۵ خطر سلامتی ناشی از ترک ناگهانی رژیم غذایی

3 hours ago 1

۵ خطر سلامتی ناشی از ترک ناگهانی رژیم غذایی

به گزارش تابناک، وی افزود گروه‌هایی که بیشترین آسیب را از تغییرات ناگهانی رژیم غذایی در ایام عید می‌بینند، "بیماران مبتلا به بیماری‌های مزمن دستگاه گوارش مانند سندرم روده تحریک‌پذیر یا رفلاکس، بیماری کبد چرب، دیابت و کلسترول بالا و همچنین افرادی که تحت عمل جراحی چاقی قرار گرفته‌اند" هستند، زیرا آنها تحت تأثیر عوارض فوری سلامتی قرار می‌گیرند.

وی توضیح داد که خطرات سلامتی رایج ناشی از ترک ناگهانی رژیم غذایی عبارتند از:

- اختلالات گوارشی، مانند نفخ، سوء هاضمه و رفلاکس اسید، که ناشی از خوردن وعده‌های غذایی سنگین و چرب پس از یک دوره رژیم غذایی سخت است.

- افزایش ذخیره چربی در بدن، زیرا بدن ترک رژیم غذایی را به عنوان "شوک محرومیت" تلقی می‌کند و شروع به ذخیره کالری اضافی در انتظار هرگونه اختلال تغذیه‌ای در آینده می‌کند.

- فشار اضافی بر کبد و لوزالمعده به دلیل مصرف بیش از حد قند و چربی، و افزایش خطر عوارض فوری در بیماران مبتلا به سندرم روده تحریک‌پذیر، دیابت، کلسترول بالا و کبد چرب. - پریشانی روانی و احساس گناه، که ممکن است منجر به دوره‌های پرخوری احساسی یا ترک کامل یک رژیم غذایی سالم شود.

- کند شدن متابولیسم و ​​​​اختلالات گوارشی به دلیل قطع کامل حرکت یا ورزش.

وی تأکید کرد کسانی که مایل به لذت بردن از وعده‌های غذایی بدون به خطر انداختن تعهد خود هستند، باید اعتدال را رعایت کنند، با غذا‌های سبک مانند سالاد یا سوپ شروع کنند تا اشتها را کاهش دهند و برای هر غذا مقدار از پیش تعیین شده‌ای تعیین کنند. همچنین ترجیحاً گوشت‌های کبابی یا پخته شده سالم را انتخاب کنند، در حالی که از ترکیب چربی‌ها و شیرینی‌ها در یک وعده غذایی خودداری کنند.

وی به کسانی که رژیم را می‌شکنند توصیه کرد که با اختصاص دو روز به خوردن غذا‌های سبک و نظارت بر تغییرات بدنی، به تدریج به رژیم غذایی برگردند. وی خاطرنشان کرد که اشتباهات رایج شامل متوسل شدن به گرسنگی یا ورزش بیش از حد به عنوان یک واکنش است که منجر به اختلالات متابولیکی بیشتر می‌شود.

Read Entire Article