۵ روش برای کاهش صدای فن رایانه

7 hours ago 1

باشگاه خبرنگاران جوان؛ جواد فراهانی- برای بسیاری از افراد، ناامید شدن از یک فن پر سر و صدا که در طول جلسات کاری یا بازی به یک حواس‌پرتی تبدیل می‌شود، غیرمعمول نیست.

دلایل مختلفی وجود دارد که چرا یک فن رایانه ممکن است سر و صدایی ایجاد کند. برجسته‌ترین دلیل این است که لپ‌تاپ به این شکل طراحی شده است؛ به راحتی گرم می‌شود و فن برای جبران این موضوع کار می‌کند.

از طرف دیگر، لپ‌تاپ ممکن است تحت بار سنگینی روی CPU باشد و فن برای خنک کردن آن خیلی سریع کار می‌کند. فن همچنین می‌تواند در صورت معیوب بودن یا عملکرد نادرست، سر و صدا ایجاد کند، یا تنظیمات نادرست ممکن است علت مشکل باشد. این سناریوی ایده‌آل است؛ مشکل را می‌توان با برخی تنظیمات جزئی در تنظیمات حل یا کاهش داد.

اقدامات مفید

علت هرچه باشد، می‌توانید با استفاده از یک برنامه اندازه‌گیری سطح صدا در تلفن خود، میزان صدای لپ‌تاپ خود را آزمایش کنید. اگر میزان صدا بین ۳۰ تا ۴۵ دسی‌بل باشد، طبیعی است؛ اکثر لپ‌تاپ‌ها در این محدوده قرار می‌گیرند.

اگر هنگام اجرای برنامه‌ها یا اپلیکیشن‌های سبک، صدا از این مقدار بیشتر باشد، باید سعی کنید صدای فن را کمی کاهش دهید. انجام چند اقدام به حل مشکل کمک خواهد کرد.

به خاطر داشته باشید که عملکرد فن خنک نگه داشتن لپ‌تاپ شماست، بنابراین توصیه نمی‌کنیم در صورت کار زیاد کامپیوتر، صدای آن را کنترل کنید. این فن برای همین منظور طراحی شده است، به خصوص در بازی یا تولید محتوا. جلوگیری از انجام کار آن، عملکرد را کند کرده و به طور بالقوه به سخت‌افزار شما آسیب می‌رساند.

تنظیم برق سیستم

ممکن است لپ‌تاپ شما با تنظیم برقی کار کند که برای وظایفی که انجام می‌دهد بسیار زیاد است و باعث فشار بیش از حد به فن می‌شود. برای تغییر این مورد، تنظیمات ویندوز ۱۱ را باز کنید، به "Power & Battery" بروید و حالت برق را به سطح پایین‌تری کاهش دهید. اگر دستگاه در حالت Performance است، آن را به "Balanced" و اگر در "Balanced" است، آن را به "Best power efficiency" کاهش دهید.

بستن برنامه‌های پس‌زمینه

اگر تعداد زیادی برنامه پس‌زمینه در حال اجرا دارید که از آنها استفاده نمی‌کنید، ممکن است پردازنده لپ‌تاپ شما تحت بار غیرضروری باشد و باعث شود فن صدای بیشتری از حد لازم تولید کند. برای بستن برنامه‌های غیرضروری، در جستجوی ویندوز عبارت "Task Manager" را تایپ کنید، روی برنامه‌ها یا فرآیند‌هایی که می‌خواهید ببندید کلیک راست کنید و "End Task" را انتخاب کنید.

تغییر سرعت فن

بایوس، میان‌افزاری است که بسیاری از عملکرد‌های اصلی رایانه شما، از جمله سرعت فن لپ‌تاپ شما را کنترل می‌کند. تغییر سرعت می‌تواند صدای فن را کاهش دهد.

برای ورود به بایوس، لپ‌تاپ خود را مجدداً راه‌اندازی کنید. در حین بوت شدن، بسته به برند رایانه خود، F۱، F۲، F۱۰ یا F۱۱ را فشار دهید. سپس، به "Fan Control" یا "Hardware Monitoring" بروید. روش کنترل فن را از بین چندین گزینه، از جمله "Standard"، "Silent" یا "Performance"، به "Silent" تغییر دهید.

همچنین می‌توانید یک برنامه فن سفارشی ایجاد کنید تا سرعت فن را برای کاهش RPM در دما‌های مختلف لپ‌تاپ تنظیم کنید. پس از اتمام کار، تنظیمات خود را ذخیره کرده و از بایوس خارج شوید.

جریان هوا و خنک‌کننده

لپ‌تاپ‌ها برای جلوگیری از گرمای بیش از حد به جریان هوای خوبی نیاز دارند. اکثر آنها به طور خودکار تنظیمات فن خود را بر اساس دما تنظیم می‌کنند. بنابراین، اگر لپ‌تاپ خیلی داغ شود، سرعت و صدای فن افزایش می‌یابد.

برای اطمینان از جریان هوای بهینه برای لپ‌تاپ خود، به جای قرار دادن آن روی یک سطح سخت، از یک پایه لپ‌تاپ استفاده کنید تا هوا به منافذ برسد. همچنین، هنگام استفاده از لپ‌تاپ، آن را روی تخت خود قرار ندهید، زیرا این کار می‌تواند منافذ را مسدود کند و باعث شود فن برای جبران خنک‌کنندگی، سریع‌تر بچرخد.

گرد و غبار و کثیفی

گرد و غبار و کثیفی همچنین می‌توانند در جریان هوا اختلال ایجاد کنند و از دلایل پنهان سر و صدای فن باشند. هرگونه گرد و غبار قابل مشاهده را از بالای منافذ با یک پارچه مرطوب پاک کنید و هرگونه گرد و غبار اضافی را با یک دمنده هوای فشرده بیرون بکشید. اگر به اندازه کافی مطمئن هستید، لپ‌تاپ را از پایین باز کنید و همین کار را در اطراف فن‌ها انجام دهید. فقط مطمئن شوید که ابتدا لپ‌تاپ خاموش و از برق کشیده شده است.

منبع: ارم نیوز

Read Entire Article