باشگاه خبرنگاران جوان- در نشست خبری مدیران صنعت برق استان کرمان با اصحاب رسانه، مدیرعامل برق منطقهای استان، حمیدرضا حبیبی، از وجود بیش از ۲۵۰ مگاوات نیروگاه خورشیدی در استان خبر داد و گفت: «۵ هزار مگاوات مجوز جدید برای احداث نیروگاه خورشیدی نیز صادر شده است.»
وی با اشاره به ناترازی ۲۰ هزار مگاواتی انرژی برق در زمان اوج مصرف در کشور، خواستار همکاری همگانی برای صرفهجویی در حوزههای مختلف شد. حبیبی همچنین از در دستور کار قرار گرفتن احداث نیروگاه در صنایع با ارائه تسهیلات خبر داد.
محمد سلیمانی، مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق شمال استان کرمان، نیز با اشاره به لزوم کاهش ۳۰ درصدی مصرف برق ادارات در ساعات اداری، از نصب کنتورهای هوشمند و قطع خودکار برق در صورت تجاوز از سقف مجاز خبر داد. وی همچنین از جمعآوری و ضبط بیش از ۵۰۰ ماینر از ابتدای سال جاری در شمال استان کرمان خبر داد و گزارشهای مردمی را مهمترین عامل کشف این دستگاهها دانست.
سلیمانی علت افزایش قطعیهای برق مشترکان را نیاز چاههای کشاورزی به آبیاری محصولات، به ویژه پسته، عنوان کرد و گفت: «به ناچار برق حدود ۳۰ درصد از مشترکان خانگی ۲ نوبت در شبانهروز قطع میشود تا از خشکیده شدن محصول جلوگیری شود.»
حمزه صدیقی، مدیرعامل شرکت برق جنوب کرمان، با تأکید بر لزوم همکاری همه بخشها در شرایط اوج ناترازی، خواستار بازنگری در سیاستهای حوزه مصرف شد. وی با بیان اینکه در بخش کشاورزی ۱۵۰ مگاوات بیش از ظرفیت برق استفاده میشود، دلیل آن را افت سفرههای زیرزمینی و عمق زیاد چاهها عنوان کرد.
صدیقی همچنین از ظرفیتسنجی برای استفاده از انرژی باد در جنوب استان کرمان با توجه به وجود کریدورهای بادی و انجام مطالعات لازم در این زمینه خبر داد.