آب‌دوغ خیار؛طراوت سنتی در غبار تابستانی قم

5 hours ago 1

باشگاه خبرنگاران جوان؛ زهره شعبانی -در شهرهای کویری همچون قم که تابستانش با آفتاب سوزان  تعریف می‌شود، آبدوغ‌خیار مثل یک نسخه‌ تابستانی نجات‌بخش عمل می‌کند.

درست وسط تابستان‌های غبارآلود قم، جایی که آسمان خاکی و نفس‌گرفتن سخت می‌شود، آبدوغ‌خیار مثل نفس تازه‌ای برای بدن و روان است.

در هوایی که آلاینده‌ها جولان می‌دهند و بیشتر خوراک‌ها سنگین و نامناسب‌اند، این غذای سبک و خنک نه‌فقط باعث رفع عطش می‌شود، بلکه یک انتخاب سالم و هوشمندانه هم هست.

آبدوغ‌خیار همسفر سبک و خنک تابستانی
 
 خواص آن در در طب ایرانی شامل ،ـ کاهش حرارت بدن و قلب ـ رفع عطش و التهاب ـ آرام‌بخش و نشاط‌آور ـ مناسب مزاج‌های گرم و خشک (صفراوی‌ها و دموی‌ها) - آبرسانی و حفظ رطوبت بدن - پاکسازی و دفع سموم از بدن است.
 اگر بعد از خوردن غذا‌های سرد دچار نفخ، ضعف گوارش یا خواب‌آلودگی می‌شید، با احتیاط مصرف کنید:  نعنا خشک، پونه، کشمش، آویشن و گردو اضافه کنید.  و در حجم زیاد یا خیلی خنک نخورید.

آبدوغ‌خیار رطوبت بدن را حفظ می‌کند - خیار با خاصیت ضدالتهابی‌اش می‌تواند تا حدی به کاهش اثرات هوای آلوده کمک کند - سبزیجات تازه، مخصوصاً نعناع و ریحان، اثر خنک‌کننده و ضدسم دارند - دوغ یا ماست، منبع پروبیوتیک‌های طبیعی برای تقویت سیستم ایمنی است این غذا، با کمترین انرژی تولید و حداکثر فواید، نه تنها راهی برای سالم‌ماندن در هوای آلوده است، بلکه نشانی از تعادل انسان با طبیعت است.

آب‌دوغ خیار؛طراوت سنتی در غبار تابستانی قم

اجزای سنتی و سبز

مواد مورد نیاز برای آبدوغ‌خیار ساده اما پرخاصیت‌اند: - دوغ یا ماست رقیق‌شده - خیار تازه نگینی - نان خشک یا سنگک خردشده - سبزی‌های معطر مثل نعناع، ریحان و ترخون - گردو و کشمش اختیاری برای طعم بیشتر - نمک، فلفل، گاهی یخ برای خنکای بیشتر تمام این‌ها را در یک کاسه گِلی یا چینی مخلوط می‌کنی و بی‌هیچ ابزار گرمایی یا برقی، غذایی کامل، سالم و خنک خواهی داشت.

در عصری که اکثر خوراک‌ها نیاز به فرآوری، پخت، بسته‌بندی و مصرف انرژی دارند، آبدوغ‌خیار نماد سادگی سبز است؛دون نیاز به گاز و اجاق بدون تولید دود، حرارت یا زباله ،بدون استفاده از انرژی‌های صنعتی با همین سادگی‌اش، شاید سبزترین غذایی باشد که می‌توان خورد.آبد

Read Entire Article