باشگاه خبرنگاران جوان؛ محبوبه کباری - همزمان با برگزاری جلسات ستاد اربعین دستوراتی در این جلسه گرفته شده که در همین راستا یکی از مصوبات مربوطه مربوط به ممنوعیت فروش بلیت اتوبوس در ایام اربعین برای سایر مقاصد است که در همین زمینه اعلام شده از ۱۸ مرداد تا ۲۶ مرداد هیچ بلیتی اتوبوسی عرضه نشود که البته پیش از این هم در سال های گذشته هیچ بلیتی در ایام اربعین برای سایر شهرها پیدا نمیشد و بسیاری از مسافران مجبور بودند یا با خودروی شخصی تردد کنند یا منتظر بماند ایام اربعین به اتمام برسد و به شهرهای خود بازگردند.
براساس این گزارش در جلسه کمیته حمل و نقل و سوخت ستاد اربعین که امروز در وزارت راه وشهرسازی برگزار شد در ابتدا گزارشی از آخرین وضعیت و اقدامات صورت گرفته ارائه شد که طبق آن در سفرهای اربعین امسال با رشد شش درصدی حدود چهار میلیون زائر توسط شقوق مختلف حمل و نقل عمومی و شخصی جابهجا می شوند.
بهکارگیری ناوگان اتوبوسی ارگانها در ایام اربعین
همچنین مقرر شد طبق مصوبات ابلاغی به سازمان راهداری و حمل و نقل جاده ای، مشخصات تمامی ناوگان اتوبوسی در اختیار طرف قرارداد با صنایع، شرکتها و ادارات استانی از استانداری مربوطه حداکثر تا تاریخ اول مردادماه اعلام شوند.
بر این اساس اینگونه ناوگانها موظف اند از ۱۸ ماه صفر مورخ ۲۱ مرداد تا انتهای ۲۴ ماه صفر مورخ ۲۷ مرداد به مدت هفت روز به طور کامل و ۲۴ ساعته نسبت به جابهجایی زائرین اربعین حسینی به مرزهای اربعینی و بالعکس تحت مدیریت سازمان راهداری قرار گیرند.
طی این جلسه همچنین در خصوص ناوگان اتوبوسی پلاک (ع) دارای کارت هوشمند در اختیار سایر وزارتخانه ها و زیربخشهای تابعه سازمانها و دستگاه ها مقرر شد، تمامی این ارگانها مکلف شوند که نسبت به آزادسازی این ناوگان بدون اعمال جریمه و خسارت ناشی از مفاد قرارداد در ایام طرح اربعین اقدام کنند و در اختیار سازمان راهداری و حمل و نقل جاده ای قرار دهند.
گفته میشود اتوبوس هایی که از سوی استانداری برای خدمت رسانی در ایام اوج سفرهای بازگشت (۲۰ تا ۲۶ مرداد) اعلام شده اند مجاز به تردد در سایر مسیرها نیستند و پلیس موظف است با هماهنگی سازمان راهداری و حمل و نقل جاده ای از تردد این اتوبوس ها در مسیرهای غیر اربعینی جلوگیری کند.
در این جلسه همچنین به برنامه ریزی برای انتقال انبوه زائران از مرز مهران و پایانه برکت از طریق خطوط ریلی کرمانشاه و اندیمشک در دوره ۵ روزه اوج سفرهای بازگشت نیز به همراه سایر خدمات و اقدامات مطرح شد.
افزایش سهمیه سوخت ناوگان مسافری به ۴۰۰ لیتر
در زمینه سوخت انواع ناوگان حمل و نقل عمومی نیز اعلام شد که سقف سهمیه سوخت ناوگان مسافری ایرانی و خارجی از ۱۵۰ لیتر به ۴۰۰ لیتر در بازه زمانی ۱۳ تا ۳۰ مرداد افزایش یافته است و ۲۰۰۰ لیتر سوخت تنخواه در کارت سوخت ناوگان عمومی مسافری اختصاص مییابد.
اختصاص سهمیه ۱۵۰ لیتر گازوئیل روزانه برای اتوبوس آمبولانس و آمبولانس های دیزلی (با/بدون پلاک) اورژانس به همراه اختصاص روزانه ۱۲۰ لیتر بنزین برای آمبولانس های بنزینی (با/بدون پلاک) در استان های هدف نیز دیگر موارد این بخش از جلسه بود.