باشگاه خبرنگاران جوان؛ مریم حسینی - رئیس سازمان بهداشت جهانی (WHO) روز چهارشنبه هشدار داد که غزه اکنون با «گرسنگی گسترده» و با افزایش شدید مرگ و میر ناشی از سوء تغذیه - از جمله کودکان - در بحبوحه محدودیتهای شدید کمکرسانی و درگیریهای مداوم روبهرو است.
تدروس آدهانوم گبریسوس در یک نشست خبری در ژنو گفت: «ما اکنون شاهد افزایش مرگبار مرگ و میر ناشی از سوء تغذیه هستیم.» وی خاطرنشان کرد که ۲.۱ میلیون نفر در این منطقه محاصره شده در یک منطقه جنگی گرفتار شدهاند.
تدروس گفت: «از ۱۷ جولای، مراکز سوءتغذیه شدید و حاد پر شدهاند و منابع کافی برای تغذیه اضطراری وجود ندارد.»
وی در مورد تأثیر شدید این وضعیت بر کودکان گفت که سازمان بهداشت جهانی تاکنون در سال جاری ۲۱ مورد مرگ ناشی از سوءتغذیه کودکان زیر ۵ سال را ثبت کرده است.
او گفت که نرخ جهانی سوءتغذیه حاد در غزه اکنون از ۱۰ درصد فراتر رفته است، در حالی که بیش از ۲۰ درصد از زنان باردار و شیرده که غربالگری شدهاند، دچار سوءتغذیه هستند که بسیاری از آنها شدید است. وی افزود که فروپاشی خطوط کمکرسانی و محدودیتهای دسترسی، بحران را تسریع میکند.
محاصره کامل از اوایل مارس تا اواسط ماه مه، تقریباً ۸۰ روز متوالی مانع از تحویل هرگونه غذا به غزه شده است. به گفته رئیس سازمان بهداشت جهانی، اگرچه تحویلها از سر گرفته شده است، اما همچنان «بسیار کمتر از حد لازم» برای حفظ جمعیت است.
وضعیت آب نیز وخیم است. تدروس گفت که ۹۵ درصد از خانوارها با کمبود شدید آب مواجه هستند و دسترسی روزانه به آب بسیار کمتر از حداقل مورد نیاز برای نوشیدن، پخت و پز و بهداشت است.
او صحنههایی از ناامیدی را توصیف کرد، از جمله کودکانی که از گرسنگی گریه میکردند و به خواب میرفتند و مراکز توزیع غذا که به «محل خشونت» تبدیل شده بودند، در حالی که مقامات بهداشتی گزارش میدهند که از ۲۷ مه (۶ خرداد) تاکنون بیش از ۱۰۰۰ نفر در غزه در حین تلاش برای دریافت غذا از این مراکز جان خود را از دست دادهاند.
او گفت: «گرسنگی گسترده وجود دارد. ما خواستار دسترسی کامل و آتشبس هستیم.»
اسرائیل از اکتبر ۲۰۲۳ بیش از ۵۹۰۰۰ فلسطینی، که اکثر آنها زن و کودک بودند، را در نوار غزه به شهادت رسانده است. این عملیات نظامی، این منطقه محصور را ویران کرده، سیستم بهداشتی را فروپاشیده و منجر به کمبود شدید مواد غذایی شده است.
منبع: آناتولی