشار صورتهای مالی بهار، مورد توجه فعالان قرار گرفتهاند و توانستهاند در روزهای اخیر با تقاضای خوبی همراه شوند. با این حال، رشد شاخصها نتوانسته به سبد سهام عمده سهامداران راه پیدا کند؛ دلیل این موضوع هم زیانهای ایجادشده در ماههای قبل و عدم رشد کافی نمادهای پرتراکنش است. به عنوان مثال در صندوقهای اهرمی و نمادی مانند خساپا این موضوع مشهود است.
قفل شدن نقدینگی در تالار شیشهای
به گفته این فعال بازار سرمایه؛ نکته مهم این روزهای بازار، رشد شاخصها با اتکاء به گزارشهای فصلی و محرکهای بنیادی است. صنایعی مثل سیمان، نیروگاهی و دارویی پس از انتشار صورتهای مالی بهار، مورد توجه بازار قرار گرفتند و در روزهای اخیر با تقاضای نسبی همراه شدند. با این حال، این رشد هنوز در سبد اکثر سهامداران خود را نشان نداده است؛ چرا که زیانهای دوره قبل و عدم بازگشت نمادهای پرتراکنش، اجازه نداده حس مثبتی در بین سرمایهگذاران شکل بگیرد. نمونه بارز این وضعیت را میتوان در صندوقهای اهرمی و همچنین نماد پرتراکنشی مثل خساپا مشاهده کرد که همچنان از کلیت بازار عقب ماندهاند.
اسکینی اظهار داشت: در کنار این فضای روانی نهچندان امیدوارکننده، بازار با چالش دیگری هم مواجه است؛ توقف گسترده نمادها به دلیل برگزاری مجامع، باعث قفل شدن بخشی از نقدینگی شده و تمایل برخی سهامداران به فروش سهم پیش از مجمع، فشار فروش بیشتری به بازار تحمیل کرده است. این مسئله در ساعات پایانی معاملات امروز به وضوح مشاهده شد، جایی که افزایش عرضهها باعث تضعیف روند مثبت شد و نگرانیها نسبت به روزهای آینده را افزایش داد.
توقف رشد مسیر طلا و دلار
وی خاطرنشان کرد: در سطح اقتصاد کلان نیز رکود عمیقی بر کشور حاکم شده است. همچنین افت محسوس تقاضا در بازارها خصوصا ارز، کاهش تمایل به خرید حوالههای ارزی و کاهش نرخهای بهره، همگی نشانههایی از تشدید این رکود هستند.
این کارشناس بازار سهام عنوان کرد: فضای کلی اقتصاد باعث شده حتی طلا و دلار هم در مسیر رشد متوقف شوند و فعلا بازارهای دارایی در وضعیت ایستایی قرار گیرند که میتواند آرامش قبل از شروع یک حرکت باشد.
اسکینی در پایان بیان کرد: برای روزهای پیشرو، بازار با دو سناریوی متفاوت مواجه است؛ از یک سو، گزارشهای میاندورهای شرکتها بهویژه در صنایع بنیادی میتواند حمایت مقطعی از برخی نمادها ایجاد کند، اما در سمت دیگر اگر حمایتهای موثر بازارساز تداوم نیابد، احتمال بازگشت فشار فروش و ورود بازار به یک فاز اصلاحی جدید وجود دارد. بهطور خلاصه، بازار سرمایه در شرایط فعلی، هنوز نتوانسته اطمینان و امید را به سرمایهگذاران بازگرداند. همچنین شاخصها سبز شدهاند، اما ذهن فعالان بازار همچنان خاکستری است.
منبع: اکو ایران