باشگاه خبرنگاران جوان ـ به نقل از هلث دی نیوز، محققان گزارش دادند زنانی که یائسگی را پشت سر گذاشتهاند و شاخص توده بدنی (BMI) بالاتری دارند، در صورت ابتلا به بیماری قلبی، بیشتر در معرض ابتلا به سرطان سینه هستند. BMI تخمینی از چربی بدن بر اساس قد و وزن است.
نتایج نشان میدهد که زنان مبتلا به بیماری قلبی، به ازای هر ۵ واحد افزایش در BMI خود، ۳۱ درصد افزایش خطر ابتلا به سرطان سینه داشتند.
در مقایسه، نتایج نشان میدهد که زنان بدون مشکلات قلبی، به ازای هر ۵ واحد افزایش در BMI، ۱۳ درصد افزایش خطر ابتلا به سرطان سینه داشتند.
تیم تحقیقات به رهبری «هاینز فریسلینگ»، دانشمند تغذیه و متابولیسم در آژانس بینالمللی تحقیقات سرطان، نتیجه گرفتند: «این نشان میدهد که در میان زنان یائسه مبتلا به بیماری قلبی عروقی، پیشگیری از چاقی ممکن است منجر به کاهش بیشتر بروز سرطان سینه در مقایسه با جمعیت عمومی شود.»
برای این مطالعه، محققان دادههای دو مطالعه سلامت در مقیاس بزرگ اروپایی- پروژه تحقیقاتی در حال انجام بانک زیستی بریتانیا و تحقیقات آیندهنگر اروپایی در مورد سرطان و تغذیه- را جمعآوری کردند.
آنها در نهایت به دادههای مربوط به تقریباً ۱۶۹۰۰۰ زن یائسه دست یافتند، از جمله تقریباً ۶۸۰۰ نفری که پس از پیگیری متوسط تقریباً ۱۱ ساله به سرطان سینه مبتلا شدند.
محققان تخمین میزنند که ترکیب اضافه وزن و بیماری قلبی میتواند باعث ۱۵۳ مورد اضافی سرطان سینه در هر ۱۰۰۰۰۰ نفر شود.
از سوی دیگر، محققان دریافتند که ابتلا به دیابت نوع ۲ به نظر نمیرسد بر خطر ابتلا به سرطان سینه در زنان تأثیری داشته باشد.
محققان نوشتند: «تحقیقات تجربی نوظهور نشان میدهد که انواع خاصی از بیماریهای قلبی عروقی- مانند انفارکتوس میوکارد [حمله قلبی]- میتوانند با برنامهریزی مجدد سیستم ایمنی ذاتی، رشد سرطان سینه را تسریع کنند.»
محققان گفتند که نشان داده شده است که پروتئینهای ترشح شده پس از نارسایی قلبی، تشکیل تومور را افزایش داده و رشد سرطان را تسریع میکنند.
فریسلینگ گفت: «یافتههای این مطالعه میتواند برای اطلاعرسانی در مورد برنامههای غربالگری سرطان سینه با طبقهبندی ریسک استفاده شود. این مطالعه همچنین باید الهامبخش تحقیقات آینده باشد تا زنانی را که سابقه بیماریهای قلبی عروقی دارند، در آزمایشهای کاهش وزن برای پیشگیری از سرطان سینه بگنجانند.»
منبع: مهر