باشگاه خبرنگاران جوان؛ الیاس گندمی _ نخستین پروژه راهبردی توسعه صنایع تبدیلی کشاورزی آذربایجانغربی در قالب اولین رویش اینوا با حضور استاندار آذربایجانغربی،و مسئولان استانی و شهرستانی در بخش لاجان شهرستان پیرانشهر کلنگزنی شد.
رییس سازمان جهاد کشاورزی در این مراسم احداث کارخانه فرآوری میوه و تولید کنسانتره در پیرانشهر را سرآغازی برای جهش تولید، اشتغالزایی و توسعه پایدار در بخش کشاورزی استان دانست و از شناسایی ۶۱ فرصت سرمایهگذاری و ایجاد نزدیک به ۱۲ هزار شغل در این حوزه خبر داد.
محمد رضا اصغری اظهار کرد: استان آذربایجانغربی با دارا بودن بیش از یک میلیون هکتار اراضی قابل کشت، ۲۸۵ هزار بهرهبردار و تولید سالانه حدود ۷ میلیون تن محصولات کشاورزی، یکی از قطبهای اصلی تأمین امنیت غذایی کشور محسوب میشود.
شناسایی ۶۱ فرصت سرمایه گذاری در حوزه کشاورزی آذربایجان غربی
وی افزود: در قالب طرح توسعهای اینوا، ۶۱ فرصت و اولویت سرمایهگذاری در زیر بخشهای مختلف کشاورزی استان شناسایی شده که ۳۲ مورد آن در حوزه صنایع تبدیلی، ۱۲ مورد در دام و طیور، ۹ مورد در شیلات، ۷ مورد باغبانی و یک مورد زراعت است. همچنین طرحهایی برای توسعه زنجیره ارزش و صادرات محصولات استراتژیک تعریف شده است.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان می گوید: تاکنون ۲۲ تفاهمنامه همکاری با بخش خصوصی در زمینههای مختلفی، چون صنایع غذایی، زراعت، شیلات، دام و طیور و زنجیره انگور امضا شده که اجرای آنها نیازمند ۵۷ هزار میلیارد تومان سرمایهگذاری است.
سرمایهگذاران، نیروی پیشران جهاد اقتصادی در بخش کشاورزی هستند
اصغری تأکید کرد: سرمایهگذاران، نیروی پیشران جهاد اقتصادی در بخش کشاورزی هستند و بدون حمایت از آنان، نمیتوان به ارزش افزوده، کاهش خامفروشی و اشتغال پایدار در روستاها دست یافت.
وی با اشاره به ظرفیتهای منحصربهفرد استان گفت: آذربایجانغربی با ۴۸۱ واحد سردخانه و ظرفیت ذخیرهسازی یک میلیون و ۲۹۰ هزار تن، رتبه نخست کشور را داراست و همچنین با ۲۹۸ واحد صنایع تبدیلی زیرساختهای لازم را برای توسعه صادرات و بهرهوری دارد.
اصغری ادامه داد: متأسفانه سالانه بیش از ۳۵ تا ۴۰ درصد از محصولات باغی استان، که رقمی در حدود ۷۰۰ تا ۸۰۰ هزار تن برآورد میشود، به دلیل فساد و نداشتن فرآوری مناسب از بین میرود و به دست مصرفکننده نمیرسد. پروژههایی از این دست میتوانند به شکل مؤثری این خلأ را جبران کنند.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان با اشاره به رویکرد جدید استانداری در مدیریت منابع آب گفت: در جلسه اخیر با مدیران شهرستانها تأکید شد که تمامی پروژههای کشاورزی جدید باید با رویکرد کاهش مصرف آب، کشاورزی مدرن و کمک به احیای دریاچه ارومیه طراحی و ارائه شوند. این سیاست راهبردی، بخش مهمی از جهتگیری آینده کشاورزی استان را تشکیل میدهد.
پروژه احداث کارخانه فرآوری میوه و تولید کنسانتره در زمینی به مساحت ۳۲ هزار مترمربع و با سرمایهگذاری بالغ بر هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان اجرا میشود و طبق پیشبینیها، بیش از ۱۰۰ فرصت شغلی مستقیم برای جوانان منطقه ایجاد خواهد کرد.