حمله وحشیانه نظامیان اسرائیلی به کشتی «حنظله»

5 hours ago 1

گروه بین‌الملل خبرگزاری فارس، ارتش اسرائیل بامداد امروز یکشنبه با یورش به کشتی «حنظله» که در حال حرکت به سوی سواحل نوار غزه برای شکستن محاصره ۱۷ ساله این منطقه بود، آن را توقیف و کنترل آن را به دست گرفت.

به گزارش تابناک به نقل از فارس؛ این کشتی حامل ۲۱ فعال بین‌المللی از ملیت‌های مختلف، از جمله نمایندگان پارلمان‌های اروپایی، هنرمندان و روزنامه‌نگاران بود و در چارچوب کارزار جهانی «ائتلاف ناوگان آزادی» برای شکستن محاصره غزه حرکت کرده بود. حرکت این کشتی به‌صورت زنده از طریق حساب یوتیوب این ائتلاف پخش می‌شد و حتی تصاویر راداری لحظه‌ای از مسیر حرکت نیز منتشر می‌شد.

به گزارش منابع اسرائیلی، یگان ویژه نیروی دریایی ارتش این رژیم، موسوم به «کوماندوی ۱۳»، با استفاده از چند قایق تندرو به کشتی یورش بردند، از عرشه بالا رفتند و بلافاصله دوربین‌های نظارتی را از کار انداختند. سپس اعلام شد که کشتی به بندر اشدود منتقل خواهد شد و تمام سرنشینان آن بازداشت و از فلسطین اشغالی اخراج خواهند شد.

پیش از این اقدام، کمیته بین‌المللی برای شکستن محاصره غزه هشدار داده بود که در صورت اعتراض و توقیف کشتی، تمامی سرنشینان آن دست به اعتصاب غذای نامحدود خواهند زد. این کمیته همچنین از پرواز پهپادهای اسرائیلی بر فراز کشتی خبر داده و تأکید کرده بود که اسرائیل از طریق برخی دولت‌های خارجی پیام‌هایی مبنی بر قصد توقیف کشتی ارسال کرده است.

هویدا عراف، عضو کمیته راهبری ناوگان آزادی، در گفت‌وگو با شبکه الجزیره اعلام کرده بود که تهدیدات اسرائیل جدی است و هدف آن جلوگیری از رسیدن هرگونه تلاش نمادین یا عملی برای شکستن محاصره غزه است.رژیم اشغالگر اسرائیل اعلام کرده بود که اجازه نخواهد داد کشتی حنظله به غزه برسد و تهدید کرده بود در صورت لزوم از زور استفاده خواهد کرد؛ مشابه آن‌چه در گذشته نیز انجام داده، از جمله حمله به کشتی «ماوی مرمره» در سال ۲۰۱۰ در نزدیکی سواحل فلسطین که به کشته شدن ۱۰ شهروند ترکیه و بازداشت سایر فعالان حاضر در کشتی انجامید.

کشتی حنظله سی و هفتمین کشتی از ناوگان آزادی است که از سال ۲۰۰۷ با هدف رفع محاصره رژیم صهیونیستی علیه نوار غزه عازم این منطقه محاصره شده و جنگ زده می‌شود. در 19 خرداد نیز کشتی سوئدی «مادلین» که با هدف رساندن کمک‌های انسان‌دوستانه به نوار غزه حرکت کرده بود، توسط نیروی دریایی اسرائیل در آب‌های بین‌المللی توقیف شد. آن کشتی نیز حامل فعالانی از چند کشور اروپایی از جمله نوجوان سوئدی «گرتا گوتبرگ» بود و به‌رغم هشدارهای نهادهای حقوق بشری، به بندر اشدود منتقل شد و سرنشینان آن اخراج شدند. 

Read Entire Article