باشگاه خبرنگاران جوان؛ فلاحتی- مجید دهقانیزاده رییس سازمان مدیریت و برنامهریزی استان یزد با بیان اینکه این استان به صورت میانگین یک سوم ظرفیت بارگیری کل کشور را به خود اختصاص داده و از این نظر در رتبه نخست کشور قرار دارد، گفت: زنجیره ارزش بازرگانی و لجستیک استان یزد، پتانسیل بالایی برای رشد و توسعه دارد.
وی با تاکید بر اینکه زنجیره ارزش بازرگانی و لجستیک استان یزد به عنوان یکی از نقاط مهم بازرگانی و اتصال در شبکه حمل و نقل کشور، پتانسیل بالایی برای رشد و توسعه دارد، گفت: بهرهبرداری از این پتانسیل نیازمند برنامهریزی دقیق، سرمایهگذاری در زیرساختها و اتخاذ رویکردهای نوآورانه در مدیریت بازرگانی و لجستیک است.
رییس سازمان مدیریت و برنامهریزی استان یزد با بیان اینکه اگر این اقدامات به درستی انجام شوند، این استان میتواند به عنوان یکی از قطبهای اصلی بازرگانی و لجستیک در ایران و منطقه مطرح شود و نقش مهمی در افزایش رقابتپذیری اقتصادی کشور ایفا کند، اظهار داشت: این تحقق نه تنها به نفع استان یزد، بلکه به نفع کل کشور خواهد بود.
دهقانیزاده موقعیت جغرافیایی ویژه استان یزد به عنوان شش راه ریلی، قرارگیری آن در مرکز و دسترسی آسان به تمام نقاط کشور، به همراه منابع و مواد معدنی موجود را از دلایل تقویت و افزایش قابل توجه ظرفیت لجستیکی این استان برشمرد و گفت: این امر نیازمند تقویت زیرساختهای لجستیکی و حمل و نقلی استان یزد است.
دبیر شورای برنامهریزی و توسعه استان، تصریح کرد: به عبارت دیگر، قرار گرفتن استان یزد در مرکز جغرافیایی ایران در صورتی که منجر به تقویت زیرساختهای لجستیکی این استان شود، قادر است جایگاه کشور را از حیث لجستیک و ترانزیت تقویت کند و منجر به ارزش افزوده اقتصادی قابل توجهی برای استان و کشور شود.
دهقانیزاده با اشاره به اینکه استان یزد به صورت میانگین یک سوم ظرفیت بارگیری کل کشور را به خود اختصاص داده و از این نظر در رتبه نخست کشور قرار دارد، یادآور شد: در حمل و نقل جادهای نیز استان یزد در میان چهار استان برتر کشور قرار دارد.
وی با استناد به اینکه این استان از شبکهای نسبتاً گسترده از جادهها و خطوط ریلی بهرهمند است که آن را به سایر نقاط کشور متصل میکند، استان یزد را یکی از پرترددترین و شلوغترین محورهای مواصلاتی کشور معرفی کرد که از نبود محور آزادراهی در پهنه خود رنج میبرد.
دهقانیزاده با توجه به اینکه رقابت شدید و قابل توجهی بر سر دالانهای بینالمللی در جهان در حال انجام است و بر اساس همین امرکشورهای مختلف میکوشند تا از بهترین و مناسبترین مسیرها، کالاها و خدمات خود را به بازارهای مقصد برسانند، افزود: از این رو، لجستیک و حمل و نقل میتواند ضمن ایجاد ارزش افزوده اقتصادی برای کشورها، در ایجاد قدرت نرم و اعتبار و نفوذ بینالمللی کشورها و نیز اتحادها و ائتلافهای بینالمللی اهمیت زیادی دارد.
رییس سازمان مدیریت و برنامهریزی استان یزد از عوامل مؤثر در زنجیره ارزش لجستیک استان یزد را موقعیت استراتژیک آن در مسیر طرحهای بزرگ منطقهای و بینالمللی دانست و گفت: این استان میتواند به عنوان یکی از گرههای اصلی در مسیر کاروانهای تجاری بینالمللی و حتی در شبکه حمل و نقل بارهای ترانزیتی از چین به اروپا عمل کند.
دهقانیزاده بهرهبرداری از این فرصتها را نیازمند سرمایهگذاریهای گسترده در زیرساختها و توسعه ظرفیتهای لجستیکی عنوان کرد و گفت: افزایش تعداد و کیفیت مراکز لجستیکی، توسعه شبکههای حمل و نقل ریلی و هوایی و ایجاد زیرساختهای یکپارچه برای مدیریت بارهای ترانزیتی، از جمله اقداماتی است که میتواند جایگاه استان یزد را در این زمینه تقویت کند.
رییس سازمان مدیریت و برنامهریزی استان یزد، تاکید کرد: این موضوع به ویژه در شرایطی که کشور در حال تقویت روابط اقتصادی با کشورهای منطقه و جهان است، اهمیت بیشتری پیدا میکند.
دهقانیزاده با بیان اینکه در عصر حاضر رقابتپذیری اقتصادی به شدت به بهینهسازی زنجیره تأمین و کاهش هزینههای لجستیکی وابسته است و لجستیک میتواند به عنوان یک پشتیبان ارزشمند برای بخش تولید استان باشد، اذعان داشت: استان یزد فرصتی منحصربهفرد برای جذب سرمایهگذاریها و تقویت زنجیره ارزش خود در سطح ملی و بینالمللی دارد.
دهقانیزاده در پایان به توجه ویژه تیم مدیریتی استان به افزایش سهم خدمات در اقتصاد استان یزد و اهمیت جایگاه زنجیره ارزش بازرگانی و لجستیک در برنامهیزدِ پایدار اشاره کرد و ابراز امیدواری کرد که این رویکرد بتواند به افزایش بهرهوری و جذب سرمایهگذاری در حوزههای مرتبط کمک کند و نقش یزد را در زنجیره تامین کشور و منطقه پررنگتر سازد.