کد خبر: ۳۱۶۳۹۵
تاریخ انتشار: ۱۱:۴۸ - ۰۵ مرداد ۱۴۰۴
عضو شورای قیمتگذاری محصولات اساسی کشاورزی مطرح کرد
عضو شورای قیمتگذاری محصولات اساسی کشاورزی با اشاره به اینکه قطعی برق کشاورزی بابرنامه و از ساعت ۱۲ ظهر تا ۱۷ بعدازظهر است، گفت: علاوه بر قطعی ۵ ساعته برق چاههای کشاورزی، کشاورزان با قطعی شبکه هم روبهرو هستند.
اقتصاد۲۴- عضو شورای قیمتگذاری محصولات اساسی کشاورزی با بیان اینکه قطعی برق روزانه و بابرنامه چاههای کشاورزی ۵ ساعت است که با قطعی شبکه به ۷ ساعت میرسد، گفت: درواقع با قطعی برق کنونی به یک سوم تولید کشور خسارت وارد میشود.
علیقلی ایمانی، عضو شورای قیمتگذاری محصولات اساسی کشاورزی در مورد خسارت قطعی برق به بخش کشاورزی، گفت: برق چاههای آب در بخش کشاورزی روزانه ۵ ساعت به صورت سیستماتیک و نظاممند قطع میشود.
تعطیلی اجباری ۸ ساعته چاههای کشاورزی
عضو شورای قیمتگذاری محصولات اساسی کشاورزی با اشاره به اینکه قطعی برق کشاورزی بابرنامه و از ساعت ۱۲ ظهر تا ۱۷ بعدازظهر است، گفت: علاوه بر قطعی ۵ ساعته برق چاههای کشاورزی، کشاورزان با قطعی شبکه هم روبهرو هستند.
ایمانی با بیان اینکه به طور مثال ساعت ۹ تا ۱۱ صبح برق شبکه قطع میشود، افزود: وقتی برق شبکه قطع میشود، برق چاههای کشاورزی هم ۲ ساعت قطع میشود.
وی ادامه داد: بعد از قطعی برق ۷ ساعته چاههای کشاورزی، یک ساعت به طول میانجامد تا کشاورز بتواند چاه خود را به اصطلاح ریکاوری کند و به مدار برگرداند و آب سرِ زمین بیاید. در واقع کشاورز به مدت ۸ ساعت در شبانهروز نمیتواند از آب چاه خود استفاده کند.
یک سوم تولیدات کشاورزی از دست میرود
عضو شورای قیمتگذاری محصولات اساسی کشاورزی گفت: به عبارت دیگر، اگر یک چاه کشاورزی پیش از این و در شرایط معمول در شبانهروز ۳ هکتار زمین را آبیاری میکرد، در حال حاضر با وجود قطعی برق ۸ ساعته، ۲ هکتار زمین را آبیاری میکند.
بیشتر بخوانید:عکس/ منوی خاموشی کافه مشهور تهران سوژه شد
ایمانی در مورد خسارت قطعی برق به بخش کشاورزی، گفت: در چنین شرایطی، یک سوم به تولید کشور خسارت وارد میشود؛ در شرایط قطعی برق چاه عملا خاموش میشود و آبی وجود ندارد که کشاورز بخواهد مزارع خود را آبیاری کند.
امکان استفاده از پمپ آب در بخش کشاورزی نیست
عضو شورای قیمتگذاری محصولات اساسی کشاورزی در پاسخ به این سوال که «آیا کشاورزان در شرایط قطعی برق نمیتوانند از پمپ آب برای آبیاری استفاده کنند؟» گفت: این کار عملا امکانپذیر نیست.
ایمانی افزود: وقتی کشاورز چاه آب خود را برقی میکند، سیستم آبیاری به طور کل، تغییر میکند و امکان استفاده از پمپ آب نیست، زیرا اگر بخواهد موتور پمپ بگذارد باید هزینه گزافی کند.
کشاورز برای استفاده از پمپ آب نیاز به جرثقیل دارد
عضو شورای قیمتگذاری محصولات اساسی کشاورزی گفت: امکان استفاده از پمپ آب برای ۸ ساعت قطعی برق وجود ندارد.
ایمانی خاطرنشان کرد: برای استفاده از پمپ آب در زمان قطعی برق باید جرثقیل در مکان چاه آب باشد و مرتب با قطعی برق تجهیزات برقی را بالا بکشد و دیزلی را جایگزین کند. این در حالی است که کشاورز وقتی چاه آب را برقی کرده، ادوات و تجهیزات دیزل را به دلیل اینکه نیازی به آن نداشته، فروخته است.
منبع: ایلنا