باشگاه خبرنگاران جوان؛ اعظم پورکند - سرگئی لاوروف، وزیر امور خارجه فدراسیون روسیه، روز دوشنبه و در پی برگزاری نشست وزرای امور خارجه کشورهای عضو بریکس در برزیل، طی سخنانی اعلام کرد: اعضای این اتحادیه در قبال بحران اوکراین رویکردی متوازن، واقعبینانه و بیطرفانه اتخاذ کردهاند که بیانگر درک عمیقتر ایشان از ریشههای این بحران است.
وی با اشاره به وضعیت موجود در ساختار ناتو اظهار داشت: شکافها و اختلافات در درون این پیمان نظامی رو به افزایش است و نشانههایی از شکلگیری تنش در آن بهوضوح قابل مشاهده است.
لاوروف ضمن تأکید بر اینکه گسترش بریکس تهدیدی برای کارکرد این نهاد به شمار نمیآید، تصریح کرد: ظرفیتها و پتانسیلهای راهبردی این اتحادیه بهتازگی نمایان شده و در مسیر تقویت نقشآفرینی در تحولات جهانی قرار گرفته است.
رئیس دستگاه دیپلماسی روسیه همچنین به اجماع شکلگرفته در نشست اخیر بریکس مبنی بر محکومیت حملات غیرقابلقبول ایالات متحده آمریکا و رژیم صهیونیستی به جمهوری اسلامی ایران اشاره کرد و با انتقاد از عملکرد آژانس بینالمللی انرژی اتمی اظهار داشت: این نهاد باید مسئولیت ارائه گزارشهای مبهم و مبتنی بر استانداردهای دوگانه در خصوص برنامه هستهای ایران را بپذیرد.
لاوروف در ادامه بر آمادگی کشورش جهت ارائه حمایتهای فنی در خصوص پرونده هستهای جمهوری اسلامی ایران تأکید کرد و افزود: در جریان حصول توافق برجام، فدراسیون روسیه آمادگی خود را برای دریافت اورانیوم غنیشده مازاد ایران و فرآوری آن به سطح مناسب جهت مصارف صلحآمیز اعلام کرده بود.
وی خاطرنشان کرد: مسکو همچنان آمادگی دارد اورانیوم غنیشده اضافی ایران را برای کاهش سطح غنای آن دریافت کرده و پس از فرآوری، به عنوان سوخت قابل استفاده در تأسیسات انرژی هستهای به ایران بازگرداند.
وزیر امور خارجه روسیه همچنین یادآور شد که طی مذاکرات پیشین میان ایران و ایالات متحده، موضوعاتی نظیر محدودسازی غنیسازی اورانیوم نیز در دستور کار بوده است و روسیه از توانمندیهای فناورانه لازم برای ایفای نقش سازنده در این فرآیند برخوردار است.
لاوروف در پایان اظهار داشت: در صورتی که طرفهای ذیربط نسبت به ایفای نقش میانجیگرانه روسیه در جهت نزدیکسازی مواضع خود توافق داشته باشند، مسکو آمادگی دارد در این مسیر همکاری نماید. اکنون که ایالات متحده درصدد ازسرگیری گفتوگو با ایران است و کشورهایی نظیر عمان در این مسیر نقش تسهیلگرانه ایفا کردهاند، در صورت اعلام آمادگی از سوی تهران، ادامه روند به ابتکار جمهوری اسلامی ایران خواهد بود.
منبع: اسپوتنیک